Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

"Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε"

 "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε"


ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Άδεια Μητρότητας (Άδεια τοκετού και λοχείας)

Από τις διατάξεις του άρθρου 7 της ΕΓΣΣΕ 1993 και του άρθρου 7 της ΕΓΣΣΕ 2000-2001, το οποίο κυρώθηκε με το άρθρο 11 του Ν. 2874/2000, η διάρκεια της άδειας μητρότητας ορίζεται στις 17 εβδομάδες για τις εργαζόμενες σε οποιονδήποτε εργοδότη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Από αυτές, τις 8 εβδομάδες πρέπει να πάρει η εργαζόμενη πριν από τον τοκετό και τις υπόλοιπες 9 μετά. Η τήρηση των χρονικών διαστημάτων είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που η εργαζόμενη γεννήσει πρόωρα, το υπόλοιπο της άδειας χορηγείται μετά τον τοκετό, έτσι ώστε ο χρόνος της άδειας να φθάνει συνολικά τις δέκα επτά (17) εβδομάδες.

«Ο λαός και η νεολαία να ορθώσουν ανάστημα ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου»


Κάλεσμα στον λαό και τη νεολαία της Καλαμαριάς να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, με αφορμή την τοποθέτηση σκαλωσιών και γερανών μπροστά στα οικόπεδα, για τα οποία τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια ο λαός της Καλαμαριάς δίνει αγώνα να μην οικοδομηθούν.

Οταν το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων βαφτίζεται «επανάσταση»


«Πιστεύω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι μία τετραετία πραγματικής επανάστασης για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σχολεία μας»:
Αυτή ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού, μετά τη χτεσινή του συνάντησή με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ο ίδιος περιέγραψε το περιεχόμενο αυτής της «επανάστασης» δηλώνοντας πως «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στα σχολεία μας για να εφαρμόσουμε το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχουμε ψηφίσει», ένα πλαίσιο ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, το οποίο χτυπά στην καρδιά το ίδιο το δικαίωμα των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Είστε άχρηστοι!

 
Για δυο συνεχόμενες μέρες θρηνήσαμε και ανθρώπινες ζωές, χαμένους συνανθρώπους μας, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής που αντιμετωπίζει την αντιπυρική προστασία, την πρόληψη σαν “κόστος”. Το κυβερνητικό άλλοθι της “προστασίας της ανθρώπινης ζωής” έχει πλέον χρεοκοπήσει με τον πιο τραγικό τρόπο.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε ετοιμότητα και πάλη για να μην περάσουν οι επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά


 Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους "ξερνάνε φωτιά". Οδηγούν σε κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η εμπλοκή της Ελλάδας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, μετατρέπει τη χώρα σε στόχο αντιποίνων και προκαλεί μεγάλους κινδύνους για τον λαό.

Ρολόι


Το πρωί το αστικό κράτος σηκώνει χέρι σε αγωνιστές, βουλευτή του ΚΚΕ, εκπροσώπους συνδικάτων που διαδηλώνουν ενάντια στην έξωση φτωχής οικογένειας στα Πατήσια για χρέη 800. Επιστρατεύει ΜΑΤ, χημικά και γκλομπ για να γίνει η έξωση που τελικά για την ώρα αποτράπηκε από την λαϊκή αλληλεγγύη και κινητοποίηση...

Η Μάχη στον Κλεφτη


Στις 28/07/1948, αποκρούονται όλες οι επιθέσεις του κυβερνητικού στρατού από τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας για την κατάληψη του Κλέφτη.

Στον Κλέφτη

Εφιάλτης


«Εφιάλτης» στη Μαγνησία από το ενδεχόμενο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης, «εφιάλτης» και στον Ασπρόπυργο με την πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, με τον καπνό να σκεπάζει όλη τη Δυτική Αττική. «Εφιάλτης» και στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο που οι εκρήξεις συνταράσσουν όλη τη Μαγνησία.

Ο παχυδερμισμός… ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού


 Δύο πιλότοι έπεσαν νεκροί μέσα στα μισού αιώνα σαπάκια καναντέρ…, ήρωες για τους ανθρώπους που τους έχασαν, για τις οικογένειές τους. Αναλώσιμοι, όμως, για όσους υποκριτικά και πολιτικάντικα τους ανακήρυξαν “ήρωες”. Αλλά… “η ζωή συνεχίζεται”

Αλήθεια; Για ποιούς; Οπωσδήποτε, όχι για εκείνους που την έχασαν. Σίγουρα, ναι για εκείνους τους σεσημασμένους κυνικούς που απαξιώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη με τις πράξεις τους, με τις παραλείψεις τους και με το λόγο τους, απογυμνωμένο από κάθε ίχνος συναίσθησης και ενσυναίσθησης. 

Η Ρωσία επιδιώκει να αποκλείσει την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα


 Το ΝΑΤΟ θα εντείνει τις πτήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης στην περιοχή

Μεγαλώνει ο κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης ή και επέκτασης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενα επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα είναι πιο πιθανό μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά, ενώ η Ουκρανία επιμένει να ζητάει ΝΑΤΟική στήριξη και συνοδεία για να συνεχίσει να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της.

Πέρασε «μεταμεσονύχτια» το κατάπτυστο άρθρο για δουλειά μέχρι τα 74!


 Υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, μόρφωμα «Σπαρτιατών» και Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν «παρών»

Μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, «πέρασε» η κυβέρνηση από την Ολομέλεια της Βουλής το κατάπτυστο άρθρο 61 ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 74 χρόνια!

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες


Οι δραματικές εξελίξεις με την πυρκαγιά που βρίσκεται εκτός ελέγχου στη Μαγνησία, αλλά και το κάλεσμα για εκκενώσεις περιοχών με χιλιάδες κατοίκους χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και με πλήρη σύγχυση οδηγιών επιβεβαιώνουν ότι ο λαός είναι απροστάτευτος σε ανοχύρωτες πόλεις, κωμοπόλεις και βιομηχανικές ζώνες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/07/1741

Πέθανε ο Βενετσιάνος συνθέτης, Αντόνιο Βιβάλντι. 

Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι