Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Εγκληματικά κυκλώματα και νόμιμη εμπορευματοποίηση

 

...ενώ διατείνεται πως έχει βοηθήσει στη γέννηση άνω των 6.000 μωρών

ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
 
 «Το θετικό πρόσημο που έχει επιφέρει η έλευση των επιχειρηματιών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τη δημιουργία νέων Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τραπεζών Κρυοσυντήρησης από ομίλους (...), δημιουργεί αναμφίβολα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά».

Μπαίνουν μπροστά με πρωτοβουλίες για το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης

 
Κοινές πρωτοβουλίες για το μείζον θέμα της φοιτητικής στέγης αναλαμβάνουν 20 φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, που την Παρασκευή παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας ενδεικτικά στοιχεία για τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα και για τον «Γολγοθά» που αντιμετωπίζουν φοιτητές που έρχονται από άλλη πόλη στην Αθήνα για σπουδές.

Δικαίωμα και ανάγκη για κάθε παιδί η Τέχνη


 Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του νέου ανθρώπου έχει ανάγκη, ανάμεσα στα άλλα, από ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενασχόλησης με την καλλιτεχνική δημιουργία και τη φυσική αγωγή, τον αθλητισμό, στοιχεία απαραίτητα για την ομαλή σωματική αλλά και συναισθηματική - ψυχική ανάπτυξη του κάθε παιδιού. Αυτό απαιτεί μια άλλη βαρύτητα αυτών των αντικειμένων, τόσο μέσα στο ίδιο το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου - σε όλες τις βαθμίδες - όσο και στην αντίστοιχη στήριξη με κατάλληλες υποδομές (γυμναστήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσες μουσικής με μουσικά όργανα, εργαστήρια εικαστικών με εξοπλισμό, βιβλιοθήκες με αναγνωστήρια).

Με τον λαό και τις ανάγκες του, απέναντι στους σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ομίλων

 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

Συνέντευξη με τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλονίκη

-- Στον στρατηγικό σχεδιασμό κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου για τη Θεσσαλονίκη, με τον οποίο συμφωνούν όλα τα κόμματα και οι υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές, κεντρικό ρόλο παίζει η «αναβάθμιση» της πόλης ως τουριστικού κέντρου. Πώς εκφράζεται αυτό στην πολιτική του δήμου και τι συνέπειες έχει για τα λαϊκά στρώματα της πόλης;

Οι Έλληνες μετανάστες και οι Κύπριοι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν το ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών


 Η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ καταγγέλλει τις επιθέσεις φασιστικών εγκληματικών ομάδων εναντίων μεταναστών και προσφύγων που γίνονται τις τελευταίες μέρες σε Πάφο και Λεμεσό. Οι μετανάστες είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά και της ιμπεριαλιστικής ''ειρήνης'' που προκαλούν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία, προσφυγιά. Οι Έλληνες εργαζόμενοι στην Κύπρο, ξέρουν πολύ καλά ότι την προσφυγιά και την μετανάστευση την γεννούν ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Ιβάν Τουργκένιεφ


Στις 9 Νοεμβρίου 1818, γεννιέται ο Ιβάν Τουργκένιεφ. Ενας από τους μεγαλύτερους Ρώσους συγγραφείς.

Η προοδευτική Ρωσία υποδέχτηκε τον Τουργκένιεφ με μεγάλο ενθουσιασμό.

Το έργο του σήμαινε ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη του ρώσικου ρεαλισμού. Συνεχίζοντας τις παραδόσεις του Πούσκιν, του Γκόγκολ και του Λέρμοντοφ, δημιούργησε μια ιδιαίτερη μορφή «βιογραφικού» μυθιστορήματος.

Οι «αβεβαιότητες»... γεννάνε βεβαιότητα για νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης

«Καμία χαλάρωση» και «δημοσιονομική σταθερότητα και ξερό ψωμί» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβέρνηση και αστικά επιτελεία ενόψει της αναμενόμενης αξιολόγησης από τους οίκους για την περιβόητη επενδυτική βαθμίδα, των ανακοινώσεων στη ΔΕΘ, των συναντήσεων με τα κλιμάκια της ΕΕ και του Γιούρογκρουπ της 15ης Σεπτέμβρη, όπου θα συζητηθούν πλέον στα γεμάτα η επαναφορά του Συμφώνου Σταθερότητας και οι όροι της.

Στον πλανήτη του ... «ρεαλισμού»

 
«Σε ποιον πλανήτη ζείτε;»,
ρώταγε με ύφος πολλών καρδιναλίων

ο πρωθυπουργός τις προάλλες στη Βουλή.

«Διότι αν πιστεύετε εσείς μες στην αφέλειά σας και στον βολονταρισμό σας ότι μπορούμε ως διά μαγείας να προστατέψουμε 70 εκατ. στρέμματα - γιατί τόση είναι η δασοκάλυψη στην πατρίδα μας - τότε λυπάμαι, αλλά έρχεστε από άλλον πλανήτη».

«Μαζί με τον λαό. Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών. Όχι για τα κέρδη των λίγων»

 
Μπροστά στις δημοτικές εκλογές, στις 8 Οκτώβρη, ο εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι της Αθήνας χρειάζεται να σκεφτούν τα εξής ερωτήματα:

▶ Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις, με τα προγράμματά τους να μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό;

Ξερά...και χλωρά


Ξερά...

Είναι πραγματικά ξεδιάντροπος ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαφημίζει τα επιπλέον βήματα που έγιναν επί των ημερών της για τη στήριξη της «πράσινης» κερδοφορίας, σε βάρος του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου. Αποκορύφωμα ήταν η συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, όπου ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής «έσκιζαν τα ρούχα τους» ότι δεν χρειάζεται πλέον να καεί ένα δάσος για να κατασκευαστεί ένα αιολικό πάρκο, αφού ο νόμος προβλέπει τέτοιες «στρατηγικές» επενδύσεις να γίνονται ακόμα και σε περιοχές ΝATURA!

Στην πρώτη γραμμή των μετώπων οι Οργανώσεις του ΚΚΕ


ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΕΒΡΟΣ

Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ μιλούν για το πώς «ο λαός σώζει τον λαό» αυτές τις μέρες στον Εβρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Δημήτρης ΜΑΒΙΔΗΣ

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/09/1658

Πεθαίνει ο Άγγλος στρατιωτικός και πολιτικός Όλιβερ Κρόμγουελ, ηγέτης στο Εμφύλιο Πόλεμο κατά του βασιλιά Καρόλου του Α’ και «Λόρδος Προστάτης» της Μ. Βρετανίας το 1653-1658.