Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Η «Δημοκρατία» τους είναι βαμμένη στο αίμα

 Στις 4 Ιούλη 1776 το Κογκρέσο ψήφισε τη Διακήρυξη τηςΑνεξαρτησίας που την είχε συντάξει ο Τζέφερσον. Ετσι το καινούριο κράτος- Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – άρχιζε την ανεξάρτητη ζωή του.

Από το χρονικό ενός μετανάστη


Όταν σε ένα λιμάνι ξεφορτώθηκαν το βάρος μας 

αλλιώς νομίσαμε, άλλη γέννηση 

πως φέρναμε στη χώρα. Μια

ψυχή, όχι ένα χέρι.

Απαιτεί έως και 5 δισ.$ το μήνα από τους ηγέτες του ΝΑΤΟ

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι απαίτησε από το μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να ενισχύσει και άλλο χωρίς διακοπή την υποστήριξη της χώρας του εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η ήττα του Κιέβου θα οδηγήσει σε έναν «καθυστερημένο» πόλεμο μεταξύ της Μόσχας και ολόκληρης της Δύσης.

Ξεκίνησε η «δίκη» των Κονονόβιτς


Μέσω διαδικτύου πραγματοποιήθηκε την 1η Ιούλη η δίκη – παρωδία
των Ουκρανών κομμουνιστών, Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, που κρατούνται από τις αντιδραστικές αρχές του Κιέβου.

Αξιοποιείται για την εφαρμογή της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου και των απλήρωτων υπερωριών


 Τα προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με την περιβόητη "ψηφιακή κάρτα', δεν κράτησαν ούτε 24 ώρες και πάνω από όλα δεν μπορούν να κρύψουν την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη σωματεία στο εμπόριο και τις τράπεζες καταγγέλλουν ότι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν και πέραν του ωραρίου τους και αφού είχαν "χτυπήσει" την ψηφιακή κάρτα.

Τζουζέπε Γκαριμπάλντι


 Ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, γεννήθηκε στις 4 Ιούλη 1807 στη Νίκαια της Γαλλίας , ο άνθρωπος που ένωσε την Ιταλία με 1.000 εθελοντές με κόκκινα πουκάμισα που πολεμούσαν τον Πάπα και όποιον άλλον ήταν εναντίον της ενοποίησης της χερσονήσου.

Εντείνεται η αντιπαράθεση και στα Βαλκάνια


ΔΥΣΗ - ΡΩΣΙΑ

 Με φόντο την όξυνση του πολέμου στην Ουκρανία, κλιμακώνεται και η αντιπαράθεση του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία και στα Βαλκάνια, με επίκεντρο την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» της περιοχής, τον βαθμό εμπλοκής στην αναμέτρηση στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και διεργασίες σε «ανοιχτές πληγές», όπως τα προτεκτοράτα της Βοσνίας και του Κοσόβου.

Επιστολή εργαζόμενου σε ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων της «ΑΡΣΙΣ»


 Η κατρακύλα της ΑΡΣΙΣ δεν έχει τέλος… ή αλλιώς... "εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι".

Η πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές έχει γίνει πλέον από σύνηθες φαινόμενο …μόνιμο καθεστώς. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε απλήρωτοι για 4ο μήνα! Ο τελευταίος μισθός που μας καταβλήθηκε ήταν ο μισθός του Φλεβάρη και κοντεύουμε στα τέλη του Ιούνη.

Κάλεσμα για συνέχιση της πάλης ενάντια στο έγκλημα, στις απολύσεις και τον μαρασμό


Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής μας ως εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επενδυτών και της κυβέρνησης, σε βάρος των εργαζομένων. Τα κομματικά παιχνίδια με το μεροκάματο, τον μόχθο μας, τα σπίτια και τον τόπο μας δεν θα περάσουν.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος είναι αυτός του συλλογικού ταξικού αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!


Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το 10ο Εργατικό Φεστιβάλ των Κλαδικών Οργανώσεων ΚΚΕ - ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα: «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Για τον σοσιαλισμό!».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/07/1776

Ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής από τη Βρετανία (Αμερικανική αστική Επανάσταση). 

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