Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Τα Εγκλήματα των Κομμουνιστών


Πάντα τέτοια

4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στην Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πραγματοποιείται φέτος το  Αθλητικό CAMP της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη με την διεξαγωγή του 4ου Λαϊκού Αγώνα δρόμου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στη Πολίχνη στις 10 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στήνεται από το κέφι, το μεράκι και την εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς και σωματεία της περιοχής, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς. Αυτά τα στοιχεία έχουν μετατρέψει το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε πολιτικό-πολιτιστικό αλλά και αθλητικό θεσμό, έναν από τους σημαντικότερους στη χώρα.

«Τόλμησε να γράψει για μένα…» – Βίαιη επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η οικογένειά του


Τραμπούκικη επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, την Παρασκευή το βράδυ, ενώ δειπνούσε με την οικογένειά του στον Αμάρυνυθο της Εύβοιας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, η επίθεση έγινε μπροστά στην οκτάχρονη κόρη του και κατέληξε σε τραυματισμό μέλους της οικογένειας (της πεθεράς του), το οποίο μεταφέρθηκε με σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Συλλήψεις στελεχών στρατολογικών γραφείων για διαφθορά

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σε συλλήψεις τουλάχιστον 4 στελεχών στρατολογικών γραφείων σε περιοχές όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο και η Οδησσός προχώρησαν οι ουκρανικές αρχές, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για διαφθορά, με καταγγελίες για παροχή πλαστών πιστοποιητικών για την αποφυγή επιστράτευσης, έναντι χιλιάδων δολαρίων για κάθε περίπτωση...

Πάνω από 17 δισ. έμμεσους φόρους πλήρωσε ο λαός!


ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Στα 3.5 δισ. το «ματωμένο» πλεόνασμα

Στα 3.5 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 1.8 δισ. ευρώ έφτασε το «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα κυρίως λόγω της αύξησης κατά 7,1% των κρατικών εσόδων από την έμμεση και άμεση φορολογία του λαού που πληρώνει το 95% των φόρων έναντι μόλις του 5% που καταβάλει το κεφάλαιο.

Η Τέχνη στην υπηρεσία της Επανάστασης


Η Σοβιετικής Ρωσίας κρατικοποίησεεπαναστικώ δικαίω», με ειδικό Διάταγμα τον τσαρικό κινηματόγραφο στη χώρα, μια τέχνη μέχρι τότε για τους λίγους «enfant gâté» ακριβή και αριστοκρατική.

Με αυτό το μέτρο, με την κοινωνικοποίηση των δομών παραγωγής και διανομής, ο κινηματογράφος απελευθερώνεται από τις εμπορικές και κερδοσκοπικές εξαρτήσεις και διαμορφώνονται όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξή του.

Αντεργατικό έκτρωμα όνομα και πράγμα


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δόθηκε στη διαβούλευση και περιλαμβάνει διατάξεις - λαιμητόμο | Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους να το στείλουν εκεί που ανήκει: Στα σκουπίδια!

Με «φερετζέ» την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1152 της ΕΕ, η κυβέρνηση κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή σε διαβούλευση το νέο αντεργατικό σχέδιο νόμου, με το οποίο τορπιλίζεται η πενθήμερη εργασία, ειδικά στις επιχειρήσεις της βιομηχανίας, νομιμοποιείται και εμπεδώνεται η εργασία σε τουλάχιστον δύο εργοδότες και μέχρι 13 ώρες τη μέρα, ενισχύεται παραπέρα η «ευελιξία» με τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών», διευκολύνεται η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ εντείνεται και η καταστολή των αγώνων και της απεργίας, καθώς η περιφρούρησή της αντιμετωπίζεται ως έγκλημα καθοσιώσεως.

Στη μάχη για την επανεκλογή της Δημοτικής Αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 
Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας για την επανεκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δημοτική Αρχή Πάτρας στις εκλογές του Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Πανπελοποννησιακού Σταδίου, σύσκεψη του ψηφοδελτίου της, μπροστά στις νέες κάλπες.

Παρουσία του συνόλου σχεδόν, των έως και σήμερα υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, έγινε αναφορά και στις επόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, όπως διάφορες θεματικές εκδηλώσεις, αλλά και το συνολικό άνοιγμα στο λαό της πόλης.

Προεδρικό διάταγμα για «όρκο πίστης» των ρωσικών μισθοφορικών δυνάμεων


Διάταγμα βάσει του οποίου όλες οι ρωσικές μισθοφορικές δυνάμεις «εθελοντών» που δρουν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων της "Wagner" θα πρέπει να υπογράφουν όρκο πίστης στο ρωσικό κράτος, υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας, Βλ. Πούτιν, λίγες μέρες μετά τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους κατά την οποία πιστεύεται ότι σκοτώθηκε ο επικεφαλής της "Wagner", Γ. Πριγκόζιν.

Οργάνωση - αγώνας - αλληλεγγύη! Η μόνη πραγματική λύση υπέρ των εργαζομένων


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

 Το φετινό συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 17.30, στο πάρκο της ΧΑΝΘ, πρέπει και μπορεί να σηματοδοτήσει ότι εμείς οι εργαζόμενοι περνάμε στην αντεπίθεση, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα, κόντρα σε μια ζωή που μετριέται στο ζύγι κόστους - οφέλους.

Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα των ημερών, καθώς είναι κρίσιμο να δοθεί απάντηση απέναντι στη «νέα» κυβέρνηση, σε μια περίοδο όπου τα αποτελέσματα αυτού του δρόμου που χάραξαν μαζί με τις προηγούμενες, στέκονται σαν τον βασιλιά, ολόγυμνα μπροστά στον λαό.

Με λιγότερες πυρκαγιές κάηκαν τριπλάσιες εκτάσεις!

 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε την Παρασκευή η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναλύοντας τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο, σύμφωνα με το οποίο, μόνο φέτος η αθροιστικά καμένη έκταση στην Ελλάδα, από την αρχή του έτους έως και την Πέμπτη 24/8, καταγράφει αύξηση 195%, την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των μεγάλων δασικών πυρκαγιών (>300 στρέμματα) καταγράφει μείωση 52% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/08/1577

Πέθανε ο Τιτσιάνο Βετσέλι, ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς ζωγράφους της Αναγέννησης

 Τιτσιάνο