Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Νο 77102: Εσθήρ Κοέν

Το Νο 77102

«Κανένας δεν πόνεσε, ούτε ένα δάκρυ. Τι τους κάναμε;

Δεν τράβηξε κανείς γείτονας το κουρτινάκι να δει να μας σέρνουν στους δρόμους. Φτωχοί άνθρωποι ήμασταν, στη μεγάλη πλειοψηφία, νοικοκυραίοι, δεν είχαμε πειράξει κανέναν, αιώνες ολόκληρους ζούσαμε στα Γιάννενα.

Δεν μας αγάπησε κανείς…»

Όταν ο μισογυνισμός γίνεται viral...


Πολλά γράφονται για την υπόθεση της γνωστής διαδικτυακής περσόνας Άντριου Τέιτ, πρώην κικμπόξερ, influencer και δηλωμένου μισογύνη. Από το Δεκέμβρη του 2022, αυτός και ο αδερφός του, τελούν υπό σύλληψη στη Ρουμανία με κατηγορίες για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την εκμετάλλευση γυναικών, όπου τις εξανάγκαζαν να δημιουργούν πορνογραφικό υλικό για συγκεκριμένες ιστοσελίδες με σκοπό αμύθητα κέρδη.

Η κυβέρνηση απαγορεύει στον Σοβιετικό σκηνοθέτη Ρομάν Κάρμεν (1906-1978) να παρευρεθεί στην προβολή της ταινίας του «Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος»


 ΤΟ ΕΡΕΒΩΔΕΣ 1966: ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ 

 «Σαν καλλιτέχνης θέλω να δώσω την ταπεινή μου συμβολή στον αγώνα για την ειρήνη και την ευτυχία, να θυμίσω τι φέρνει μαζί του ο πόλεμος», δηλώνει από τη Μόσχα

Οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι το «οργανωμένο έγκλημα» λειτουργεί με «άκρες» εντός του κρατικού μηχανισμού


 Οι αποκαλύψεις για συνομιλίες ανωτάτων στελεχών της ΕΛΑΣ με μαφιόζους επιβεβαιώνουν ότι το λεγόμενο “οργανωμένο έγκλημα” λειτουργεί με “άκρες” εντός του κρατικού μηχανισμού, που την ίδια στιγμή γίνεται όλο και πιο αντιδραστικός, εχθρικός και κατασταλτικός απέναντι στον λαό.

Νίκος Κούρκουλος

 
Μπορεί η ταινία που είχε τον πρώτο σημαντικό του πρωταγωνιστικό ρόλο να είχε τίτλο “Ο Κατήφορος”, αλλά για τον Νίκο Κούρκουλο αποτέλεσε το ελατήριο που εκτόξευσε τη δημοφιλία του, τον έκανε σταρ, απ’ αυτούς που είχε έλλειψη ο ελληνικός κινηματογράφος της εποχής. Έτσι γεννήθηκε ένας ζεν πρεμιέ διαφορετικός απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει στο παλιό εμπορικό σινεμά.

Τα υπερμνημόνια ... καραδοκούνε το θύμα τους


ΤΟ «ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 Η μεταμνημονιακή εποπτεία, η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ και οι ανανεωμένοι όροι του Συμφώνου Σταθερότητας

 Τα «μνημόνια των μνημονίων», δηλαδή η αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, αποτελούν «κοινό πρόγραμμα» όλων των αστικών κομμάτων, ανεξάρτητα από το αν είναι στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.

Υποκλοπές και μαζική παρακολούθηση: «Ελληνική πρωτοτυπία» ή διεθνής κανονικότητα;


Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ είχε απ' όλα: Θεατρινισμούς, εξυπνακισμούς, άπλυτα στη φόρα. Μπόλικη από την μπόχα του θεσμικού βούρκου που ανακατεύτηκε και αναδόθηκε ακόμα πιο πολύ. Φυσικά, η συζήτηση είχε και «ξέπλυμα» ευθυνών, όπως και τα απαραίτητα προεκλογικά καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Μοναδική λύση στα προβλήματα του λαού το ΚΚΕ


Τριάμισι χρόνια συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις επόμενες.

Ας επιχειρήσουμε έναν σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των λοιπών αστικών κομμάτων.

Οταν η κυβέρνηση αφήνει την κάλυψη των αναγκών στη φαρμακοβιομηχανία, στην ουσία αφήνει ακάλυπτη την υγεία του λαού


Όταν η κυβέρνηση αφήνει την κάλυψη των αναγκών στις φαρμακοβιομηχανίες, αφήνει επί της ουσίας την κάλυψη των αναγκών για την υγείας του λαού και των παιδιών στους εμπόρους  που στόχο έχουν το μέγιστο κέρδος, σημείωσε σε συνέντευξη του στο πόρταλ του «902.gr» o Γιώργος Μητσιάκος, αναπληρωτής καθηγητής Νεογνολογίας Τμήμα Ιατρικής, ΑΠΘΑ και της Β' Νεογνολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
30/01/1923

Υπογράφεται στη Λωζάνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η Σύμβαση για την Ανταλλαγή των Πληθυσμών.

Ένας Εχθρός Του Λαού


Να σώσουμε τα παιδιά Πέτρα

Αν θέλεις να μου συμπαρασταθείς ας αρχίσουμε από τα παιδιά.