Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε


 «Κάθε φορά που έχουμε εκλογές, τα ίδια και τα ίδια. Πάντα έρχεται εκείνη η κρίσιμη στιγμή που τα πολιτικά επιχειρήματα, οι θέσεις και οι αντιθέσεις, οι ιδέες και τα προγράμματα πάνε περίπατο και τη θέση τους παίρνει πάντα το ίδιο εκβιαστικό δίλημμα περί «χαμένης ψήφου»: μην ψηφίσεις αυτό που προτιμάς γιατί θα βγει ο άλλος που δεν γουστάρεις καθόλου, άρα ρίξ’ το με βαριά καρδιά στον αντίπαλό του κι ας μη σε πείθει. H ψήφος συνείδησης χαρακτηρίζεται χαμένη.»

Μόνοι τους και όλοι μας - The game: Πέμπτο επεισόδιο με θέμα την Πανεπιστημιακή Αστυνομία


Η ΚΝΕ συνεχίζει τη νέα σειρά video, με τίτλο «Μόνοι τους και όλοι μας - The game», με σημείο αναφοράς τα retro βιντεοπαιχνίδια.

Τον τελευταίο λόγο έχουν οι φοιτητές, δεν μπαίνει αστυνομία μέσα στις σχολές!

Γίνεται γενοκτονία με τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα


Στη συμβολή των οδών Τρώων και Δρυοπών στα Άνω Πετράλωνα παραμονές Χριστουγέννων του 2009 μια μαχητική συνδικαλίστρια, καθαρίστρια, μετανάστης από τη Βουλγαρία, με ένα ανήλικο παιδί, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι καθώς διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες για τις εργαζόμενες στον κλάδο.

Από υποψήφιος γραφικού κόμματος, εκλεκτός του ναζί Κασιδιάρη, ένα τσιγάρο δρόμος...


Ένα νέο φασιστικό ακροδεξιό μόρφωμα «φιγουράρει» τις τελευταίες ημέρες, το οποίο μάλιστα έχει λάβει και το «χρίσμα» του καταδικασμένου ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για το κόμμα «Σπαρτιάτες» (ευφάνταστο), με το οποίο δεν θα είχε νόημα να ασχοληθεί κανείς, αν δεν υπήρχε μια λεπτομέρεια η οποία είναι άκρως διδακτική.

Χτίζουμε διεθνή αλληλεγγύη για να νικήσουν οι εργάτες σε όλο τον κόσμο


Συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων στην «Amazon» στις ΗΠΑ είχε το μεσημέρι της Τρίτης η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστές υποδέχθηκαν στην έδρα του ΠΑΜΕ τον πρόεδρο, Chris Smalls, και τον αντιπρόεδρο, Derrick Palmer, του «Amazon Labor Union» που βρίσκονται στην Αθήνα.

Το «Amazon Labor Union» είναι το πρώτο συνδικάτο που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ στην πολυεθνική «Amazon», σπάζοντας τις προσπάθειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της οργάνωσης των εργατών στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα των νέων, κόντρα σε λογικές ανάθεσης και αδράνειας.

Το σκοτεινό δίκτυο της «Νίκης»


Πώς το κόμμα του θεολόγου από το Κιλκίς έφτασε να διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή

Οι μονές του Αγίου Ορους και οι ναοί σε Αθήνα και Πάτρα που δίνουν «γραμμή» σε χιλιάδες πιστούς. Το φλερτ με τους αντιεμβολιαστές και οι μεσαιωνικές θέσεις για το AIDS, τις αμβλώσεις και την παιδεία.

Δεν απογοητεύομαι, είμαι μαχητής, πρέπει να βρούμε τη λύση και τον τρόπο


- Ο μεγάλος αθλητής γεννιέται ή γίνεται;

- Κατά 70 τοις εκατό, πρέπει να το έχεις! Ίσως και παραπάνω. Μπορεί ο προπονητής να πει στον Μέσι αν πρέπει να σουτάρει με το αριστερό ή με το δεξί; Ή στον Τζόρνταν, αν είναι καλύτερα να καρφώσει ή να κάνει λέι-απ; Πάντα στον Τζόρνταν καταλήγω, από αυτόν ξεκινάνε όλα. Οι μεγάλοι παίκτες έχουν το προσόν της γρήγορης σκέψης. Ο Μίλτος έχει καλή φιγούρα, ισχυρό DNA, δυνατούς αστραγάλους και φόρεσε σωστά το κοστούμι του μήκους. Δεν θα ήταν σωστό να του προσθέσω μυική μάζα. Ένα χτισμένο σώμα μπορεί να γίνει βαρίδι. Μαζεύει γαλακτικό οξύ, κρατάει περισσότερο την κούραση, δημιουργεί κίνδυνο τραυματισμών. Το κοστούμι πρέπει να ταιριάζει ακριβώς. Να μην είναι λίγο πιο μεγάλο ούτε λίγο πιο μικρό.

Κώστας Νικολακόπουλος


Γεννημένος το 1907 στη Ζαχάρω, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Μέλος της Κ.Ε. του ΕΑΜ στα χρόνια της Κατοχής, υπήρξε επικεφαλής της παράνομης εαμικής Κεντρικής Πανυπαλληλικής Επιτροπής, που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη ενός γιγάντιου δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Εχουν ήδη ψηφίσει...


Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιούνη, υπάρχουν κάποιοι που έχουν ήδη «ψηφίσει». Και δεν μιλάμε βέβαια για όσους συμμετείχαν στις εκλογές του περασμένου Μάη...

Την ψήφο τους έχουν «ρίξει» - και μάλιστα δημόσια, χωρίς να την κρύβουν μέσα σε φάκελο - εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των διεθνών αγορών, ιμπεριαλιστικών οργανισμών και «συμμάχων» της αστικής τάξης.

Κατέρρευσαν στο δικαστήριο οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας για τις απολύσεις


 Τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργάτες της «Μαλαματίνα», που συνεχίζουν να παλεύουν για ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ, διαδήλωσαν μαχητικά χτες το πρωί μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι άλλων κλάδων και φοιτητές.

Αποχή-ανοχή ή σύγκρουση-διεκδίκηση-αλληλεγγύη;


Αποχή-ανοχή ή σύγκρουση-διεκδίκηση-αλληλεγγύη;

Τώρα η ψήφος στο ΚΚΕ μετράει πιο πολύ!

Τα κόμματα - «πολυεργαλεία» έχουν τους ... χορηγούς τους


Κόμματα «πολυεργαλεία», κόμματα «πασπαρτού», κόμματα «χρήσιμες τσόντες» του αστικού πολιτικού συστήματος. Διαλέξτε και πάρτε. Γιατί τέτοια - λεγόμενα μικρά κόμματα - έχουμε δει πολλά. Να εμφανίζονται, να προβάλλονται prime time, να αποθεώνονται για τη ...σοβαρότητά τους και μετά να πετάγονται σαν στυμμένες λεμονόκουπες επειδή δεν είναι πλέον χρήσιμα... Και ακριβώς επειδή είναι εργαλεία του κατεστημένου για κάθε χρήση όποτε τα χρειάζεται, τυγχάνουν μεγάλης προβολής και σπρωξίματος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Βρε Ζωή φαρμάκια δίνεις… σε βαρέθηκα

Το ρεφρέν του λαϊκού άσματος που επιλέξαμε για τίτλο του παρακάτω άρθρου, αναφορικά με την κα Κωνσταντοπούλου, δε συνάδει με το πνεύμα μόνιμης εφορίας και αγάπης που αποπνέει η ίδια. Μπορεί, όμως, να χαρακτηρίσει την συναισθηματική κατάσταση όσων αποπέμφθηκαν από πιθανώς εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων του κινήματος αγάπης τις τελευταίες μέρες, αλλά κυρίως τον ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει ως μια ακόμα βαθιά, αντιδραστική και συστημική πολιτική τσόντα.

Τώρα ΚΚΕ πιο ισχυρό! Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι


Έχουμε λίγες μέρες μέχρι τις νέες εκλογές της 25ης Ιούνη. Εκλογές, που οδηγούμαστε γιατί τα κόμματα του συστήματος που έχουν κοινό πρόγραμμα και θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση από την 21η Μάη, θέλουν να κλέψουν έδρες με το νέο, ακόμα χειρότερο, καλπονοθευτικό σύστημα, εκβιάζοντας ξανά τον λαό για να του αποσπάσουν την ψήφο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/06/1381

Οι εξεγερμένοι χωρικοί της Αγγλίας μπαίνουν στο Λονδίνο και επιτίθενται σε κτίρια και αξιωματούχους του βασιλιά. Οι εξεγερμένοι απαιτούσαν την κατάργηση της δουλοπαροικίας και την ελάττωση των φόρων. Εναντίον τους κινητοποιήθηκε ο στρατός, ο οποίος και τελικά κατάφερε να συντρίψει την εξέγερση. Πάνω από 1.500 χωρικοί εκτελέστηκαν ως αντίποινα τις εβδομάδες που ακολούθησαν.