Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

 Μεγάλο και σημαντικό είναι να μην κλείνεις τα μάτια

Σε κάθε γωνιά αυτής της κόκκινης πολιτείας αντηχούν τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που με το γαρίφαλο στο χέρι, το πλατύ χαμόγελο και την αποφασιστική στάση μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, "ξεκλείδωσε" την αθανασία.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των υπαξιωματικών και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων


Οι στρατιωτικοί είναι ένας επαγγελματικός κλάδος ιδιαίτερος. Για πολλές δεκαετίες δεν είχαν φωνή διεκδίκησης, βιώνοντας τη σκόπιμα καλλιεργημένη άποψη ότι, όπως τους έλεγαν, «οι Αρχηγοί των Κλάδων τους (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Κοινά Σώματα), είναι οι εκπρόσωποί τους και όλα τα θέματα έπρεπε να φτάνουν και να τελειώνουν σε αυτούς».

Σε τροχιά ολέθριας κλιμάκωσης η σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας


 Ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα σε ανατολική και νότια Ουκρανία και η επιστράτευση εφέδρων από τη Ρωσία

Σε τροχιά ολέθριας κλιμάκωσης «χωρίς επιστροφή» βρίσκεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα δύο στρατόπεδα να δηλώνουν αποφασισμένα να πετύχουν τους στόχους τους με όλα τα μέσα.

10ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: «Πιστοποιητικά φρονημάτων», αποκλεισμοί και προσπάθεια χειραγώγησης


Ξεκινά τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (24/9-1/10/1950), υπό συνθήκες τρομοκρατίας και νοθείας. Ως προς τους στόχους των διοργανωτών του το Συνέδριο θεωρήθηκε επιτυχές, αφού, από τη μια υιοθετήθηκαν «οι σκοποί και υποχρεώσεις της ΔΣΕΕΣ» (της ρεφορμιστικής συνδικαλιστικής διεθνούς - διάσπαση της ΠΣΟ) και από την άλλη «η ΓΣΕΕ σώθηκε από τον κομμουνισμό».

Οδηγίες


 Δεν φτάνει που χιλιάδες νοικοκυριά παλεύουν με την ακρίβεια και οι εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης έχουν φτάσει τις 300.000 από την αρχή του χρόνου, η κυβέρνηση έχει το θράσος να κάνει και μαθήματα «εξοικονόμησης Ενέργειας»... 

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»


                           ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» 2η μέρα


Το αγωνιστικό μήνυμα έφτασε παντού τις δύο πρώτες μέρες

Κορύφωση σήμερα με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Το Πάρκο «Τρίτση» αποδεικνύεται κάθε χρόνο όλο και... μικρότερο για να χωρέσει το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της χώρας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 24/09/1845

Αυτοκτονεί διωκόμενος και πάμπτωχος ο Ανδρέας Λόντος, μέλος της Φιλικής Εταιρίας και πρωταγωνιστής της επανάστασης του 1821. Μετά το κίνημα της 3ης του Σεπτέμβρη 1843 αναδείχθηκε αντιπρόεδρος της εθνοσυνέλευσης ενώ στη συνέχεια χρημάτισε υπουργός στρατιωτικών & εσωτερικών στην επαναστατική κυβέρνηση.