Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Στην πρώτη θέση η μικρού μήκους ταινία για το ταξίδι προσφύγων και Ρομά μαθητών


Με την ταινία μικρού μήκους «Ρίζα | Root», το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών απέσπασε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «cinema...διάβασες;» στην κατηγορία της τεκμηρίωσης.

Κλέβουν τον λαό και αυτοθαυμάζονται σαν τον… Χότζα

 


«Ηλεκτροσόκ» κοροϊδίας από τον κ. Μητσοτάκη

Τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη και τα… βαθυστόχαστα του πρωθυπουργού για τις… ρυθμίσεις στα κλιματιστικά και τα “η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή..

Αγωνιστικά απαίτησαν την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις

Η συμφωνία για τις βάσεις εκθέτει τον λαό σε μεγάλους κινδύνους


 Η ελληνοαμερικανική "αμυντική" συμφωνία, που καταθέτει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι στην πραγματικότητα μια κατάπτυστη επιθετική συμφωνία, η οποία μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που κλιμακώνεται ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και τη Ρωσία.

«Αποκομμουνιστικοποίηση» και υπόθαλψη του φασισμού

 
Από τα πρώτα χρόνια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην ΕΣΣΔ, μπήκε συστηματικά μπροστά η διαδικασία της λεγόμενης «αποκομμουνιστικοποίησης» και στην Ουκρανία. Δηλαδή, η κατασυκοφάντηση και το σβήσιμο οτιδήποτε είχε σχέση με τη σοβιετική περίοδο και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος


 Στις 6 Μαΐου 1758 γεννιέται στην πόλη Αράς της Γαλλίας ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος. Ήταν δικηγόρος και γρήγορα ξεχώρισε για τις επαγγελματικές του ικανότητες και απέκτησε φήμη ως υπερασπιστής των φτωχών.

Πακέτο «ελάφρυνσης» με ... χρηματοδότη τα λαϊκά νοικοκυριά


Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και μακριά από τις λαϊκές ανάγκες οι όποιες ελαφρύνσεις ανακοινώθηκαν χτες και εξειδικεύονται σήμερα
 
Το περιβόητο πακέτο «ελάφρυνσης» για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, και αναμένεται να εξειδικεύσουν σήμερα στελέχη της κυβέρνησης.

18ο Συνέδριο της ΠΣΟ στη Ρώμη


Ξεκίνησε σήμερα  και έως την Κυριακή 8 Μάη
 θα διεξαχθεί το 18ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) στη Ρώμη της Ιταλίας.«Ενωμένοι συνεχίζουμε. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική - καπιταλιστική βαρβαρότητα» είναι το σύνθημα που έχει επιλέξει η ΠΣΟ.

Κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ΕΤΜΕΑΡ και των έμμεσων φόρων στο ηλεκτρικό ρεύμα

Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Τροπολογία

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας

Θέμα:  Κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ΕΤΜΕΑΡ και των έμμεσων φόρων στο ηλεκτρικό ρεύμα

Δεν στέκει…


Στις «δημοκρατικές» και «φιλελεύθερες» ΗΠΑ, οι γυναίκες και συνολικά τα ζευγάρια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο να απαγορευτούν οι αμβλώσεις, γυρίζοντας πολλές δεκαετίες πίσω ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία, που κατοχύρωνε στοιχειώδεις ελευθερίες και δικαιώματα.

Δεν πάνε μαζί


 «Οι εταιρείες που παράγουν ρεύμα, το κάνουν κυρίως με φυσικό αέριο. Αρα αυτές οι εταιρείες αγοράζουν φυσικό αέριο εξαιρετικά ακριβότερα. Αρα η ρήτρα αναπροσαρμογής έρχεται να τις προστατέψει από μία πιθανή χρεοκοπία από την τεράστια αλλαγή στο φυσικό αέριο. Αν κλείσουν οι παραγωγοί ρεύματος, δεν έχουμε ρεύμα!».

«Επένδυση» κινδύνων


«Γεωστρατηγική επένδυση σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία» και σε ένα «γεωστρατηγικό σταυροδρόμι». Αυτό είναι, κατά τους Μισέλ και Πάιατ, ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, που η κατασκευή του εγκαινιάστηκε προχτές... Τι σημαίνει όμως για τον λαό;

Μια μέρα σαν τη σημερινή

06/05/1758

Γεννιέται στην πόλη Αράς της Γαλλίας ο Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος, ένας από τους ηγέτες της Γαλλικής αστικής Επανάστασης και από τους πιο αμείλικτους πολέμιους των υπονομευτών του επαναστατικού καθεστώτος των Ιακωβίνων (της ριζοσπαστικής πολιτικής οργάνωσης της αστικής τάξης που τέθηκε επικεφαλής της Επανάστασης).