Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Κοιτάξτε ποιοι μιλάνε για τη Μακεδονία…

Ο Σαμαράς, η Χρυσή Αυγή,
 ο Κύρκος και ο Ιουστινιανός…

ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ …
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι γιος του Κωσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής το 1993, αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς σαν υπουργός εξωτερικών, στην κυβέρνησή του, όχι μόνο δεν κατάφερε να διεκδικήσει λύση στο όνομα των Σκοπίων σε αντάλλαγμα για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που ήθελαν οι Γερμανοί κι οι άλλοι, αλλά ήταν εκείνος που “στις 2 Δεκεμβρίου, στο ίδιο

Τώρα συνεχίζουμε με το ΚΚΕ!


Ο λαός με το ΚΚΕ, τη μόνη συνεπή δύναμη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Με άξονα την προσήλωσή τους στους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου τοποθετήθηκαν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις μέσα κι έξω από τη Βουλή για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ την περασμένη βδομάδα. Ενα ταξικό «αισθητήριο», που επιβεβαιώθηκε και από τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, η οποία δεν άγγιξε ούτε κατ' ελάχιστο τις πιο «ευαίσθητες χορδές» του

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!

 Ανακοίνωση ενόψει του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Μάχη μπροστά στο επικείμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο η ανάγκη η εργατική τάξη να απαλλαγεί από αυτούς που αποτελούν τη φωνή και το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, δίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του ανοίγει πλατιά τη σχετική συζήτηση μέσα στα συνδικάτα και τους χώρους

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Επιστράτευσαν όλα τα ταξικά ναυάγια

Επιστράτευσαν και τον Κοψίδη
Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να χτυπήσει το ΚΚΕ γιατί χαλάει τη σούπα της «Ελπίδας» που δήθεν έρχεται αποκαλύπτοντας τις δεσμεύσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ προς το κεφάλαιο, επιστράτευσε ακόμα και το γνωστό και μη εξαιρετέο Μ. Κοψίδη. Ο γνωστός γυρολόγος, που από στέλεχος του ΚΚΕ μέσα σε μια μέρα «άλλαξε απόψεις» και βρέθηκε στην

Όταν ο Τσίπρας έπαθε Παπαγγελή

        
Καυστική απάντηση της ΚΝΕ
   στον Αλ. Τσίπρα

Η επίδειξη “λενινομάθειας” του Τσίπρα στη βουλή χθες δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την ΚΝΕ, που σε νέο της βιντεάκι παρομοιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού με τις αλήστου μνήμης αναφορές της Έλλης Παπαγγελή.

Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα


Σοκ «αριστερής» καταισχύνης και αμερικανοφροσύνης!

Η τιτλοφορούμενη ως «Ολοκληρωμένη Έκθεση («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα» αποτελεί κείμενο το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2018 από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αποδεσμεύτηκε προς δημοσιοποίηση από την αμερικανική πλευρά πριν μερικούς μήνες στην αγγλική γλώσσα.

Όταν η “Αυγή” ζητούσε να μπουκάρουμε στην ΠΓΔΜ

Όταν η “Αυγή” ζητούσε να μπουκάρουμε στην ΠΓΔΜ 
και να την ανταλλάξουμε με τη Βόρειο Ήπειρο

 Δεν είναι μυστικό ότι τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μια απολύτως ενορχηστρωμένη επίθεση στο ΚΚΕ, με πρόδηλα και αισχρά ψέματα για τη στάση του Μακεδονικό. Έχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς σε κορυφαίους εκπροσώπους αυτής της εκστρατείας λάσπης, σε τελική ανάλυση έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε ποιος είναι ο πολιτικός χώρος εγκαλεί τους κομμουνιστές για “εθνικισμό”, “αλλαγή θέσεων” και λοιπά αποκυήματα προπαγανδιστικής φαντασίας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η αντίθεση του λαού σε ΝΑΤΟ - ΕΕ

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία, βέβαια, έχει και την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη.
Κι αυτό είναι το κύριο, το κρίσιμο ζήτημα και για τους δύο λαούς, και της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας, της ΠΓΔΜ.
Και αυτό είναι που γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποκρυφτεί από όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, εδώ μέσα.

