Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Οι τουρίστες κουλούρι, οι ντόπιοι αγγούρι


Ζούμε σε μια χώρα όπου η πιο έγκυρη ενημέρωση είναι το “Κουλούρι” -όχι Θεσσαλονίκης- και ο Σκέρτσος παίρνει ένα ολοστρόγγυλο κουλούρι στα οικονομικά, αλλά είναι κάθαρμα και την γλιτώνει. 

Πρόβλεψη για αναιμική ανάκαμψη με αβεβαιότητα και κινδύνους


Αναιμική ανάκαμψη της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας προβλέπει για φέτος και το 2024 στην τελευταία έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προειδοποιώντας μάλιστα για «σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές», ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν μεγάλοι «καθοδικοί κίνδυνοι» στις προβλέψεις του.

Aυτοδύναμη πολιτική του κεφαλαίου Ή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;


Η αλήθεια είναι πως στην προεκλογική περίοδο επιχειρείται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο -σε σχέση με όλο το προηγούμενο διάστημα- να επιβληθούν διάφορα μυστήρια κριτήρια για το τι πραγματικά είναι κάθε κόμμα.

Έτσι η ΝΔ παριστάνει το «αντιφορολογικό» κόμμα και στον ΣΥΡΙΖΑ τους... «σηκώνεται η τρίχα» με τους έμμεσους φόρους που... απογείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους διατηρεί η ΝΔ...

Κόμματα μιας χρήσης


Όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα εκφράζουν ταξικά, και κατ’ επέκταση, οικονομικά συμφέροντα. Η Αστική και η Εργατική τάξη έχουν αντίθετα και αντικρουόμενα συμφέροντα, επομένως υποχρεωτικά οφείλουν να έχουν και διαφορετικά κόμματα.

Στα πλαίσια όμως της αστικής τάξης υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων της. Υπάρχει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το βιομηχανικό, το τραπεζικό, το εμπορικό, το ξενοδοχειακό, το αγροτικό και πολλά άλλα επιμέρους, τα οποία διαγκωνίζονται για να μοιραστούν το κρατικό χρήμα και να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους για την δική τους ανάπτυξη.

Θράσος...απύθμενο


Θράσος...


«Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Λέει, όλοι είναι ίδιοι. Και αυτοί που εφαρμόζουν διάλυση εργασιακών σχέσεων και αυτοί που θέλουν Συλλογικές Συμβάσεις». Θα ήταν για γέλια οι σκουριασμένες αθλιότητες των ΣΥΡΙΖΑίων, όπως η χθεσινή του Αλ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη, αν δεν ήταν εξοργιστικές:

Ραμόν Μερκαντέρ


 Στις 8 Ιουνίου 1960, ο Ραμόν Μερκαντέρ, ο οποίος δολοφόνησε τον Τρότσκι, τιμήθηκε με το αστέρι του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης στο Κρεμλίνο προσωπικά από τον επικεφαλής της KαΓκεΜπε, Αλεξάντερ Σέλιεπιν. 

Είναι μνημόνιο


Δεν χρειαζόταν η ομολογία Μητσοτάκη για να μάθει ο λαός ότι το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης ισοδυναμεί με μνημόνιο και μάλιστα καραμπινάτο.

Το έχει καταλάβει, απ' όταν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού τον μηχανισμό της ΕΕ, που μοιράζει «ζεστό» χρήμα στους ομίλους, με «προαπαιτούμενο» την ψήφιση εκατοντάδων αντιλαϊκών μέτρων και μεταρρυθμίσεων από τις κυβερνήσεις.

Άνω - κάτω


«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι, για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω»
. Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.

100% λαϊκή αντιπολίτευση!

 
Πολλή φασαρία για το ποιος έχει το πιο κοστολογημένο πρόγραμμα...

Θα τους βοηθήσουμε εμείς:

57 δισ. φόρους θα πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά, από τα συνολικά 60 δισ...

Το γράφει ο προϋπολογισμός.

«Χαστούκι» στα κοστολογημένα προγράμματα οι νεκροί - Η ζωή δεν είναι κόστος


«Χαστούκι» στα περί κοστολογημένων προγραμμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι οι νεκροί χωρίς ασθενοφόρο σε Κω και Νέα Μάκρη, η υγεία και η ζωή δεν είναι κόστος, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «MEGA». 

Καμία αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη, όταν υπάρχει εργατικό - λαϊκό κίνημα, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ!


Είμαστε ξανά εδώ στη Θεσσαλονίκη, για να δώσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη νέα εκλογική μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Στις εκλογές του Μάη έγινε ένα θετικό βήμα, μέσα σε ένα αρνητικό συσχετισμό που παραμένει. Τώρα πάμε να κάνουμε και τα επόμενα.

Γιατί ξέρουμε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ ήταν το μόνο στοιχείο του εκλογικού αποτελέσματος που έκανε πολλούς να χαμογελάσουν, ακόμα και πολλούς που τελικά δεν το ψήφισαν. Τους λέμε να το κάνουν τώρα, για να χαμογελάσουμε περισσότερο όλοι μαζί. Για να κοπεί το χαμόγελο σε όσους ονειρεύονται «πανίσχυρες» κυβερνήσεις που θα τσακίζουν τους εργαζόμενους ή όσους καλλιεργούν τέτοιους φόβους, για να εκβιάσουν πάλι τον λαό πάνω από την κάλπη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

08/06/68 μχ

Πέθανε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Τιβέριος Κλαύδιος Νέρων Δομιτιανός Καίσαρ, γνωστότερος ως Νέρων

 Νέρωνας