Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Υπερκαλύφτηκε το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης

Με επιτυχία και με την υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου έκλεισε η μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή νιώθει την ανάγκη να χαιρετίσει και να ευχαριστήσει τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους με το Κόμμα μας, όλους όσοι με πίστη, δύναμη και αποφασιστικότητα έδωσαν και αυτή τη δύσκολη
μάχη, επιβεβαιώνοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το ΚΚΕ με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, στην

«…ο Λένιν είναι της γενιάς μας άνθρωπος…»


Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο όπου 500 Κροίσοι, το 0,000066% του παγκόσμιου πληθυσμού, κατέχουν πλούτη τριπλάσια από την Αφρική των 65 χωρών και των 1,3 δις κατοίκων…   

Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο όπου η περιουσία του 1% των πλουσιότερων πολιτών του κόσμου αντιστοιχεί σε ποσό υπερδιπλάσιο του αθροιστικού πλούτου των 6,9 δισεκατομμυρίων λιγότερο πλούσιων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Συμμετοχή σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ αποφάσισε η κυβέρνηση


Νέο βήμα εμπλοκής σε επικίνδυνα σχέδια
Έτοιμη να συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστική αποστολή και στα Στενά του Ορμούζ, «μια ανάσα» από το Ιράν, δηλώνει η κυβέρνηση, δείχνοντας μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Τα 100 χρόνια του κομμουνιστή Λάζαρου Κυρίτση

Με μια ζεστή συγκινητική συντροφική βραδιά, σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς γιόρτασαν σήμερα, τα 100 χρόνια του κομμουνιστή αγωνιστή Λάζαρου Κυρίτση, στον πολυχώρο «Ρυθμό» στου Ζωγράφου.

Παρών στη ζέστη βραδιά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του Κόμματος.

H κυρία Σακελλαροπούλου, το λιβάνισμα, η ουσία


Το λιβάνισμα είναι τόσο μάταιο όσο και το ανάθεμα. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό το γνωρίζει και ο κ.Μητσοτάκης. Οπωσδήποτε το γνωρίζει η κυρία Σακελλαροπούλου. Και σίγουρα το ξέρουν και τα εξ επαγγέλματος λιβανιστήρια που θέλουν να παριστάνουν ότι «καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή». 
    Το λιβάνισμα ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό του ονόματος της νέας Προέδρου.

Καλό θα ήταν η υπουργός (Παιδείας) να ξέρει το ποσοστό για την Παιδεία…


Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μπορεί να τα ξέρει…«όλα» για την επέκταση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και των δομών της, αλλά υπάρχει ένα στοιχείο που το αγνοεί.

Ποιο είναι αυτό; Τα χρήματα και το ποσοστό που προβλέπονται για την Παιδεία

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε μια «άριστη» υπουργό Παιδείας που προσπαθεί να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα, χωρίς να καταφέρνει.

Οι εκλογικοί τους νόμοι δεν είναι μαθηματικά, το 40% των 300 δεν είναι 158 με καμία αριθμητική

Μπαίνει για συζήτηση στη βουλή σύντομα, ένας νέος εκλογικός καλπονοθευτικός νόμος, δεξιάς κοπής, δηλαδή ενισχυμένης αναλογικής. Πολλά λέγονται. Αλλά λίγα από αυτά είναι ειλικρινή και επί της ουσίας.

1. Ο εκλογικός νόμος κι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι απλή αναλογική. Η διατήρηση του περιορισμού του 3% για είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, σημαίνει κλοπή εδρών από τα μικρά κόμματα και δώρο στα μεγάλα και κυρίως στο πρώτο κόμμα.

Η ενεργειακή φτώχεια ... σκοτώνει!