Μαζικό και μαχητικό «Όχι»

Ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τον εθνικισμό διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης που συμμετείχε μαζικά στη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Τόσο μέσα από τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου όσο και στη μεγάλη και μαχητική πορεία που ακολούθησε με προορισμό το αμερικανικό προξενείο, λαός και νεολαία βροντοφώναξαν «Αυτή η συμφωνία δεν είναι των λαών, είναι εντολή των ιμπεριαλιστών», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και έδειξαν την προοπτική σαλπίζοντας «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα».

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Θόδωρος Αγγελόπουλος

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απρίλη 1935 και πέθανε στον Πειραιά  στις 24 Ιανουαρίου 2012, στην διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα».
             
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1935. Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του.
Έφυγε για το Παρίσι το 1961 κι εκεί αρχικά παρακολούθησε στη Σορβόννη μαθήματα γαλλικής φιλολογίας και φιλμογραφίας, καθώς και μαθήματα εθνολογίας.

Γιγαντοπανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη

Γιγαντοπανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη με σύνθημα: «ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό». ΝΑΙ στη φιλία - αλληλεγγύη, και κοινή πάλη των λαών». Τα πανό είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στέλνουν σήμερα το μήνυμα της καταδίκης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι είναι Νατοϊκής έμπνευσης που ρίχνει νερό στο μύλο των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, σε βάρος των λαϊκών

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

«Έχει ξεφύγει» η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση «έχει ξεφύγει» στο λαθρεμπόριο ελπίδων και αριστερών ιδεών
Απάντηση στον αντικομμουνισμό και τις συκοφαντίες που ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Για τον αντικομμουνισμό που έκαναν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, επισήμανε πως «είναι αναπόφευκτος, συνάδει» με την ιδεολογία, την πολιτική και τις αρχές τους, ενώ για τους κυβερνητικούς βουλευτές τόνισε πως «συνήθως όταν αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε ότι κάνει λαθρεμπόριο ελπίδων και αριστερών ιδεών. Νομίζω ότι τώρα πια ξέφυγε».

Νάουσα Γενάρης 1933

 Η αιματηρή εργατική κινητοποίηση

Ξεχωριστή σελίδα των εργατικών αγώνων της Ημαθίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, έχουν οι αιματηρές κινητοποιήσεις των εργατών της Νάουσας τον Γενάρη του 1933.Οι κινητοποιήσεις αυτές πήραν πανελλαδική διάσταση.
Τι προηγήθηκε

Tο ΚΚΕ και τη “Νατοϊκή Αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ

Εννιά σημεία για το Μακεδονικό 
 
Εκτός από τα γνωστά συριζοτρόλ, που εντάξει, το ψωμί τους βγάζουν γράφοντας ψέματα σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ το ´92 και σήμερα για το Μακεδονικό, υπάρχουν και κανονικοί άνθρωποι που με αυτά που βλέπουν γραμμένα εκφράζουν την απορία τους. Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, κάποια πράγματα:

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

Φρειδερίκη…..με υπογραφή Κολούμπια

Φρειδερίκη της Ελλάδος, γνωστή στους κακοήθεις και ως “Φρίκη”.

 Η Πριγκίπισσα του Αννόβερου, που μας έκανε την τιμή να “υπηρετήσει” το Έθνος ως Πριγκίπισσα Διαδόχου, Βασίλισσα αλλά και ως Βασιλομήτωρ.

Η “σπουδαία” πορεία της κυριαρχείται από υψηλές Aρχές, πάντα για το καλό του Έθνους και τη διασφάλιση των Ιδανικών της Πατρίδας.

