Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Ο πόλεμος συμφέρει τα καθάρματα!

 

                                                          Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ !!!

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μάς υποδέχεται σε μια πολεμική εβδομάδα, με νέο επεισόδιο. 

Απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει σάτιρα εν μέσω πολέμου, διαβάζοντας εμπνευσμένα ρεπορτάζ για τον διεθνή ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη -τον μόνο ηγέτη που φοβάται ο Πούτιν. 

«Σφυροκόπημα» μεγάλων πόλεων στην Ουκρανία - «Προειδοποιήσεις» για γενικευμένη σύγκρουση

 


Σε ακόμη πιο σκληρή φάση εισέρχεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, έβδομη μέρα από τη ρωσική εισβολή κι ενώ εξελίσσονται σκληρές μάχες σε Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα κλιμακώνεται η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία, από την πλευρά του ΝΑΤΟ αλλά και από τη Λευκορωσία, και μαζί της ο κίνδυνος μιας γενικότερης ανάφλεξης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης η εκδήλωση των Οργανώσεων Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με θέμα «Μαζικός λαϊκός αθλητισμός, ανάγκη για τον λαό και τη νεολαία».

Μήνυμα μεγαλύτερης εμπλοκής μετά και τη συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ


Βαθαίνει η στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στην πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, με την κυβέρνηση, ζυγισμένη - στοιχισμένη στον ευρωατλαντικό άξονα, να αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες.

Χαρακτηριστικά, όπως αποκαλύφθηκε χτες, μετά την αποστολή των πρώτων 2 μεταγωγικών «C-130» που από την Ελευσίνα πήγαν στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, χιλιάδες τυφέκια εφόδου, τύπου «Καλάσνικοφ», με τα πυρομαχικά τους και άλλο πολεμικό υλικό, τα επόμενα δύο τέτοια δρομολόγια, τη Δευτέρα, κουβάλησαν 815 αντιαρματικά τύπου «RPG-18» και 144 ρουκέτες των 122 χιλιοστών.

Κάνει πως δεν βλέπει


Τελικά, μόνο η κυβέρνηση δεν βλέπει τους ακροδεξιούς και άλλους παραστρατιωτικούς, τμήματα της ουκρανικής πολιτοφυλακής, που εξοπλίζονται από τους Δυτικούς και έχουν εξαπολύσει κανονικό πογκρόμ σε βάρος όσων προσπαθούν να φύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές, ανάμεσά τους και σε Ελληνες ομογενείς. 

Προσπάθεια επικράτησης των «ευρωατλαντικών» fake news που αξιοποιούνται για την ελληνική εμπλοκή


Η διακοπή μετάδοσης ειδήσεων στην Ελλάδα από τα ειδησεογραφικά δίκτυα "Russia Today" και "Sputnik", μέσα και από το "μπλοκάρισμα" των αντίστοιχων ιστοσελίδων, είναι ενέργεια απαράδεκτη και επικίνδυνη, ενώ τροφοδοτεί απειλές σε βάρος δημοσιογράφων και εργαζομένων σε αυτά τα Μέσα.

Υπογράφεται η συνθήκη ειρήνης Μπρεστ — Λιτόφσκ


Στις 3 Μάρτη του 1918 η σοβιετική αντιπροσωπεία υπέγραψε στο Μπρεστ — Λιτόφσκ τη συνθήκη ειρήνης, αφού αρνήθηκε να συζητήσει τους όρους της. Η αντιπροσωπεία δήλωσε πως η ειρήνη που υπογράφεται, δε στηρίζεται στην ελεύθερη συγκατάθεση των λαών, αλλά υπαγορεύεται στη Σοβιετική Ρωσία από τον πάνοπλο γερμανικό ιμπεριαλισμό που εκμεταλλεύεται την προσωρινή αδυναμία της νεαρής Σοβιετικής Δημοκρατίας, γι’ αυτό και η συζήτηση της συνθήκης είναι ανώφελη.

Ασβηστη γραμμή


Πριν συμπληρωθεί μια βδομάδα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο γίνονται ορατές στη χώρα μας.

«Η συμμετοχή μας στον πόλεμο για την ελευθερία έχει τίμημα», έλεγε τις προάλλες ο πρωθυπουργός από τη Βουλή. Η εμπλοκή όμως της Ελλάδας σ' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν αφορά την «ελευθερία» του ουκρανικού ή του ελληνικού λαού.

Η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό


Ολες αυτές τις μέρες που εξελίσσεται η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, σύσσωμο το ευρωατλαντικό μπλοκ και στη χώρα μας «ψέλνει» την ανάγκη «να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό». Ποια «αλληλεγγύη» εννοούν;

Στο στόχαστρο του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ ανήλικα παιδιά


Την ώρα που οι ΗΠΑ - ΕΕ χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για το ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται το πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στο δράμα του παλαιστινιακού λαού, στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με το οποίο μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση έχει αναβαθμισμένες σχέσεις.

Από παντού φωτίζει το συμπέρασμα ότι η υγεία του λαού δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα


Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανάβει ξανά το φιτίλι του ιμπεριαλιστικού πολέμου και το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί τη «Δύναμη Απόκρισης», βάζοντας μπροστά την πολεμική μηχανή του, όταν η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις της ΕΕ ανακοινώνουν αποστολή στρατιωτικής βοήθειας και αύξηση των πολεμικών δαπανών, όπως η Γερμανία, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, τότε η απάντηση από τη σκοπιά των συμφερόντων του ελληνικού λαού, είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν οι βάσεις!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/03/1831

Γεννιέται ο Τζορτζ Πούλμαν, Αμερικανός εφευρέτης και βιομήχανος, δημιουργός -μεταξύ άλλων- και του πρώτου επιβατηγού βαγονιού τρένου.

03/03/1847

Γεννιέται ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, Σκοτσέζος εφευρέτης του τηλεφώνου.