Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Το “Άγιον Φλιτ”…

Ο ΝεΚ σχολιάζει το… φάρμακο του Άνθιμου, με το πενάκι του.


Επιβεβαιώθηκε η θεραπεία ενός δεύτερου ασθενούς από τον ιό HIV


Επιστήμονες στη Βρετανία – μεταξύ των οποίων δύο ελληνικής καταγωγής- επιβεβαίωσαν, μετά από μακρόχρονη παρακολούθηση, τη θεραπεία ενός δεύτερου ανθρώπου από τον ιό HIV του AIDS, του λεγόμενου «ασθενούς του Λονδίνου». Η περίπτωση ύφεσης και πιθανής θεραπείας του είχε γίνει γνωστή στο 2019 και τώρα ήλθε η επιβεβαίωση.

Άμεσα μέτρα προστασίας από την επιδημία κορονοϊού

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για την επιδημία κορονοϊού παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Στο πλαίσιο της υπεύθυνης στάσης απέναντι στην εξελισσόμενη επιδημία κορονοϊού ανήκει και η αποκάλυψη των τραγικών συνεπειών της πολιτικής της ΕΕ, όλων των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την υγεία ως "κόστος" και ατομική ευθύνη, ως πεδίο κερδοφορίας για τους ομίλους μέσω της εμπορευματοποίησης.

Αδιανόητο: Δίνουν σε Α.Ε τον Εθνικό Κήπο και το Φιλοπάππου!


Ανοιχτή επιστολή εργαζομένων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων στην πόλη της Αθήνας: 

«Με την τροπολογία υπ’ αρ. 214/37/4-3-2020 στο νομοσχέδιο “Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις”, ιδρύεται η

Αναβολή των μαζικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από την επιδημία του κορονοϊού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ ανακοίνωσε την αναβολή όλων των μαζικών εκδηλώσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέχρι το Πάσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με αφορμή

Να μην πληρώσουν το «μάρμαρο» οι εργαζόμενοι!


Τα μέτρα που ανακοίνωσαν χτες τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών σχετικά με τις συνέπειες του νέου κορονοϊού στην οικονομία, σε πλήρη αντιστοιχία με τις απαιτήσεις που διατύπωσαν νωρίτερα οι εργοδοτικές ενώσεις και σε πλήρη αντίθεση με τις διεκδικήσεις των εργατικών συνδικάτων, επιβεβαιώνουν ότι και σε αυτήν την περίπτωση, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου και να συγκρατηθούν οι «χασούρες» του, επιχειρείται να πληρώσουν το «μάρμαρο» οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Περισσότερους πελάτες στους επιχειρηματικούς ομίλους στέλνει η Οδηγία για τα επαγγελματικά ταμεία


Στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων πελατών στους επιχειρηματικούς ομίλους, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής Οδηγίας για τις δραστηριότητες και την εποπτεία των Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ την καταψηφίζει διότι είναι συνέχεια του εγκλήματος σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και πρόσθεσε ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα είναι πιο μαχητικοί και πιο διεκδικητικοί.

Υποκρισία και αποπροσανατολισμός


Είναι κρίσιμο, σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται σε σχέση με τις εξελίξεις στον Εβρο και τα νησιά, ο λαός μας να διακρίνει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος, ποιον έχει απέναντί του. Σίγουρα αυτός δεν είναι οι χιλιάδες ξεριζωμένοι και κατατρεγμένοι, που αξιοποιούνται στα διάφορα ιμπεριαλιστικά παζάρια και ανταγωνισμούς ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ.

Site ALT.GR


Σε λειτουργία από σήμερα το site ALT.GR. 

Στην ιστοσελίδα, μπορείτε να διαβάσετε ειδήσεις, σχόλια και απόψεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τους στρατευμένους.

Καλωσόρισμα από την Συντακτική Επιτροπή

Φίλε επισκέπτη του Alt.gr,

Μεγαλειώδη συγκέντρωση στο γήπεδο του «Παναθηναϊκού»


Εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι πραγματοποιούν μεγαλειώδη συγκέντρωση, 10/3/1944, στο γήπεδο του «Παναθηναϊκού» και διαδηλώνουν για ελεύθερες εκλογές, δημοκρατία και ανεξαρτησία.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο κομμουνιστής νεοεκλεγείς ΓΓ της ΓΣΕΕ Μήτσος Παπαρήγας, καθώς και αντιπρόσωποι της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). 

«Κυβέρνηση του Βουνού»


Στην τότε Ελεύθερη Ελλάδα, στη Βίνιανη της Ευρυτανίας, συγκροτείται, 10/3/1944, η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) γνωστή και ως «Κυβέρνηση του Βουνού».


Την ΠΕΕΑ συγκρότησαν ο στρατηγός Ευριπίδης Μπακιρτζής, πρόεδρος. 

Ο στρατηγός Μανώλης Μάντακας, υπουργός Στρατιωτικών. 

Από το ΚΚΕ ο Γιώργης Σιάντος, υπουργός Εσωτερικών. 

Παντελής Πουλιόπουλος


Γεννιέται, 10/3/1900, ο Παντελής Πουλιόπουλος. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παλαιών Πολεμιστών και Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ από το 3ο Έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος το 1924.

Κατόπιν συγκροτεί και ηγείται φραξιονιστικής ομάδας («Λικβινταριστές»), ενώ συνδέεται με τον τροτσκισμό. Έπειτα από έντονη εσωκομματική διαπάλη, διαγράφεται από το Κόμμα το 1927.Το 1934 η ομάδα Πουλιόπουλου ενώνεται με μια άλλη ομάδα που έχει διασπαστεί από τους Αρχειομαρξιστές και συγκροτεί την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ).

Υπογράφεται στο Λονδίνο το Πρωτόκολλο με το οποίο το ελληνικό κράτος αποκτά αυτονομία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Υπογράφεται, 10/3/1829, στο Λονδίνο από τις Μεγάλες Δυνάμεις το Πρωτόκολλο με το οποίο το ελληνικό κράτος αποκτά αυτονομία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Μεταξύ άλλων:

 α) Τα σύνορα του αυτόνομου ελληνικού κράτους προς βορρά καθορίζονται από την οροθετική γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού.