Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ο Δ. Κουτσούμπας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες δυνάμεις και τα Σώματα ασφαλείας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Παρατίθεται το απόσπασμα:

«Όσον αφορά τώρα τη συμφωνία των Πρεσπών, που αυτή την εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία κύρωσής της στη βουλή, η κυβέρνηση, ως γνήσιος τοποτηρητής της «Pax Americana» στα Βαλκάνια, έκλεισε μια επαίσχυντη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, με απαίτηση των ΗΠΑ.

Ελλάδα – CIA – Συμμαχία

Βγήκε προς τα έξω -με «εύλογη» καθυστέρηση αυτές τις μέρες η «Ολοκληρωμένη Έκθεση» (Integrated Country Strategy)  του αμερικανικού ΥπΕξ με την Ελλάδα σε περίοπτη θέση του κεφάλαιου «Europe and Eurasia Region»

[Σύνοψις]

Ομιλητής ένας… κολλητός του σφαγέα


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με ομιλητή έναν… κολλητό του σφαγέα των Βαλκανίων Κλίντον!

Πάνω από 3.000 πούλμαν με διαδηλωτές αναμένουν οι διοργανωτές του εθνικιστικού συλλαλητηρίου που έχει οριστεί για τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει την κινητοποίηση, το συλλαλητήριο θα είναι το ογκωδέστερο που έχει γίνει ποτέ, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της

Η κατάληψη του Καρπενησιού

(Φωτ. ἀπό τό βιβλίο τοῦ Δ.Ζἁφειρόπουλου
ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ)
 Η κατάληψη του Καρπενησιού

Η επιχείρηση για την κατάληψη του Καρπενησιού - πρωτεύουσα της Ευρυτανίας - ξεκίνησε τη νύχτα 20 προς 21/1/1949 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια μέρα μετά. Στην επιχείρηση πήραν μέρος η 1η Μεραρχία του ΔΣΕ με διοικητή τον Χ. Φλωράκη, η 2η Μεραρχία με διοικητή τον Γ. Αλεξάνδρου, η Σχολή Αξιωματικών του ΚΓΑΝΕ, ένα ανεξάρτητο τάγμα και μια διλοχία. Συνολική δηλαδή δύναμη περί τους 3.000 αντάρτες.
Την επίθεση για την κατάληψη της πόλης ανέλαβε η 1η Μεραρχία, ενώ η 2η είχε ως