«ΝΑΤΟϊκή Μακεδονία»

Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα ισχυριστεί ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να απειλήσει την Ελλάδα. Το γειτονικό κράτος έχει μια οικονομία που μετά βίας ανέρχεται στο 1/20 ακόμα και αυτού του καθημαγμένου ελληνικού ΑΕΠ. Είναι ένα κράτος που «διαθέτει» έναν στρατό 10 φορές μικρότερο σε επίπεδο οπλιτών από τον ελληνικό στρατό. Ενα κράτος που απέναντι στη σύγχρονη ελληνική αεροπορία, τα αεροπλάνα που μπορεί να αντιτάξει είναι… μηδέν.  

    Είναι προφανές, λοιπόν, πως αν υφίσταται κίνδυνος, αυτός προέρχεται από το γεγονός ότι τους εθνικιστές τής από εκεί πλευράς και τις αλυτρωτικές κατασκευές τους «κάποιοι» άλλοι

Η Ματωμένη Κυριακή του 1905

Η Ρώσικη Επανάσταση του 1905
Η Κυριακή 9 Γενάρη του 1905 με το παλιό ημερολόγιο (22 Γενάρη με το νέο) έχει καταγραφεί στην Ιστορία σαν «Ματωμένη Κυριακή», και ο τσάρος σαν «Νικόλαος ο ματοβαμμένος». Πάνω από 140.000 εργάτες της Πετρούπολης πορεύονταν με ειρηνική διαδήλωση προς τα Χειμερινά Ανάκτορα.
Αφορμή στάθηκε η απεργία στις 3 Γενάρη στο εργοστάσιο Πουτίλοφ. Το απεργιακό κίνημα είχε ξεσπάσει από το 1904 με οικονομικά κατά κύριο λόγο αιτήματα. Η απεργία απλώθηκε γρήγορα και σε άλλες επιχειρήσεις και στις 8 Γενάρη γενικεύτηκε. Με την επίδραση των μπολσεβίκων, οι εργάτες πρόβαλαν όχι μόνο οικονομικές, αλλά και πολιτικές διεκδικήσεις.

Μενέλαος Λουντέμης

         «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο.Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ»
Ο Μενέλαος Λουντέμης (πραγματικό όνομα Δημήτριος Βαλασιάδης). Γεννήθηκε στις 14 Γενάρη 1912 και πέθανε στις 22 Γενάρη 1977.
 
Το έργο του αποτελεί ραψωδία αναστάσιμη των ανθρώπων που αγωνίζονται για ν' αλλάξει ο κόσμος. Η «πένα» του έχει αμεσότητα, λυρισμό, δύναμη και ρεαλισμό.
Ο Μενέλαος Λουντέμης ανήκει στους λογοτέχνες που στράφηκαν προς τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Οπως ο ίδιος υποστήριζε, δεν τον ενδιέφερε η Τέχνη

Το Π.Α.ΜΕ για το 37ο συνεδριο της Γ.Σ.Ε.Ε

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών

Η πείρα της εργατικής τάξης τα τρία προηγούμενα χρόνια δείχνει ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για συνδικάτο που οργανώνει, που

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Συγκεντρώσεις ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίαςτου ΚΚΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια, την Πέμπτη 24 Γενάρη, με θέμα: «Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ - Όχι στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό - Ναι στη φιλία - αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».
Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ), στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη Λάρισα επίσης την ίδια ώρα στην στην πλατεία ΑΤΑ.

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

 Οι 26 πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν περιουσία ίση με τα εισοδήματα του φτωχότερου μισού της ανθρωπότητας

Η συγκέντρωση του πλούτου επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο το 2018, με 26 δισεκατομμυριούχους να έχουν πλέον στα χέρια τους περιουσίες που ισούνται με τα εισοδήματα του φτωχότερου μισού

Ντροπή τους και κρίμα

ΠΟΛΥ ΗΧΗΡΗ θα είναι τελικά η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν εξευτελίζονται μόνο οι βουλευτές του, αλλά τελικά πρόκειται να ξεφτιλιστούν και άλλοι – λεγόμενοι και ως … «ανεξάρτητοι»!
Δεν είναι μόνο ο Παπαχριστόπουλος ή ο Ζουράρις. Η Παπακώστα ή η Κουντουρά. Ο Δανέλλης, ο Μαυρωτάς και άλλοι.
Αλλά και ολόκληρα κόμματα, όπως η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και άλλα.
Και, για ποιο λόγο;
Για το χατήρι του ΝΑΤΟ και των εγκληματιών Αμερικάνων!!!

Ο θάνατος του Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ - ΛΕΝΙΝ

«Ωρα, βροντά τα συνθήματά του κεραυνούς -
μήπως θα το ρίξουμε στα κλάματα;
Λένιν ζωντανότερος κι απ' τους ζωντανούς
Είναι η γνώση μας, η δύναμη και τ' άρματα»
Β. Μαγιακόφσκι1
Στις 21 Γενάρη 1924, ώρα 6.50` το βράδυ, ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν άφησε την τελευταία του πνοή στο Γκόρκι. Η είδηση ήταν αναπάντεχη, όχι τόσο γιατί κανείς δεν ήταν έτοιμος να αποδειχτεί ένα τέτοιο γεγονός ως πραγματικό, αλλά κυρίως επειδή λίγες ημέρες πριν η υγεία του είχε βελτιωθεί αισθητά κι άρχισαν να διατυπώνονται υποθέσεις ότι όλα όδευαν προς την πλήρη ανάρρωση. Δύο ημέρες πριν επέλθει το μοιραίο, στις 19 Γενάρη,

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Ο Δ. Κουτσούμπας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Παρατίθεται το απόσπασμα:

«Όσον αφορά τώρα τη συμφωνία των Πρεσπών, που αυτή την εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία κύρωσής της στη βουλή, η κυβέρνηση, ως γνήσιος τοποτηρητής της «Pax Americana» στα Βαλκάνια, έκλεισε μια επαίσχυντη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, με απαίτηση των ΗΠΑ.

Ελλάδα – CIA – Συμμαχία

Βγήκε προς τα έξω -με «εύλογη» καθυστέρηση αυτές τις μέρες η «Ολοκληρωμένη Έκθεση» (Integrated Country Strategy)  του αμερικανικού ΥπΕξ με την Ελλάδα σε περίοπτη θέση του κεφάλαιου «Europe and Eurasia Region»

[Σύνοψις]

Ομιλητής ένας… κολλητός του σφαγέα


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με ομιλητή έναν… κολλητό του σφαγέα των Βαλκανίων Κλίντον!

Πάνω από 3.000 πούλμαν με διαδηλωτές αναμένουν οι διοργανωτές του εθνικιστικού συλλαλητηρίου που έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει την κινητοποίηση, το συλλαλητήριο θα είναι το ογκωδέστερο που έχει γίνει ποτέ, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της

Η κατάληψη του Καρπενησιού

(Φωτ. ἀπό τό βιβλίο τοῦ Δ.Ζἁφειρόπουλου
ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ)
 Η κατάληψη του Καρπενησιού

Η επιχείρηση για την κατάληψη του Καρπενησιού - πρωτεύουσα της Ευρυτανίας - ξεκίνησε τη νύχτα 20 προς 21/1/1949 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια μέρα μετά. Στην επιχείρηση πήραν μέρος η 1η Μεραρχία του ΔΣΕ με διοικητή τον Χ. Φλωράκη, η 2η Μεραρχία με διοικητή τον Γ. Αλεξάνδρου, η Σχολή Αξιωματικών του ΚΓΑΝΕ, ένα ανεξάρτητο τάγμα και μια διλοχία. Συνολική δηλαδή δύναμη περί τους 3.000 αντάρτες.
Την επίθεση για την κατάληψη της πόλης ανέλαβε η 1η Μεραρχία, ενώ η 2η είχε ως