Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Κάν’ το όπως ο Λένιν!

 

Την αφίσα αυτή, με τον Λένιν να σκουπίζει τον κόσμο από τα παράσιτα, την ξέρουν όλοι.

Τίμησαν την Οκτωβριανή Επανάσταση

 
Μόσχα, χθες, 7 Νοέμβρη 2021, για να τιμήσουν την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Τα νοσοκομεία δεν είναι ξενοδοχεία για να λειτουργούν με βάση την «πληρότητα» πρέπει να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες


Τη συνύπαρξη εδώ κι ενάμιση χρόνο στον ίδιο χώρο της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, της Παιδοχειρουργικής και της Μονάδας COVID παιδιών, που έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση τουλάχιστον κατά το ήμισυ των διαθέσιμων κλινών και των δυο κλινικών, οι οποίες δεν επαρκούν, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, κατά την συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει.

Το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της Υγείας και της ζωής του λαού


 Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι, το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και με το Σωματείο των Εργαζομένων.

Ξενάγηση στο Μνημείο - Μουσείο και στην «βαριά ιστορία» του λαού της περιοχής


Tο νέο Μνημείο - Μουσείο στο Νεστόριο της Καστοριάς για την περίοδο 1940 - 1949, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα, ήρθε να προστεθεί σε ένα δίκτυο μνημείων της ΚΕ του ΚΚΕ που αποτελούν τόπους μνήμης, τιμής και γνώσης για τον απαράμιλλο ηρωισμό των αλύγιστων της ταξικής πάλης.

Φώτης Κόντογλου


Ο λογοτέχνης, ζωγράφος και αγιογράφος που αγάπησε το λαϊκό πολιτισμό

Ο Φώτης Κόντογλου, μικρασιάτης λογοτέχνης, ζωγράφος και αγιογράφος, από τα επίλεκτα μέλη της γενιάς του ’30, γεννήθηκε στο Αϊβαλί (τις αρχαίες Κυδωνίες) στις 8 Νοεμβρίου 1895 και πέθανε στις 13 Ιουλίου 1965 στον «Ευαγγελισμό» από τις επιπλοκές που του είχε προκαλέσει ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Με ιλιγγιώδεις ταχύτητες η μετατροπή της χώρας σε βάση εξόρμησης των Αμερικανών

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ

Και παχυλά συμβόλαια για κατασκευαστικούς ομίλους, από τη Σούδα έως τις Βουλγαρία και Ρουμανία για κάλυψη των νέων, αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών του ΝΑΤΟ

Με ιλιγγιώδεις ταχύτητες προχωρά η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε βάση εξόρμησης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και επακόλουθα στόχο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η πάλη ενάντια σε όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι αναπόσπαστη πλευρά της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Στις 3 Νοέμβρη 2021, με πρωτοβουλία του Συνασπισμού ενάντια στα στρατιωτικά εργαστήρια βιολογικού πολέμου, που έχουν συγκροτήσει το Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Η αυξανόμενη απειλή διάδοσης και χρήσης βιολογικών όπλων και η ανάγκη δημιουργίας ενός διεθνούς κινήματος για την υποστήριξη της απαγόρευσής τους».

Η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες διαμόρφωσαν ένα σύστημα Υγείας αναντίστοιχο με τις λαϊκές ανάγκες


H έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, τα απανωτά καθημερινά ρεκόρ σε εισαγωγές ασθενών και διασωληνωμένων καταρρίπτουν δραματικά το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ ότι «η πολιτεία έλαβε όλα τα απαραίτητα». Μετρούμε 20 μήνες από την έναρξη της πανδημίας, η επιστημονική γνώση και η εμπειρία γύρω από το ζήτημα έχει αυξηθεί πολύ, αλλά βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση, αφού καταμετρούμε δεκάδες νεκρούς καθημερινά, χιλιάδες κρούσματα και νοσηλείες, διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους και αίθουσες ανάνηψης.

Το αντιδραστικό περιεχόμενο του Ποινικού Κώδικα και η κάλπικη διαμάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου με εκτενείς τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία.

Το νομοσχέδιο αυτό συνοδεύεται από δημόσιες πανηγυρικές τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ περί αύξησης των ποινών σε μια σειρά από ειδεχθή εγκλήματα και αυστηροποίησης των όρων αποφυλάκισης των κρατουμένων, ασκώντας παράλληλα κριτική στους νέους κώδικες που είχε εισαγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλη του 2019.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή και μέλος της ΚΕ και Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, σε οικισμούς Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/11/1656

Γεννιέται ο Βρετανός αστρονόμος και μαθηματικός Έντμουντ Χάλεϊ, από τον οποίο πήρε το όνομά του ο γνωστός κομήτης.

08/11/1674

Πεθαίνει ο Βρετανός ποιητής Τζον Μίλτον.