Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Πεντακάθαρος παραδίδεται ο χώρος της κατασκήνωσης από τα μέλη της ΚΝΕ


 Τα μέλη της ΚΝΕ ενώ φροντίζουν για να παραδώσουν πεντακάθαρο τον χώρο της κατασκήνωσης του διημέρου της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη

Καταγγέλλει τις διώξεις και την έξαρση αυταρχισμού σε βάρος εργαζομένων σε μονάδες Υγείας


 «Την απαράδεκτη βίαιη προσαγωγή εργαζόμενης στη γραμματεία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", κατόπιν καταγγελίας από πολίτη, η οποία είχε αντιπαράθεση με τη συναδέλφισσα, επειδή της ζητούσε ιατρικούς φακέλους που είχαν αποσταλεί στη γραμματεία του νοσοκομείου, από όπου έπρεπε να τους παραλάβει», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας (ΓΝΕ) «Θριάσιο».

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, μετά το τέλος των επαφών του με αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Λέσβο για το 30ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, καθώς και με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Αγωγή της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου


Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατέθεσε εναντίον μου αγωγή. Ισχυρίζονται ότι τους “συκοφάντησα”, μου ζητούν 70.000 ευρώ για “ηθική βλάβη” και αιτούνται την φυλάκιση μου για 6 μήνες “ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί”.

Μιχάλης Σταυρακάκης


Ο λαϊκός ποιητής, ο προσκυνητής του λαού», ο κομμουνιστής Μιχάλης Σταυρακάκης

Στις 11 Ιουλίου 2000 έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός ποιητής και ποιητής της ειρήνης  Μιχάλης Σταυρακάκης ή «Νιδιώτης».

Τα ποιήματά του διαθέτουν έντονα ταξικά χαρακτηριστικά, υπερασπίζονται την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη, τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συνάμα ο λυρισμός τους είναι ερωτικός και νοσταλγικός.

Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ


Aπό τις 25 έως τις 27 Ιούνη συνήλθε το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόµµατος. Το 21ο Συνέδριο ενέκρινε τα κείµενα των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής, παίρνοντας υπόψη τη συζήτηση και την υπερψήφισή τους από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΚΟΒ και τις Συνδιασκέψεις. Ενέκρινε, επίσης, την Εισήγηση της ΚΕ στο 21ο Συνέδριο, καθώς και τον Απολογισµό της Κεντρικής Επιτροπής Οικονοµικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ).

Ξεζούμισμα μέχρι τα βαθιά γεράματα και ... ευκαιρίες στην «ασημένια οικονομία»


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Αλλη μια αποκαλυπτική έκθεση για τη στρατηγική ξεχειλώματος του εργάσιμου βίου

Η παράταση του εργάσιμου βίου, η απόσυρση του κράτους από την όποια ευθύνη φροντίδας των ηλικιωμένων, η ανάπτυξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων για την πώληση αγαθών και υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι είναι ορισμένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνει η Εκθεση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ, «σχετικά με τη γήρανση του πληθυσμού της γηραιάς ηπείρου - δυνατότητες και προκλήσεις σε συνάρτηση με την πολιτική για το γήρας μετά το 2020», η οποία εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Νέες δυνατότητες αλλά και αυξημένες απαιτήσεις από τη δράση μας στην Κεντρική Μακεδονία


Η δράση που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα με αφορμή το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης ανέδειξε νέες δυνατότητες στην παρέμβασή μας, νέα ζητήματα προς αντιμετώπιση. Αυτά τα συμπεράσματα έχει σημασία να συζητηθούν οργανωμένα, φτάνοντας στους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς στην Κεντρική Μακεδονία, σε κλάδους που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο και σε χώρους στρατηγικής σημασίας.
 
Αναδείχθηκαν οι αυξημένες απαιτήσεις στην ιδεολογική - πολιτική διαπάλη

Το χρονικό ενός στημένου παιχνιδιού...


6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2015

Λίγες μέρες μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη του 2015 και τον σχηματισμό κυβέρνησης με το θολό, δήθεν «αντιμνημονιακό», ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, του επί σειρά ετών βουλευτή και υπουργού της ΝΔ, Πάνου Καμμένου, ξεκίνησε η διαπραγμάτευση με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η οποία βαφτίστηκε «θεσμοί», καθώς η δανειακή σύμβαση του προηγούμενου μνημονίου έφτανε στο τέλος της. Τότε το ΚΚΕ τόνιζε συνεχώς: Διαπραγμάτευση υπέρ του λαού, εντός των τειχών της ΕΕ και της δικτατορίας του κεφαλαίου, δεν μπορεί να υπάρξει! Ερχεται νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Κεφαλοκυνηγοί συνδικάτων


Την ώρα που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα πλαστικά τους σπαθιά, επιβαρυντικά για το πολιτικό περιβάλλον έτσι κι αλλιώς, για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό, και επί τη ευκαιρία προειδοποιούν για μέτρα, οικονομικά προβλήματα, λουκέτα και απολύσεις αχταρμά με ανάπτυξη, από Σεπτέμβρη, ουδείς προλαβαίνει να σκεφτεί. Να σκεφτεί την πραγματικότητα που διαμόρφωσε την εργασιακή ζούγκλα, το τελευταίο πόνημα του κ. Χατζηδάκη με τον βαρύγδουπο τίτλο «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» κ.λπ. κ.λπ.

Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους


Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο νησί-αγωνιστικό στολίδι του Αιγαίου, των μεγάλων και ηρωικών αγώνων, του θρυλικού Go back των Χριστουγέννων του 1944.

Βρισκόμαστε εδώ πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι. Εξοπλισμένοι με τις Αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου μας να φωτίζουν σαν φάρος τους αγώνες της τάξης μας, του λαού μας, της νέας γενιάς, που προσδοκά πολλά από τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


11/07/1829

Συνέρχεται η Δ' Εθνοσυνέλευση στο Άργος, κατά την οποία, εγκρίθηκε η πολιτική του Ι. Καποδίστρια, συγκροτήθηκε η Γερουσία και αποφασίστηκε η κοπή εθνικού νομίσματος (του «Φοίνικα»).

11/07/1832

Γεννιέται ο Χαρίλαος Τρικούπης, 7 φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας.