Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Τι είναι αυτό που μας ενώνει


Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες στην Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής κατέβασαν την σημαία των Βλασοφικών και των Ουκρανών Ναζί που τους χωρίζει και ανέβασαν την σημαία της Σοβιετικής Ένωσης που τους ενώνει !

Επικοινωνιακά τερτίπια πάνω στα αποκαΐδια

Το περιβόητο μήνυμα Πατούλη μέσα στις μερίδες του φαγητού...

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, ο εκλεκτός της κυβέρνησης κ. Πατούλης δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη διανομή φαγητού στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές και στους πυροσβέστες για μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα.

Ολοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας


«Ολοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας, το μήνυμα που στέλνει το μεγάλο συλλαλητήριο που ξεκινά σε λίγη ώρα, στον κόμβο της Στροφυλιάς στην Εύβοια από πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας.

Εργαζόμενοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι από τα καμένα χωριά της Εύβοιας και των γύρω περιοχών, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους της Αθήνας διαδηλώνουν αυτή την ώρα την αποφασιστικότητά τους να μείνουν στον τόπο τους να μείνουν στα χωριά τους, διεκδικώντας μέτρα με 100% αποζημίωση των κόπων μιας ζωής που χάθηκαν σε μια στιγμή, εξαιτίας της γύμνιας του κράτους να τους προστατέψει. 

Ξαναχαρίζουν τη φύλαξη του νοσοκομείου σε εργολάβους


Η πείρα από τους εργολάβους στα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλη και πικρή: Πενιχροί μισθοί και απληρωσιά την ώρα που οι εταιρίες έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ, παραβίαση τη εργατικής νομοθεσίας, ανύπαρκτες άδειες, μηνιαίες ή ακόμα και ημερήσιες συμβάσεις εργασίας. Όποιος “τολμάει να σηκώσει κεφάλι, τον αλλάζουν πόστο, του κάνουν αλλεπάλληλες αναφορές, τον ωθούν στην παραίτηση.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οι σύμμαχοί τους φέρουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στο Αφγανιστάν σε βάρος του λαού


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στο Αφγανιστάν. Είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τις επεμβάσεις που ακολούθησαν στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, τα προσχήματα της πάλης ενάντια στην "τρομοκρατία" έχουν διαψευστεί κατηγορηματικά.

Με ευθύνη των κυβερνήσεων δεν ενισχύθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


Χρόνια τώρα, δεκαετίες ολόκληρες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, δεν ενίσχυσαν με μέσα, χρήματα και προσωπικό τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν, και μελετητικά και με την εκτέλεση των απαραίτητων έργων, και το ζήτημα των πυρκαγιών τόνισε ο Αντώνης Ραλλάτος μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 21 Αυγούστου στην ΕΡΤ 1.

Κράτος εχθρικό στον λαό και στις ανάγκες του


Σ
αν με «εγχειρίδιο χρήσης», η κυβέρνηση επιστρατεύει πάνω στα καμένα τα ίδιας κοπής επιχειρήματα που επιστράτευσε και με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στις πυρκαγιές είναι η «πρωτόγνωρη απειλή», η «κλιματική αλλαγή που μας υπερβαίνει», όπως στην πανδημία είναι ο «αόρατος εχθρός», ο ιός.

Παντός καιρού


Το 1988, 33 χρόνια πριν, κάηκαν στην Ελλάδα 1,522 εκατομμύρια στρέμματα δασικής και γεωργικής γης. Ηταν η δεύτερη χειρότερη καταστροφή για την περίοδο 1983 - 2008, κατά την οποία οι καμένες εκτάσεις αντιστοιχούν στο 10,3% της συνολικής έκτασης της χώρας! 

Το 1999, 22 χρόνια πριν, καταγράφηκαν οι περισσότερες πυρκαγιές των τελευταίων 25 ετών. 

Επιστολή διαμαρτυρίας του Στάθη Κεντρή, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, προς το ΚΙΝΑΛ


Από χθες προβάλλεται στο διαδίκτυο προπαγανδιστικό σποτ του κόμματός σας σχετικό με τις πρόσφατες πυρκαγιές, στο οποίο συμπεριλάβατε δήλωση που έκανα σε τηλεοπτικό σταθμό την ώρα που μαζί με άλλους συγχωριανούς μου, κατοίκους της Στροφυλιάς Ευβοίας, προσπαθούσαμε να σώσουμε μόνοι μας το χωριό και τις περιουσίες μας.

Παζάρια πάνω στις πλάτες των ξεριζωμένων


Για τις προσφυγικές ροές που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν συζήτησαν σε αποψινή τηλεφωνική τους επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους και να μην φύγουν προς άλλες χώρες. 

Ο σχεδιασμός των ΗΠΑ και το «δίδαγμα» του Αφγανιστάν


Η αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν συνοδεύτηκε με την ταχύτατη κατάρρευση της δοτής κυβέρνησης, που είχε προκύψει μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, το 2001, που έγινε με το πρόσχημα της “καταπολέμησης της τρομοκρατίας”. Είναι η πρώτη και μοναδική ως σήμερα περίπτωση που ενεργοποιήθηκε το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, που προβλέπει τη στρατιωτική συνδρομή στη χώρα που δέχτηκε ξένη επίθεση. Τέτοια είχε χαρακτηριστεί η επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Διαβάστε στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 – 22 Αυγούστου:

  • Συλλαλητήριο στον κόμβο Στροφυλιάς: Σάββατο 21 Αυγούστου στις 7 μ.μ. Αγώνας όλων ο αγώνας του λαού της Βόρειας Εύβοιας να ζήσει στον τόπο του.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
21/08/1866

Η «Επαναστατική Συνέλευση» της Κρήτης κηρύσσει την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Η Κρητική επανάσταση έληξε το 1869 χωρίς όμως να πετύχει τους σκοπούς της.

21/08/1903

Γεννιέται ο συνθέτης Γιάννης Κωνσταντινίδης (γνωστός ως Κώστας Γιαννίδης).