Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ενισχύει την Επιτροπή ενάντια στους πλειστηριασμούς


Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, εξαιτίας του μεγάλου κύματος πλειστηριασμών και εξώσεων, πρόσθεσε νέα μέλη στη δύναμή της, από μαχόμενους νομικούς, συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο και άλλους συνδικαλιστές, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών.

Ταξική σύγκρουση στου Ζωγράφου


Όλο το σκηνικό της επιχείρησης έξωσης της κ. Κολοβου από το σπίτι της και όσων ακολούθησαν,ξεδίπλωσε στα μάτια του κόσμου την απίστευτη αγριότητα του καπιταλιστικού συστήματος και των θεσμών του ,όμως ξεμπρόστιασε και ανέδειξε την υποκρισία και τον κυνισμό , των πολιτικών εκπροσώπων του.            

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε πολιτική συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εδώ στη Νέα Ιωνία και με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση, το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση, δεν παραιτούνται, θέλουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή εδώ σ’ αυτές τις λαϊκές γειτονιές.

Στον αγώνα με το ΚΚΕ για την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών όλων των παιδιών του κόσμου


Τα απανωτά και αποτρόπαια γεγονότα που αφορούν σε περιστατικά παιδικής κακοποίησης και έρχονται το τελευταίο διάστημα στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά, αλλά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά της διαχρονικής πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα  κυβερνήσεων.

Ούτε ανοχή - ούτε αναμονή! Οργάνωση, πάλη, συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού!


Η ασυζητητί απόρριψη στη Βουλή από κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ των τροπολογιών του ΚΚΕ
για καθολική και άνευ όρων προστασία της πρώτης κατοικίας της λαϊκής οικογένειας από τους πλειστηριασμούς, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης για όλους κ.ά. ήταν ένα ακόμα μήνυμα στον λαό από τους επίδοξους κυβερνητικούς «σωτήρες» του.

«Η πεδιάς και το νεκροταφείον»


Ένα πολιτικό ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη είναι και «Η πεδιάς και το νεκροταφείον». Στόχος είναι η δικτατορία του Πάγκαλου. Είναι το μαστίγωμα του διχτάτορα από μια ανυποχώρητη δημοκρατική συνείδηση. Η ειρωνεία είναι το όπλο του.

Για την ιδεολογικοπολιτική διαπάλη στην 22η Διεθνή Συνάντηση των ΚΚ και το «κόλπο» περί «αντιρωσισμού» και «φιλορωσισμού»


Συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τα αποτελέσματα της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αβάνα.

Ορισμένες δυνάμεις, ακόμη και αστικές εφημερίδες επεδίωξαν να ερμηνεύσουν μέσα από το δικό τους πρίσμα τα αποτελέσματα της Διεθνούς Συνάντησης των ΚΚ. Ετσι, η ρωσική «Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα» έκανε λόγο για «διάσπαση του διεθνούς αριστερού κινήματος» στην Αβάνα, εξαιτίας της ρωσικής «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με καθοδήγηση της CIA πρώην Ναζί είχαν μυστικό στρατό για να πολεμήσει κατά της ΕΣΣΔ και των κομμουνιστών


 ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50' ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Την ύπαρξη ενός μυστικού στρατού, αποτελούμενου από επίλεκτους πρώην αξιωματικούς και στρατιώτες των Ναζί, που εμφορούνταν από έντονο αντικομμουνισμό και ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν ενάντια στην ΕΣΣΔ, την ΛΔ Γερμανίας αλλά και σε εμφύλια σύρραξη στην ΟΔΓ, έφερε στο φως η τυχαία ανακάλυψη εγγράφων στη Γερμανία.

Και η ντροπή ντράπηκε!!


 ΝΤΡΟΠΗ προκαλεί η εικόνα συναδέλφων μας να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία έξωσης πολίτη από τη κατοικία του. Ντροπή να σχεδιάζεται μια ολόκληρη επιχείρηση για να γίνει ΕΞΩΣΗ σε μια συνταξιούχο.  Να εισβάλουμε  στο σπίτι θυμίζοντας άλλες ερεβώδεις εποχές. Ντροπή να αντιμετωπίζεται μια ηλικιωμένη γυναίκα ως επικίνδυνος εγκληματίας.

Νέα τείχη υψώνονται στην πρόσβαση του λαού σε δωρεάν υπηρεσίες Υγείας


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 «Αιτία πολέμου» για τους υγειονομικούς και όλο τον λαό το νομοσχέδιο

Μία ακόμα αντιδραστική «τομή» στη δημόσια περίθαλψη φέρνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης, παίρνοντας τη σκυτάλη από προηγούμενα νομοθετήματα, τόσο δικά της όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την ένταση της επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία και συνολικά στις δομές Υγείας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 26/11/1607

Γεννιέται ο Αμερικανός Τζον Χάρβαρντ, ιδρυτής του ομώνυμου πανεπιστημίου.

26/11/1812

Ενώ η αποδεκατισμένη μεγάλη στρατιά του Μεγάλου Ναπολέοντα διαβαίνει τον ποταμό Μπερεζίνα, στο δρόμο της επιστροφής από τη Ρωσία, ξεσπά η ρωσική επίθεση. Η μάχη κράτησε έως τις 29 του μήνα και κατέληξε σε γαλλική πανωλεθρία. Ο Ναπολέων σώθηκε κρυμμένος σε μια ταχυδρομική άμαξα.