Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Του αδόλφου τα εγγόνια

«Αλήθειες και ψέματα: 31 χρόνια από την καπιταλιστική παλινόρθωση στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία»


Η ΚΟ Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα: 31 χρόνια από την καπιταλιστική παλινόρθωση στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία».

«Ασπίδα σε μικρή αγωνίστρια/Σταυρούπολη»


Ο Μάρκος Τραιτοράκης, που συμμετέχει στην καλλιτεχνική ομάδα «Fireart», οργισμένος από τις εικόνες των τελευταίων ημερών στη Σταυρούπολη της Δυτικής Θεσσαλονίκης έγραψε το ακόλουθο ποίημα:

Οργανώνουν πλούσια δραστηριότητα ενάντια στο φασισμό


Οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και του ΚΚΕ προετοιμάζουν μαζική πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στις 18.30, στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη με σύνθημα: «Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον! Με οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα! Με δυνατό ΚΚΕ!». Ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Γειά σου, ρε Δάσκαλε!!!»


Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αλιεύσαμε» ένα ενδιαφέρον άρθρο του εκπαιδευτικού Στέλιου Παρλαμά το οποίο και παραθέτουμε: 

«Εικόνα 1: Περπατάς στο δρόμο και ακούς το γνώριμο:

Καταδίκη των επιθέσεων από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες εναντίον μαθητών


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

       

Θεσσαλονίκη   01/10 2021

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης « ΗΕΝΟΤΗΤΑ», ενέκρινε σήμερα ομόφωνα ψήφισμα καταγγελίας και καταδίκης των επιθέσεων από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες εναντίον μαθητών, μελών φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Η θεωρια των δυο ακρων


Τα «δύο άκρα»

Η θεωρία των «δύο άκρων» είχε και πάλι την τιμητική της χτες στη Βουλή. Μόνο που όσοι την αναπαράγουν συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω ως εκπρόσωποι όχι μόνο της ακραίας πολιτικής χυδαιότητας και της αχανούς ιστορικής αφασίας, αλλά και ως τυπικοί εκπρόσωποι του «θηλασμού» εκείνου του άκρου που υποτίθεται καταγγέλλουν.

Μαχάτμα Γκάντι


Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1869 στο Πορμπαντάρ της υπό αγγλική κυριαρχία Ινδικής επαρχίας Γκουτζαράτ. Ενας από τους αρχηγούς του Ινδικού Εθνικο-απελευθερωτικού Κινήματος.

Το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ


Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής

«Απευθυνόμαστε σ’ όλους και όλες εσάς, τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, που ανησυχείτε, αγανακτείτε και δεν συμβιβάζεστε με τη σημερινή κατάσταση.

Ο Θ. Κοκονάς για τη δράση των φασιστικών ομάδων στο σχολείο της Σταυρούπολης


Τις ομάδες φασιστών στο σχολείο της Σταυρούπολης, που παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Γονέων Κ. Μακεδονίας και των εκπαιδευτικών, το προηγούμενο διάστημα, οι αρμόδιοι δεν πήραν κανένα μέτρο και τους άφησαν να δρουν ανεξέλεγκτα, τρομοκρατώντας τους μαθητές, κατήγγειλε ο Θανάσης Κοκκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κ. Μακεδονίας, σε παρέμβασή του το πρωί του Σαββάτου στο κανάλι «Mega».

Συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας μαθήτριας που δέχθηκε επίθεση των φασιστικών ομάδων


Την επίθεση που δέχθηκε το παιδί της μέσα στο σχολείο, επειδή αντέδρασε στη δράση των φασιστικών ομάδων στο σχολείο στη Σταυρούπολη κατήγγειλε μητέρα μαθήτριας μιλώντας στην ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου 2 Οκτώβρη.

Σύσκεψη στις 12 Οκτώβρη για να δυναμώσει η κοινή δράση και ο αγώνας των συνδικάτων


Κάλεσμα σε σύσκεψη την Τρίτη 12 Οκτώβρη στις 19.00 στο μικρό αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής, απευθύνουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της πόλης, όπως αναφέρουν, 

Στην πανδημία κατέρρευσε ο δημόσιος τομέας και αβγάτισε τα κέρδη του ο ιδιωτικός


Την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και αποδέχονται όλα τα αστικά κόμματα σε βάρος του δικαιώματος του λαού να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, ανέδειξε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας για την κύρωση σύμβασης δημοσίου - Ιδρύματος Στ. Νιάρχου για τις υποδομές Υγείας.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»  2-3 Οκτώβρη


Μεγάλη πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» που κυκλοφορεί με ένθετο το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» τονίζεται στο Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ που μαζί με την «Ριζοσπάστη» φτάνει στις Οργανώσεις του Κόμματος και μέσω αυτών σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


02/10/1804

Πεθαίνει ο Γάλλος μηχανικός και εφευρέτης Νικολά Ζοζέφ Κινιό, που θεωρείται ο κατασκευαστής του πρώτου αυτοκινήτου.

02/10/1876

Πραγματοποιείται στο Παρίσι το πρώτο συνέδριο των Γάλλων εργατών (2-11/10/1876).