Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Ξεσπά η ανταρσία των στρατιωτών του 24ου συντάγματος στις ΗΠΑ


"Στο διάολο η απόβαση στην Γαλλία, ελάτε να πολεμήσουμε εδώ": Σαν σήμερα, 23 Αυγούστου 1917, ξεσπά η ανταρσία των στρατιωτών του 24ου συντάγματος στις ΗΠΑ.

Λίγο μετά την είσοδο των ΗΠΑ στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο,ένα τάγμα Αφρομερικανών διατάχθηκε για επίβλεψη κατασκευής στρατοπέδου στο Τέξας.

Κόκκινα αστέρια στους πύργους του Κρεμλίνου.

 
Η απόφαση του Συμβουλίου των Λαϊκών Επιτρόπων της ΕΣΣΔ και της Κεντρικής Επιτροπής του Συνδικαλιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος των Μπολσεβίκων για την αντικατάσταση των δικέφαλων αετών στους πύργους του Κρεμλίνου. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 1935. Τα βασιλικά σύμβολα αντικαταστάθηκαν από πεντάκτινα αστέρια.

Πίσω από τη βιτρίνα των επιτυχιών...

Την ιστορία την έχουμε ξαναδεί. Κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη των αστικών κομμάτων τρέχουν να συγχαρούν τους αθλητές μετά από σημαντικές επιτυχίες σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. Οπως γίνεται τώρα, με τις σημαντικές πρωτιές σε Στίβο, Ενόργανη και άλλα αθλήματα. Η πολιτική όμως όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και στον αθλητισμό είναι αυτή που βάζει τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάδειξη νέων αθλητών, στην προετοιμασία τους για υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και τελικά σε επιτυχίες όπως αυτές που μας έκαναν όλους χαρούμενους τις τελευταίες μέρες.

Το χρονικό ενός ανυποχώρητου αγώνα και η δικαίωση των εργαζομένων


Το 2016, 58 εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας είδαν την εργοδοσία της επιχείρησης να τους απολύει, μηνύοντας τους, όταν οι ίδιοι είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση.

Από τότε, μέσα από το Σωματείου τους, το Σωματείο Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, ξεκίνησαν ένα μακροχρόνιο, πολύμορφο αγώνα για την δικαίωσή τους, την επιστροφή τους στη δουλειά, χωρίς καμία μεταβολή προς το χειρότερο των δικαιωμάτων τους.

Ψηφίζεται ο νόμος, για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης

«Σε τρεις ιστορικές συνεδριάσεις η ελληνική βουλή απόδωσε, αρκετά καθυστερημένα, το οφειλόμενο χρέος τιμής στην Εθνική Αντίσταση. Δεν ψήφισε απλώς ένα νομοσχέδιο που αναγνωρίζει και τυπικά την Εθνική Αντίσταση, που έμεινε πάντα ζωντανή στη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας, στα όνειρα και τους αγώνες του από το ΄44 μέχρι σήμερα. Έκανε κι ένα μνημόσυνο για όλους τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και μαζί ένα μάθημα ιστορίας, που φρονηματίζει και δείχνει το δρόμο, τον τρόπο και τα μέσα για μια νέα πορεία στη ζωή του τόπου».

Αυξήσεις που ξεπερνούν το 1.000% μέσα σε δύο μήνες!


ΝΕΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Από τη συμπαιγνία κυβέρνησης - εταιρειών Ενέργειας εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά οδηγούνται στο απόλυτο αδιέξοδο μπαίνοντας στον χειμώνα
 
Σε οικονομικό στραγγαλισμό και μπλακάουτ οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, μετά και τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώθηκαν το Σάββατο 20 Αυγούστου από τους προμηθευτές και αφορούν τις χρεώσεις του Σεπτέμβρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω στις αυξήσεις του Αυγούστου, που σε σχέση με τον Ιούλη έφταναν ακόμα και το 900%, προστίθεται μία ακόμα αύξηση, που φτάνει ακόμα και το 65%, ενώ αυτό το ράλι ανατιμήσεων δεν θα έχει τέλος οδεύοντας προς τον χειμώνα.

Στη Βουλή η αντιπαράθεση, στο απυρόβλητο το πραγματικό σκάνδαλο


Στη Βουλή μεταφέρουν από αύριο την αντιπαράθεση που έχουν «στήσει» κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα για την υπόθεση των υποκλοπών, διαφυλάσσοντας ωστόσο όλοι μαζί ως «ιερό και όσιο» αυτό που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ΚΚΕ, δηλαδή τον βούρκο που περιλαμβάνει ευρωπαϊκές Οδηγίες, εγχώριους νόμους και διακρατικές συμφωνίες, όλο αυτό το επικίνδυνο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και το οποίο καθιστά τον καθέναν εν δυνάμει στόχο παρακολούθησης με το γράμμα του νόμου και εισαγγελική εντολή, για να θωρακίζεται η εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα μεροκάματα του τρόμου συνεχίζονται!


Τα μεροκάματα του τρόμου συνεχίζονται!

Η  ειδικότητα των διανομέων όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας κλάδος που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για την κερδοφορία της εργοδοσίας, με τα εργατικά ατυχήματα να είναι πλέον ρουτίνα. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον πρόεδρο του.

Εφαλτήριο γνωριμίας των νέων με την Ιστορία της ταξικής πάλης


 ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940-'49

 Στεγάζεται στον χώρο που λειτούργησε ένα από τα παράνομα τυπογραφεία του ΚΚΕ από το 1942 έως το 1944

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/08/1806

Πεθαίνει ο Γάλλος φυσικός Σαρλ Ογκιστέν Ντε Κουλόμπ.