Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Τρεις μέρες ήταν και πέρασαν


Σχόλιο για τον κίνδυνο εκτίναξης της τιμής των καυσίμων


Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι η ενεργειακή φτώχεια του λαού και τα πανάκριβα καύσιμα είναι η άλλη όψη των τεράστιων κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, των οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και της υπέρογκης κρατικής φοροληστείας.

Η στόχευση της επίθεσης στα συνδικάτα και η απάντηση των εργαζομένων


« – Συνάδελφοι, εγώ διαφωνώ με την πρόταση, θεωρώ ότι αν σταματήσουμε την απεργία χωρίς να έχει δεσμευτεί η εργοδοσία ότι θα ξαναπάρει πίσω τον συνάδελφο θα είναι μία βαριά ήττα για μας, μετά θα ξεσαλώσει…
– Ναι συνάδελφε, καλά τα λες, αλλά μέχρι πότε μπορεί να πάει αυτή η κατάσταση; Εμένα προσωπικά τα χρέη με πνίγουν…
– Οχι μόνο εσένα, όλους μας, όμως έχεις σκεφτεί ότι αν ήσουν εσύ ο απολυμένος τα χρέη τι θα σε κάνανε;»

Όλοι στo συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου


  Κινητοποίηση σήμερα, Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.
Ταξική, αγωνιστική απάντηση στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που επιτίθεται στις Συλλογικές Συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση
Με τα συλλαλητήρια σήμερα σε μια σειρά από πόλεις και απεργία σήμερα Τρίτη 24/9,

Επίσκεψη στο «Βέλος» του αντιδικτατορικού αγώνα


Το αντιτορπιλικό «Βέλος» αποτελεί σημαντικό μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας μας. Όταν στις 22-23 του Μάη 1973 καταπνίγηκε εν τη γενέσει του το «κίνημα του ναυτικού» (αφού η χούντα είχε σχετική πληροφόρηση πριν αυτό ξεσπάσει), δυο μέρες μετά, το αντιτορπιλικό «Βέλος εγκατέλειψε τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ στα οποία συμμετείχε, και το πλήρωμά του, αποτελούμενο από τον επικεφαλής αντιπλοίαρχο Νίκο Παππά και 31 μέλη, κατέφυγε στην Ιταλία, όπου του δόθηκε πολιτικό άσυλο.

Ολοι στα σημερινά συλλαλητήρια - Ολοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη!


Με τα συλλαλητήρια σήμερα σε μια σειρά από πόλεις και απεργία την Τρίτη 24/9, συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα οργανώνουν την απάντησή τους στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να σαρώσει Συλλογικές Συμβάσεις, μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Καταδικάστηκαν Παναγιώταρος και Μπαρμπαρούσης για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή


Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στους πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρο και Κων. Μπαρμπαρούση, για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού δολοφόνου βασανιστή Ντερτιλή, το Γενάρη του 2013.
Οι δύο κατηγορούμενοι ήταν απόντες από το δικαστήριο, που τους κήρυξε ενόχους για άσκοπους πυροβολισμούς.

Σε πλήρη εξέλιξη η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, επεκτείνοντας τον Ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώθηκε χτες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Ν. Μηταράκη, ο οποίος μίλησε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, που συνεδρίασε προκειμένου να διατυπώσει γνώμη για τον προτεινόμενο από το υπουργείο Εργασίας στη θέση του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), Ευ. Κωνσταντίνου.

«Δίκη των αεροπόρων»


Εκδίδεται η απόφαση του Αεροδικείου, 17/9/1952, για τους αεροπόρους («Δίκη των αεροπόρων»). Δύο καταδικάστηκαν σε θάνατο, τέσσερις σε ισόβια και οι υπόλοιποι σε λιγότερο βαριές ποινές.

Η Δίκη των Αεροπόρων ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου 1952, στο Διαρκές Στρατοδικείο Αεροπορίας Αθηνών.

Μάνος Λοΐζος


Πεθαίνει, 17/9/1982, ο μεγάλος κομμουνιστής μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος.
Ο Μ. Λοΐζος με το πλούσιο έργο και τους αγώνες του πορεύθηκε στο πλάι του ΚΚΕ, παλεύοντας για μια δικαιότερη κοινωνία.

Πίστευε, μάλιστα, ότι η στρατευμένη τέχνη όχι μόνο μπορεί να γεννήσει αριστουργηματικά έργα, αλλά και ότι είναι «ένας ελάχιστος φόρος τιμής στις χιλιάδες των φτωχών παιδιών που πεινάνε, αγωνίζονται και σκοτώνονται καθημερινά».