Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ZAME KAVALA


Σε αυτό το επεισόδιο, ο Ζάρα τα βάζει με τις εθιμοτυπικές μαλακίες του Πάσχα που φέρνουν ‘κονόμα και θανάτους -για να δούμε αν θα αναστηθούν και αυτοί. Αγανακτεί με τους Βέλγους που διώκουν τα πιο φωτεινά μυαλά της χώρας μας που στέλνουμε στο εξωτερικό -να πηδήξεις (βιάσεις βασικά) δεν μπορείς, να κλέψεις δεν μπορείς, τι σκατά ζωή κάνετε, ρε μαλάκες; Και δε δίνουν καν μια τιάρα παρακολούθησης -σετ με το βραχιολάκι- στην Καϊλή που μένει ελεύθερη. Μήπως πρέπει να τους κηρύξουμε πόλεμο;

Προεκλογική φιέστα «ανάπτυξης για όλους» με φόντο τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα


Μ
ε φόντο τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία παραδόθηκαν στην εταιρεία ΟΝΕΧ με τον νόμο που ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2022, πραγματοποιήθηκε η χτεσινή προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης για τον απολογισμό πεπραγμένων του υπουργείου Ανάπτυξης. Η «επανεκκίνηση» άλλωστε των ναυπηγείων αποτελεί εμβληματικό παράδειγμα και του τι σημαίνει ο τίτλος της φιέστας «ανάπτυξη για όλους», αφού στους εργαζόμενους έφερε πετσοκομμένα δικαιώματα, παραγραφή δεδουλευμένων, ατομικές συμβάσεις κ.ο.κ.

«Υπεραποδίδουν» η φοροληστεία και η αντιλαϊκή επίθεση


Την «υπεραπόδοση» της φοροληστείας σε βάρος του λαού αποτυπώνουν τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που δημοσιεύτηκαν χτες.

Καταγράφουν πλεόνασμα ύψους 3 δισ. ευρώ την περίοδο Γενάρη - Μάρτη 2023, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 28 εκατ. ευρώ (και πρωτογενούς ελλείμματος 1,65 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022), αποτυπώνοντας στο μεγαλύτερο μέρος τους την εκτίναξη των άδικων έμμεσων φόρων, όπως ο ΦΠΑ, που πήρε την ανηφόρα μαζί και με τις τιμές των εμπορευμάτων.

Κοινός στόχος τους η σταθερότητα για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής


Κοινός στόχος είναι η κυβερνητική σταθερότητα για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να την υπηρετήσουν με διαφορετικό τρόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσει την αυτοδυναμία και ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεργασία αλλά η επιδίωξη είναι η ίδια, η σταθερότητα στην υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών. Κατά συνέπεια η διαφορά σχετίζεται με το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι με το τι θα εφαρμοσθεί διότι, όπως και στελέχη των δυο κομμάτων έχουν παραδεχθεί, υπάρχει συμφωνία στα βασικά ζητήματα που συνιστούν και το κοινό τους πρόγραμμα,

Γιάννης Βόγλης


 Ο Γιάννης Βόγλης γεννήθηκε, στις 30 Σεπτέμβρη 1937, στην Αθήνα. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1961. Στη μεγάλη του καριέρα συνεργάστηκε με πρωταγωνιστές όπως οι Κατράκης, Λαμπέτη και Αλεξανδράκης. Υπήρξε βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ.

Τα «ψιλά» γράμματα


Κάπου ανάμεσα στον προεκλογικό καβγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για το ποια κυβέρνηση θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση την επόμενη μέρα, βρίσκονται τα «ψιλά» γράμματα του κοινού τους προγράμματος, που κάνει αβίωτο τον βίο του λαού.

«Δολώματα» στην προεκλογική «γύρα» για την ενσωμάτωση των γυναικών


Όλα τα είχε ο ...μπαξές της πρόσφατης συνέντευξης του πρωθυπουργού σε πρωινή εκπομπή, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στο γυναικείο κοινό. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε να προβάλει ως επίτευγμα της κυβέρνησης της ΝΔ τη δωρεάν μαστογραφία, μόνο για τις γυναίκες 50-69 ετών, στα πλαίσια του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». «Έχουμε παραπάνω από 100.000 γυναίκες, οι οποίες έχουν κάνει προληπτική μαστογραφία. Πώς την έκαναν; Πήραν ένα μήνυμα στο κινητό τους και τους έλεγε το μήνυμα αυτό ότι μπορείτε να πάτε σε δημόσια ή σε ιδιωτική δομή να κάνετε μια προληπτική μαστογραφία», διαπίστωσε ο πρωθυπουργός.

Έφθασαν στην Ουκρανία τα πρώτα αμερικανικά συστήματα Patriot


Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε τα πρώτα αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, που θα βοηθήσουν το Κίεβο να προστατευθεί από τις ρωσικές επιδρομές, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ, σε μια ακόμη κίνηση που επιβεβαιώνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία διεξάγεται ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την Ρωσία. 

Γραμμές στο χιόνι...


«Μια απ' τα ίδια». Αυτό καταγράφουν, ως γενικευμένη αίσθηση μιας πολύ σημαντικής μερίδας του λαού απέναντι σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα δε με τις μετρήσεις - με όλη τη σχετικότητα που αυτές έχουν - σε αυτό συντείνουν η «απογοήτευση από την προεκλογική δραστηριότητα και τα ψηφοδέλτια» των τριών, τα προγράμματά τους, που είναι «χωρίς όραμα», η «ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων».

"Νομίζεις πως ο Αλέξης είναι λιοντάρι του λαού αλλά εγώ σου λέω πως είναι σκυλάκι"

21 Μάη: Στηρίζοντας το ΚΚΕ

 ( αναλογιζόμενη την εμπειρία μου στον ΣΥΡΙΖΑ)  

Στην ερώτηση γιατί παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ - υπήρξα ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Παρισιού-Γαλλίας και συντονίστρια της οργάνωσης Μονπελιέ-Ν. Γαλλίας - έχω απαντήσει: Παραιτήθηκα γιατί δεν αποχώρησα ποτέ από τη ριζοσπαστική Αριστερά - ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε από τον χώρο αυτό όπου προσωπικά εξακολουθώ να παραμένω.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 20/04/1889

Γεννιέται ο Αδόλφος Χίτλερ.

 Ο Χίτλερ στην εξουσία

20/04/1913

Γεννήθηκε ο Μίμης Φωτόπουλος, Έλληνας ηθοποιός. (Θαν. 29/10/1986).

 Μίμης Φωτόπουλος