Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑΤΙ; οι κομμουνιστές δεν συμμετέχουν στις αστικές κυβερνήσεις


Γιατί υπάρχουν άνεργοι; Πώς έρχεται η Ανάπτυξη; Σε ποιους ανήκει το Κράτος;

Γιατί υπάρχουν Αριστερά και Δεξιά κόμματα;

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση στο μνημείο του ΔΣΕ στη Φλώρινα


Η Φλώρινα ο σταθμός της τελευταίας μέρας της εκδρομής των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τα πανεπιστήμια της Αττικής. 

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έκαναν πορεία από το ΚΤΕΛ της Φλώρινας στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, κατέληξε στο μνημείο για τη μάχη της Φλώρινας. Εκεί, στο μνημείο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Γ. Κουδούνα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και Γραμματέας της ΤΕ Φλώρινας. Επίσης, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ακούστηκε το πένθιμο εμβατήριο.

Ο Βίλι Μπραντ υπήρξε πληροφοριοδότης της υπηρεσίας κατασκοπείας των ΗΠΑ


 Ο σοσιαλδημοκράτης, πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Βίλι Μπραντ υπήρξε πληροφοριοδότης της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας κατασκοπείας (CIC, Counter Intelligence Corps) επί τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Το ενδιαφέρον της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στρέφεται στην αναστολή κάθε αγωνιστικής διάθεσης


Για τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας και της ΕΕ της ΓΣΕΕ

Η σημερινή συνεδρίαση των οργάνων της ΓΣΕΕ θα μπορούσε να εκληφθεί ως ανέκδοτο, αλλά η δραματική κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τέτοιου είδους «αστεία».

Κάτι θα ξέρουν ο Άδωνις και ο Πλεύρης…

ΚΝΕ

Όταν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 πέφτει τέτοιο τσεκούρι στα κονδύλια που αφορούν στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, ακόμα και για την Υγεία (μείωση κατά 139 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία, μείωση κατά 52% για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μείωση κατά 245 εκατ. ευρώ οι παροχές για την Υγεία), τη στιγμή που η πανδημία θερίζει ζωές, όταν η εκτίναξη της φορολογίας σε βάρος του λαού και τα προνόμια και ο πακτωλός των δισ. για τους λίγους παίρνουν τρελές διαστάσεις, δεν μας κάνει εντύπωση η παρακάτω συζήτηση:

Amazon: Παγίδευσε τους εργάτες της κατά τη διάρκεια τυφώνα


«Η Άμαζον δεν μας αφήνει να φύγουμε». Αυτό ήταν το τελευταίο γραπτό μήνυμα που έστειλε ο Λάρι Βίρντεν στην επί 13 χρόνια σύντροφό του, Σερί Τζόουνς, προτού αυτός και πέντε συνάδελφοί του σκοτωθούν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, όταν ένας τυφώνας κατέστρεψε το κέντρο διαλογής της Amazon στο Έντουαρντσβιλ του Ιλλινόι.

Η μάχη στο Κεφαλάρι

Το ξενοδοχείο Σέσιλ χρησιμοποιείτο ως γραφεία Επιτελείου, της RAF

17-19/12/1944: Η μάχη στο Κεφαλάρι και η κατάληψη του αρχηγείου της RAF

Η «μάχη του Κεφαλαρίου» ξεκίνησε στις 17-12-1944 και έληξε στις 19-12-1944 με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ να καταλαμβάνουν το Αρχηγείο της βρετανικής αεροπορίας, που στεγαζόταν στο ξενοδοχείο «Σέσιλ» στην Κηφισιά, αιχμαλωτίζοντας πάνω από 500 Βρετανούς.

Κρατικός προϋπολογισμός για το 2022


ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κυρίαρχο σημείο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που και οι δύο άλλωστε παρουσίασαν ως προϋπόθεση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Στη μέγγενη της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης η Υγεία του λαού


 Αν κάτι «πιέζει» το δημόσιο σύστημα Υγείας, αυτό είναι η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίηση που διαχρονικά η μία μετά την άλλη όλες οι κυβερνήσεις εντείνουν, και όχι προφανώς ένας «άγνωστος ιός» μετά από δύο χρόνια πανδημίας ούτε η έλλειψη «ατομικής ευθύνης».υγει

Σήμερα στη Νίκαια Λάρισας η πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων


ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ολα είναι έτοιμα για την πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας Λάρισας, όπου θα συζητηθούν η οργάνωση και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα, με διεκδικήσεις για να πάρουν ανάσες επιβίωσης.

Οχι άλλο!


«Δεν υπάρχει τίποτα στον προϋπολογισμό για το χαράτσι. Δεν θέλω να εισπράξω τίποτα. Θέλω να εμβολιαστεί ο κόσμος».

Αυτά έλεγε την Τετάρτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι το «κορονο-πρόστιμο» δεν έχει εισπρακτικό, αλλά «διαπαιδαγωγητικό» χαρακτήρα. Εξ ου και οι εισπράξεις του δεν καταγράφονται στα προβλεπόμενα κρατικά έσοδα.

Σωπάστε επιτέλους και πάρτε μέτρα, για να μην χαθεί άλλη ζωή που θα μπορούσε να έχει σωθεί!


Τα αποτελέσματα της μελέτης των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα σχετικά με τη θνητότητα διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, από τον Σεπτέμβρη του 2020 μέχρι και τις 6 Μάη του 2021, είναι λίγο-πολύ γνωστά. Τα επαναλαμβάνουμε εν συντομία:

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/12/1848

Πεθαίνει η Βρετανίδα συγγραφέας Έμιλι Τζέιν Μπροντέ. 

19/12/1910

Γεννιέται ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζαν Ζενέ.