Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ο αγώνας μας έκαμψε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας

 Ο αγώνας μας έκαμψε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, στο χέρι μας είναι να την αναγκάσουμε να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

Ενώ στις προηγούμενες συναντήσεις η διοίκηση του ΟΤΕ προσερχόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αδιάλλακτη χωρίς διάθεση να συζητήσει τα αιτήματά μας, σήμερα, στον απόηχο του μεγάλου απεργιακού μας αγώνα, προσήλθε διαφοροποιημένη. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, συζητάνε το κρίσιμο ζήτημα της διάρκειας της ΣΣΕ, το ύψος των αυξήσεων για παλιούς και νέους, ενώ άφησαν για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ στην e-Value.

Ο ή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα δεν αλλάζει τον ίδιο το θεσμό και το ρόλο που αυτός έχει συνταγματικά στο πλαίσιο του πολιτικού συστήματος, που είναι επί της ουσίας θεματοφύλακας της κυρίαρχης πολιτικής, ρόλος επικύρωσης αντιλαϊκών νόμων και αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Μα γιατί δε μας παίζουν στη Λιβύη, αφού είμαστε καλά παιδάκια;

Αχός βαρύς ακούγεται πέρα ως πέρα στα ελληνικά ΜΜΕ, για την “ταπείνωση” που υφίσταται η Ελλάδα μας, αποκλειόμενη από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, η οποία είναι η δεύτερη που γίνεται για το θέμα του λιβυκού εμφυλίου, μετά από εκείνη στη Ρωσία. Στην πρώτη φυσικά κανείς δεν περίμενε να κληθεί η ελληνική κυβέρνηση, δεδομένων των συμμαχιών της, αλλά ούτε σε εκείνη που θα γίνει στην καρδιά του “κοινού μας σπιτιού, της ΕΕ”;

Η επίσκεψη του Χαφτάρ συνιστά κλιμάκωση της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Η επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα και η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Λιβύη, συνιστά κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, από την οποία κανένα όφελος δεν μπορεί να υπάρξει για τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Κοινή ανακοίνωση ΚΚ Ελλάδας - ΚΚ Τουρκίας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας με την κοινή μας τοποθέτηση επιδιώκουμε να παρέμβουμε στις επικίνδυνες και ανησυχητικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και που προκαλούνται από κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να σύρουν τους δύο λαούς σε αιματηρές περιπέτειες για τα δικά τους συμφέροντα.

Είμαι κομμουνιστής


 Είμαι κομμουνιστής
Είμαι αγάπη απ’ τη κορφή ως τα νύχια,
αγάπη θα πει βλέπω, σκέφτομαι, κατανοώ,
αγάπη θα πει το παιδί που γεννιέται,
το φως που πλημμυρίζει
αγάπη θα πει να δέσεις μια κούνια στ’ άστρα
αγάπη θα πει να χύνεις τ’ ατσάλι μ’ απέραντο μόχθο
Είμαι κομμουνιστής.
Είμαι αγάπη απ’ την κορφή ως τα νύχια…

Τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα για τους «ισχυρούς συμμάχους που θα στηρίξουν την Ελλάδα» έχουν καταρρεύσει παταγωδώς

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα γνωστά και χιλιοειπωμένα -και από τον ίδιο και από τον προκάτοχό του κ. Τσίπρα- για τους ''ισχυρούς συμμάχους της Ελλάδας, ΗΠΑ και ΕΕ που θα την στηρίξουν'', για ''τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας'' κ.ο.κ., επιχειρήματα που έχουν καταρρεύσει παταγωδώς, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Με τις ίδιες «προτεραιότητες»

Η επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θα υπηρετήσει την πολιτική του διπλού εγκλωβισμού και την ένταση της καταστολής σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, όπως άλλωστε γίνεται και τώρα και όπως γινόταν από το υπουργείο και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Την πολιτική που υπαγορεύουν η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, ο Κανονισμός του Δουβλίνου και βέβαια ο πρόσφατος νόμος για το άσυλο, που παραβιάζει στοιχειώδη δικαιώματα των προσφύγων.
Το επιβεβαίωσε άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του «νέου» χαρτοφυλακίου.