Τείνει να γίνει συνήθειο ανά μέρα ή βδομάδα να μετράμε τους νεκρούς - θύματα της ενεργειακής φτώχειας. Τους φτωχούς δηλαδή και εξαθλιωμένους που είτε πεθαίνουν από αναθυμιάσεις είτε από πυρκαγιές εξαιτίας κακής λειτουργίας από σόμπες υγραερίου ή ακόμα και αυτοσχέδιων μέσων θέρμανσης. Ετσι και χτες προστέθηκε ένα ακόμα θύμα, αυτήν τη φορά στου Ρέντη, σε εγκαταλελειμμένη κατοικία, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά από κάποιο - προφανώς αυτοσχέδιο - μέσο θέρμανσης. Ο απολογισμός είναι τραγικός: Τα θύματα έχουν φτάσει τα 12 και το κρύο βρίσκεται μπροστά μας. Θυμίζουμε τα εξής:

Όλοι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 21/1 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΔΕΡΙΓΝΥ 25)
Η διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ομοσπονδίας μονόγραψαν ένα κείμενο, το οποίο θα φέρουν αύριο στο ΔΣ της ΟΜΕ προς ψήφιση, το οποίο προβλέπει τα εξής:

«Το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας, αφορά τη ζωή μας»

Μια σειρά από αφίσες με κύριο σύνθημα «το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας, αφορά τη ζωή μας» κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της γενικότερης καμπάνιας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής απάντησης στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει και επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

«Εδώ πασάς, εκεί πασάς, πού ναι ο παράς;»

Στο στόμα μου έχω μια γεύση πικρή και συνάμα αηδιαστικά γλυκερή, και δεν είμαι ούτε η μόνη ούτε μπορώ να βρω και παρηγοριά στους γύρω μου, όχι μόνο κοντινούς αλλά και πιο μακρινούς ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες.

Οι περισσότεροι πνιγμένοι ως το λαιμό από τα προβλήματα επιβίωσης παρακολουθούμε το γεωστρατηγικό παιχνίδι των τιγκαρισμένων από χρήμα τσεπών, που φωνάζουν «εδώ πασάς, εκεί πασάς, πού ναι ο παράς;», κρύβοντας τη λερή τράπουλα κάτω από οθωμανικά φέσια, συστοιχίες πατριωτικών πυραύλων,

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες το τελευταίο «κλείσιμο»

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα το τελικό πανελλαδικό «κλείσιμο» των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Η χτεσινή, τελευταία μέρα της μεγάλης μάχης γιορτάστηκε με κατά τόπους γλέντια, με μέλη και φίλους του Κόμματος να συνεισφέρουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από εργαζόμενους, αλλά και προσωπικές εισφορές και «κόκκινα μεροκάματα» των τελευταίων ημερών.

Πεθαίνει ο Γιάννης Σκαρίμπας.


Πεθαίνει, 21 Γενάρη 1984, ο συγγραφέας και ιστορικός Γιάννης Σκαρίμπας.

Ο Γιάννης Σκαρίμπας ήταν Έλληνας λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος.

Ο μπάρμπα-Γιάννης Σκαρίμπας, όπως ήταν γνωστός στους φίλους του, έζησε όλη του τη ζωή στη Χαλκίδα και ταξίδεψε ελάχιστα.

Το έργο του, εντυπωσιακό σε έκταση και ποικιλία, σημαδεύτηκε από την έντονη αντιδικία του με τις καθιερωμένες αξίες της ζωής και του αστικού πολιτισμού.

Γιώργης Ερυθριάδης


Πεθαίνει στις φυλακές Ιτζεδίν, 21/1/1963, ο Γιώργης Ερυθριάδης, πρώην μέλος του ΠΓ και τότε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γ. Ερυθριάδης, γεννήθηκε το 1910. 

Από παιδί ακόμη, έζησε και ανδρώθηκε στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες στη Νάουσα, όπου ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και κομματική δράση μέσα από τις γραμμές της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Στη δικτατορία Μεταξά, ο Ερυθριάδης δούλεψε παράνομα, χρησιμοποιώντας το όνομα Πέτρος.

Πεθαίνει ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ Λένιν


Η καρδιά του Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ Λένιν, ηγέτη του προλεταριάτου της Ρωσίας, αλλά και της παγκόσμιας εργατικής τάξης, παύει να χτυπά, 21/1/1924. Ο άνθρωπος που το όνομά του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη μαζί με των Μαρξ και Ενγκελς είχε γεννηθεί στις 22 Απρίλη 1870 στην πόλη Σιμπίρσκ, στο Βόλγα.