Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Όποιος ψηφίσει ΚΚΕ δεν θα μετανιώσει


Το δίλημμα που θέτουν στον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν έχει βάση, είναι προσυμφωνημένα όλα για την επόμενη μέρα. Αυτά τα κόμματα έχουν ψηφίσει από κοινού τα μνημόνια, υπάρχουν σε ισχύ πάνω από 600 μνημονιακοί νόμοι που έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν, αποδέχονται τα πρωτογενή ματωμένα πλεονάσματα. Όποιος βγει στην κυβέρνηση θα εφαρμόσει την ίδια και χειρότερη πολιτική.

Ακυβερνησία: Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη Ελλάδα


Τι κι αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Έχουμε ΤτΕ, Υπερταμείο, ΑΑΔΕ, ΡΑΕ, ΕΣΡ, Ιδρύμα Νιάρχου, Ιδρυμα Ωνάση, ολιγάρχες, ESM, NATO και φυσικά την ....αγορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την ραδιοσυχνότητα του «Πρώτου Θέματος», εκτόξευσε την απειλή του προς το εκλογικό σώμα: «Εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική».

Εγκλημα με τη σφραγίδα της αντεργατικής πολιτικής

Το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας του 38χρονου εργαζόμενου στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας καταγράφεται στη συνείδηση των συναδέλφων του και όλων των εργαζομένων ως ένα ακόμα στυγνό εργοδοτικό έγκλημα, αποτέλεσμα των εκβιασμών και της τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η επιχείρηση, για να αποσπάσει εκβιαστικά «οικειοθελείς» απολύσεις από τους εργάτες, πριν τα «μαζέψει» και μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό.

Αγωνιζόμαστε για ζωή ολόκληρη σήμερα και μια άλλη κοινωνία που δεν χωρά ναρκωτικά

Μπροστά στις εκλογές της 7ης του Ιούλη, η καθαρή θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον κριτήριο ψήφου για τον λαό και τη νεολαία.
Με σύνθημα "ζωή ολόκληρη - όχι με δόσεις" διαβεβαιώνουμε ότι θα δώσουμε αποφασιστικό αγώνα, για να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία μας ολόκληρη ζωή σήμερα και μια άλλη κοινωνία αύριο, που δεν χωρά ναρκωτικά και ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνικής δράσης

Προς νέες επικίνδυνες αποφάσεις με τη «βούλα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κλέβει ξανά την παράσταση εκτινάσσοντας τις λεγόμενες αμυντικές δαπάνες, προσανατολισμένες όπως είναι στα προτάγματα της λυκοσυμμαχίας, τα οποία βρωμάνε από παντού μπαρούτι.

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο κανάλι «Open TV»

Αποσπάσματα της συνέντευξης: 

«Να ξεκινήσουμε κ. Κουτσούμπα τη συζήτησή μας και να σας ρωτήσουμε τι έγινε χθες με το θέμα του debate. Έγινε σίριαλ, θα γίνει δεν θα γίνει. Όχι εγώ θέλω εκείνη τη μέρα, όχι εγώ δεν θέλω εκείνη τη μέρα...

Ναι, θυμίζει λίγο τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού "εγώ δεν ήθελα εκείνος ήθελε". Κοιτάξτε τα γεγονότα πως έχουν.

«Κλειδωμένη» η αντιλαϊκή πολιτική ανεξάρτητα από κυβερνητικό διαχειριστή

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΕΕ
Σταθερά στις ράγες των πρωτογενών πλεονασμάτων συνέχισε η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 τους προηγούμενους μήνες, ως αποτέλεσμα της φοροληστείας απέναντι στο λαϊκό εισόδημα και της «αποδοτικότητας» των αντιλαϊκών ρυθμίσεων που αφορούν στην κατακρεούργηση κοινωνικών κονδυλίων, όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκαν χτες.

Να μη λείψει κανείς!

Δέκα μέρες προεκλογικής μάχης έμειναν μέχρι τις 7 Ιούλη, που ανοίγουν οι κάλπες. Και σ' αυτές τις δέκα μέρες βάζουμε τον πήχη ψηλά, για να δυναμώσει όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ.

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να αντισταθεί στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων του συστήματος που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και βάζουν ταφόπλακα στην πρόληψη και την απεξάρτηση. Να καταδικάσει και με την ψήφο της όλους όσοι της ζητάνε να αντιμετωπίζει τα ναρκωτικά ως "φυσικό φαινόμενο" και να συμβιβαστεί με τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση, αιτίες βαθιά δεμένες με το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ναζιστική Χρυσή Αυγή, όλοι μαζί έχουν συμφωνήσει με την ψήφο τους στη Βουλή:

Γεννιέται Σαλβαδόρ Αλιέντε

Γεννιέται, 26/6/1908, ο Χιλιανός σοσιαλιστής πολιτικός Σαλβαδόρ Αλιέντε.

 Ο Αλιέντε διετέλεσε Πρόεδρος της Χιλής το 1970-1973, επικεφαλής ενός συνασπισμού («Λαϊκή Ενότητα»), στον οποίο μετείχαν το ΚΚ Χιλής, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Ριζοσπαστικό Κόμμα, η Κίνηση Ενωμένης Λαϊκής Δράσης, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η Ανεξάρτητη Λαϊκή Δράση.