Οι πέντε αμφιλεγόμενες δικαστικές αποφάσεις της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου


H Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποτελεί την επιλογή-έκπληξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση της προεδρίας της Δημοκρατίας, που τάραξε τα πολιτικά νερά χθες και αιφνιδίασε αρκετούς.

Η κα Σακελλαροπούλου από διάφορες πλευρές παρουσιάζεται ως διακεκριμένη δικαστικός, με πολύ σημαντική διαδρομή στην ελληνική δικαιοσύνη, ως συγγραφέας πολλών άρθρων που αναφέρονται σε ζητήματα συνταγματικού

Μπογδάνος: “Όλοι οι αριστεροί είναι σύντροφοι μεταξύ τους και πρώην σύντροφοι με τρομοκράτες…”


Κοιτάξτε τώρα πώς τελειώνει κανείς με την “ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς” και με όλα τα επιτεύγματα του ορθού λόγου σε τρεις απλές κινήσεις. Κρατήστε σημειώσεις για να μη χάσετε το βάθος της σκέψης, πάρτε βαθιά ανάσα και ξεκινήστε.

Πρώτο βήμα: Μαιευτική

Όλοι πλην ΚΚΕ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
 Σε κλίμα συναίνεσης η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Το κλίμα «ευρείας συναίνεσης» αποτυπώνεται από τις ανακοινώσεις των αστικών κομμάτων, με τις οποίες απαντούν στην πρόταση της κυβέρνησης για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μια συζήτηση που αξιοποιείται για να συντηρείται η συζήτηση περί των αναγκαίων συγκλίσεων ανάμεσά τους.

Αιτία πολέμου



 Αθήνα 15.1.2020

Όπως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στην Βουλή ένα ακόμα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Την 10ετία 2010 – 2020 οι συνταξιούχοι από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους από 20% - 60%. Πάνω από 80 δις πήραν από τους συνταξιούχους.

Ψηφίστηκαν δεκάδες αντιασφαλιστικοί νόμοι και διατάξεις, χιλιάδες ερμηνευτικοί εγκύκλιοι, για να σωθεί όπως έλεγαν το ασφαλιστικό.

Οι χρυσαυγίτες δολοφονούν των Σαχζάτ Λουκμάν


Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη 17 Γενάρη από τη ρατσιστική εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο Οι δύο χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν μεν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, όμως το Εφετείο  κατά πλειοψηφία 6-1 αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς και επέβαλε ποινή κάθειρξης 21

Αρχίζει η δίκη μελών της ΚΕ του ΚΚΕ


Αρχίζει η δίκη, 17/1/1931, των Ανδρόνικου Χαϊτά (Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ), Μήτσου Παπαρήγα, Κώστα Ευτυχιάδη (μελών του ΠΓ), Βασίλη Ασίκη (μέλος της ΚΕ) και Λευτέρη Αποστόλου με το Ιδιώνυμο.

Ο Μ. Παπαρήγας τόνισε χαρακτηριστικά από το εδώλιο του κατηγορουμένου: «Είμαι μέλος και στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος και το θεωρώ τιμή μου αυτό.

Αντώνης Αμπατιέλος



Ο Αντώνης Αμπατιέλος, φέρεται, να γεννήθηκε  στις 17/1/1914 στη Ρουμανία, βρέθηκε μετά τη μικρασιατική καταστροφή στην Ελλάδα, στην Κεφαλλονιά με την οικογένειά του.

Από τα νεανικά του χρόνια τον κέρδισαν οι κομμουνιστικές ιδέες.

Το 1932 οργανώνεται στην ΟΚΝΕ και στο ΚΚΕ και μπαρκάρει στα καράβια.  Ναυτεργάτης από τα 18 του χρόνια “όργωσε” τους ωκεανούς.
Και με τους προσωπικούς αγώνες του, σε κάθε πλοίο που υπηρετούσε, πετύχαινε να βελτιώνει τη θέση των συναδέλφων του.