Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η σαβούρα του ντουνιά


Με οργανωμένο σχέδιο και προετοιμασία η επίθεση των φασιστοειδών

Απαράδεκτη και προκλητική κίνηση η κατάθεση αγωγής από το υπουργείο Παιδείας


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των δασκάλων των παιδιών μας και των συνδικαλιστικών τους οργάνων ενάντια στο νέο «μάθημα» αυταρχισμού και καταστολής που επιχειρεί το Υπουργείο της παρα-Παιδείας και η υπουργός-μάνατζερ των ιδιωτικών κολλεγίων.

Το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία

 
Με τον «Ριζοσπάστη», αυτό το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτώβρη…

Το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία.

Επίσημη γραμμή του υπουργείου η αθώωση -μέσω της εξίσωσης- των φασιστικών στοιχείων


Οι σημερινές ανεκδιήγητες δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας αποδεικνύουν ότι η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, που επιχείρησε να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, μέσα από "λογικές άκρων" και "συμψηφισμούς", δεν ήταν τυχαία. 

Νέα απόπειρα φασιστοειδών να εισχωρήσουν σε σχολείο


Ομάδα περίπου 100 φασιστοειδών, φορώντας κουκούλες, και κρατώντας ξύλα και πέτρες στα χέρια εισέβαλε το μεσημέρι στο προαύλιο του ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Τα φασιστοειδή -εξωσχολικοί- επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να μπουν μέσα στο σχολείο, όπου ο διευθυντής πρόλαβε να συγκεντρώσει τους μαθητές στο αμφιθέατρο.

Μόνο κατάργηση!


Σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας, η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ των 27 όσον αφορά τα έσοδα από τους φόρους στον τομέα της Ενέργειας, που αντιπροσώπευαν το 2018 το 2,9% του ΑΕΠ! Από τα περίπου 4,2 δισ. ανά έτος μέχρι και το 2019 η συντριπτική πλειοψηφία αντλείται από τους φόρους στο πετρέλαιο και τη βενζίνη και σχεδόν 350 εκατ. ευρώ από όλες τις υπόλοιπες μορφές Ενέργειας. 

Ο ρατσισμός πάντα παρών στις ΗΠΑ


Το 1962 με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στην προεδρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιχειρούν να διαμορφώσουν μια διαφορετική εικόνα στον κόσμο για τον εαυτό τους. Με συστηματική προπαγάνδα από τα αμερικανικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν οι ΗΠΑ ως ο νέος «Παράδεισος της δημοκρατίας». Επιπλέον η αμερικανική εξωτερική πολιτική εμφανίζεται ως ο «προστάτης» των δημοκρατικών ελευθεριών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οπλο του συστήματος


«Οπλο του συστήματος είναι οι φασίστες!». Το σύνθημα αυτό, που ακούστηκε ξανά δυνατά από χιλιάδες χτες το απόγευμα στη συγκέντρωση σωματείων και φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, μετά τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων σε φοιτητές και μαθητές, δεν θα μπορούσε να αποτυπώνει περισσότερο την πραγματικότητα.

Σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των λιμανιών ως πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο


Τη σύμπλευση και τη συμφωνία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις «κοκορομαχίες» τους στο Κοινοβούλιο, αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την παραχώρηση περαιτέρω μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO.

Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Η μαζική καταδίκη του νέου νόμου - έκτρωμα Χατζηδάκη και η απαίτηση για άμεση ανάκληση της απόλυσης του Ν. Τζανετή, προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Λατομεία Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ), αναμένεται να εκφραστούν μέσα από το συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κατέθεσε τροπολογία για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια


Τροπολογία που προβλέπει μέτρα για προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και την ουσιαστική ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας κατέθεσε, χτες, στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Αγώνας για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων


Μέρα πανελλαδικής δράσης θα είναι η Τρίτη 5 Οκτώβρη για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, ενόψει του νέου μπαράζ απολύσεων συμβασιούχων. Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης θα είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας (επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ κ.λπ.). Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα σωματεία να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις για κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Φασιστοειδή έμπαιναν ανενόχλητα στο σχολείο υπό το βλέμμα της Αστυνομίας!


Αποκαλυπτικό βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τους εξωσχολικούς φασίστες να εισέρχονται στο προαύλιο των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, από την πίσω πόρτα.

Πρόκειται για την πόρτα όπου δήθεν «περιπολούσε» και «φρουρούσε» η αστυνομία, με πλήθος ανδρών της Ασφάλειας και των ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/09/1822

Ο τουρκικός στόλος αποβιβάζει 3.000 άνδρες στην επαναστατημένη Κρήτη. Όσοι γλίτωσαν από τα πυρά και τα γιουρούσια των επαναστατών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το νησί στις 18 του Οκτώβρη.