Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Σασάπια χώρα 2!!!

zaraleaksTV

 

 

13ο Συνέδριο της ΚΝΕ

 
Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ ανακοινώνει ότι το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, με βάση το Καταστατικό της ΚΝΕ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την Παρασκευή 10 Φλεβάρη έως την Κυριακή 12 Φλεβάρη 2023, με σύνθημα «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως - Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ - ΚΝΕ δυνατή παντού!».

Μπροστά στη μάχη για να νεκρώσει κάθε χώρος δουλειάς


                                  ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Στις 10.30 π.μ. η συγκέντρωση της Αθήνας στα Προπύλαια, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη


Με στόχο η 9η Νοέμβρη να αποτελέσει μέρα που οι εργαζόμενοι θα δείξουν τη δύναμή τους, συνδικάτα σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη για να νεκρώσουν τα πάντα: Εργοστάσια και γιαπιά, λιμάνια και αεροδρόμια, εμπορικά καταστήματα και γραφεία, μεταφορικές εταιρείες, τράπεζες, σχολεία και σχολές. Για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με χιλιάδες απεργούς που θα μετατρέψουν τη μέρα εκείνη σε σταθμό αποφασιστικής κλιμάκωσης για αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, μέτρα αντιμετώπισης της σφοδρής επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα.

12 Οκτωβρίου 1944: Η Αθήνα ελεύθερη


12 Οκτωβρίου 1944.

Η Αθήνα έξαλλη...

Οι ποταμοί του ανθρώπινου πλήθους ακένωτοι, φουρτουνιασμένοι, ατελείωτοι σα να μην είχαν πηγή και σα να μην είχαν κοίτη, κατέβαιναν από τις ανατολικές συνοικίες, ανέβαιναν από τις δυτικές, ορμούσαν ακράτητοι στις κεντρικές πλατείες και πλημμυρώντας έστρεφαν πίσω για να γυρίσουν πάλι.

Δόμνα Σαμίου


 Ακούραστη σκαπανέας της παράδοσης

Τ' όνομά της ταυτίστηκε με τη μουσική μας παράδοση, που σε πείσμα των καιρών αντιστέκεται, γοητεύει, συγκινεί... Ακούραστη σκαπανέας της παραδοσιακής μουσικής, ερμηνεύτρια καταξιωμένη, η Δόμνα Σαμίου, με γνώση, αγάπη, μεράκι και αξιοζήλευτη δύναμη, αφιέρωσε τη ζωή της για να διασώζει ακριβά ακούσματα του τόπου μας και να μας κάνει κοινωνούς της αλήθειας και της ομορφιάς τους.

Ευθυγραμμισμένοι ΝΑΤΟικά


Η ανησυχία για την εξέλιξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία μεγαλώνει, μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και όσα ακολούθησαν.

Τα ρωσικά αντίποινα, οι επαναλαμβανόμενες απειλές για τη χρήση πυρηνικών, οι δεσμεύσεις των ΝΑΤΟικών για περισσότερα και πιο σύγχρονα όπλα στην Ουκρανία και το «ένα βήμα παραπέρα» της Λευκορωσίας στο πλευρό της Ρωσίας επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση και αυξάνουν τον κίνδυνο μιας πιο γενικευμένης ανάφλεξης στην περιοχή.

Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της στην Ουκρανία


Εντείνονται τις τελευταίες ημέρες οι προειδοποιήσεις της Μόσχας προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τους «κινδύνους» που επιφέρει η «όλο και μεγαλύτερη ανάμιξη της Δύσης». Παράλληλα Ρώσοι αξιωματούχοι φροντίζουν να επισημαίνουν όλο και συχνότερα πως έχουν αυξηθεί τα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και ρωσικές υποδομές Ενέργειας, κάτι που ενδέχεται να αξιοποιηθεί από τη Μόσχα για να δικαιολογήσει μια περαιτέρω κλιμάκωση.

Ιβηρικά παραμύθια


«Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων βρίσκεται επί της ουσίας μία πρόταση που προσιδιάζει στο ειδικό μοντέλο, δηλαδή το μοντέλο που εφαρμόζεται από την άνοιξη σε Ισπανία και Πορτογαλία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, να επιδοτηθούν ηλεκτροπαραγωγοί. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο από την ΕΕ με σκοπό να βοηθήσει τα κράτη - μέλη».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


12/10/1492

Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στις ακτές του «Νέου Κόσμου». Η μέρα αυτή θεωρείται - και εορτάζεται - ως η μέρα ανακάλυψης της Αμερικής. 

Ο Κολόμβος ξεκινάει για την ανακάλυψη της Αμερικής