Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Το «τελευταίο αντίo»


Το «τελευταίο αντίο» στον σ. Αντώνη Σκυλλάκο είπαν χθες το απόγευμα στη Λάρισα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης, συγγενείς, δεκάδες σύντροφοι από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία, άνθρωποι που τον γνώρισαν ως στέλεχος και βουλευτή του ΚΚΕ.

Σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα η Αμερικανίδα μαθήτρια Σαμάνθα Σμιθ


Σαν σήμερα το 1985

Σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα η Αμερικανίδα μαθήτρια Σαμάνθα Σμιθ (Samantha Reed Smith), γνωστή για το ταξίδι της στη Σοβιετική Ένωση με στόχο την ειρήνη.

Θέατρο από εργάτες για εργάτες


Συνεχίζονται μέχρι τις 16 Οκτώβρη οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ με το διαχρονικό έργο του Ευριπίδη Τρωάδες και εκτός Αττικής.

Συγκεκριμένα, το έργο θα ανέβει: στην Πρέβεζα 27 Αυγούστου, στην Άρτα 28 Αυγούστου, στη Λευκάδα 29 Αυγούστου και το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστούν στο Αλιβέρι.

Πάρτε μέτρα για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων!

  • Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Παιδείας
  • Με ακόμα χειρότερους όρους το άνοιγμα των σχολείων, όπως δείχνουν και η αποδυνάμωση της Παράλληλης Στήριξης και οι συγχωνεύσεις τμημάτων

Έγινε στάχτη το παραμύθι ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη συμβαδίζει με τις λαϊκές ανάγκες


 Θέλουμε σήμερα και απ' αυτό το βήμα να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους όσοι έζησαν τον πύρινο εφιάλτη, σε όλους όσοι, από τη μια στιγμή στην άλλη, είδαν να καταστρέφεται το σπίτι τους, ο τόπος τους, η ζωή τους.

Φουντώνουν οι διεργασίες με μοχλό τους ξεριζωμένους


Το «κοινό συμφέρον» ΕΕ - Τουρκίας ως προς τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο επίκεντρο και των επαφών του πρωθυπουργού

Τρέχουν τα σενάρια για την αντιμετώπιση του νέου «προσφυγικού κύματος» που ήδη προκαλούν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα να εξετάζουν πώς θα καπηλευτούν πιο «αποδοτικά» για τα συμφέροντά τους τις αγωνίες και την τύχη εκατομμυρίων κατατρεγμένων.

Τζέιμς Βατ, πατέρας της ατμομηχανής


Στις 24 Αυγούστου 1819 πεθαίνει ο Τζέιμς Βατ. Σκοτσέζος μηχανικός που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην τελειοποίηση της ατμομηχανής.

Στις πρώτες ατμομηχανές ο ατμός θερμαινόταν και ψυχόταν μέσα σε έναν κύλινδρο. Ο Βατ σχεδίασε ένα νέο είδος μηχανής, στο οποίο ο ατμός κρύωνε έξω από τον κύλινδρο, γεγονός που παρείχε στη μηχανή μεγαλύτερη ισχύ.

Η «επόμενη μέρα»


Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συνεχίζεται στο Αφγανιστάν επιταχύνει διεργασίες στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται ανάμεσα στα ισχυρότερα ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη. Ενα ακόμα σκοτεινό κεφάλαιο ανοίγεται για τους λαούς της περιοχής, πρώτα απ' όλα για τον αφγανικό, που συνεχίζει να ζει στον πόλεμο και την εξαθλίωση, με τους Ταλιμπάν να διαδέχονται τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα, που αιματοκύλησαν τη χώρα για μια εικοσαετία.

Αντί για μέτρα προστασίας φορτώνει την ευθύνη και το κόστος ξανά στον λαό


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πίσω από την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, για την οποία έχει τεράστια ευθύνη, προσπαθεί να κρύψει την εγκληματική πολιτική που αφήνει στη γύμνια του το δημόσιο σύστημα Υγείας και απροστάτευτους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα

Πανελλαδική στάση εργασίας για να ανακληθεί η τρομοκρατική απόλυση


Με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) στις 27 Αυγούστου και με συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, κλιμακώνουν τη δράση τους τα Σωματεία του κλάδου, ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Β. Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) και για την υπογραφή ΣΣΕ.

Συνάντηση του διευθυντή της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν στην Καμπούλ


Μια ακόμη καταφανή απόδειξη των παζαριών που γίνονται για τους όρους συνεργασίας των Ταλιμπάν με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι η συνάντηση του διευθυντή της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς είχε εμπιστευτική συνομιλία με τον Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ στην αφγανική πρωτεύουσα την Δευτέρα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Washington Post».

Σύσκεψη στις 26/8 για την προετοιμασία της κινητοποίησης στη ΔΕΘ


Συναυλία για τους πυρόπληκτους

Την Πέμπτη 26/08 θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των εργατικών Σωματείων της πόλης μας , με σκοπό τον συντονισμό και την προετοιμασία της  δράσης μας ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


25/08/1819

Πεθαίνει ο Βρετανός (Σκοτσέζος) εφευρέτης Τζέημς Βατ, το όνομα του οποίου δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής ισχύος.

25/08/1821

Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στη μάχη των Βασιλικών και εμποδίζουν τις οθωμανικές ενισχύσεις να φτάσουν στην πολιορκούμενη Τρίπολη, η οποία και τελικά αναγκάζεται να παραδοθεί.