Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ο θεός μάς φύλαξε και δεν έχουμε κομμουνισμό στην Ελλάδα, με κουπόνια θα τρώγαμε

Ευτυχώς που δεν γίναμε Σοβιετία**

Στέγη κερδών


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι δαπάνες για στέγαση φτάνουν έως και το 50% του εισοδήματος μιας λαϊκής οικογένειας. Τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί έως και 35% την τελευταία τριετία. 7 στους 10 νέους έως 34 χρόνων μένουν με τους γονείς τους. Και δεκάδες χιλιάδες βρίσκονται αντιμέτωποι με εξώσεις και πλειστηριασμούς από funds και τράπεζες. Κι όμως: Την ίδια στιγμή πάνω από 750.000 σπίτια και κατοικίες μένουν άδεια και άλλες 200.000 νεόκτιστες κατοικίες απούλητες!

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό για τα εμπόδια κοινωνικής ένταξης των Ρομά και τον ρατσισμό


 Το περιστατικό του θανάσιμου πυροβολισμού του δεκαεξάχρονου Ρομ από Αστυνομικά όργανα στην Θεσσαλονίκη, πέραν του πένθους που έφερε στην Κοινότητα των Ρομά αλλά και σε όλη την ενσυναίσθητη Ελληνική κοινωνία, έφερε για πολλοστή φορά στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης το θέμα της βαθιάς κοινωνικής ανισότητας σε βάρος μεγάλου τμήματος της Κοινότητας των Ελλήνων πολιτών καταγωγής Ρομά.

21/12/1944 O Σκόμπυ εκδικείται την ήττα της Κηφισιάς με άγριο πολυβολισμό νοσοκομείων και συνοικιών


 Ολόκληρη η Ελλάδα απαιτεί να γίνουν δεκτοί οι όροι του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ

Η μεγάλη νίκη της Κηφισιάς ξεσήκωσε καινούριο ενθουσιασμό στον μαχόμενο πληθυσμό της Αθήνας και του Πειραιά. Σχετικά με το λαμπρό αυτό κατόρθωμα του ΕΛΑΣ γνώστηκαν οι παρακάτω λεπτομέρειες:

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια - Κατάργηση έμμεσης φορολογίας


Την ίδια ώρα που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια δεν έχουν πλαφόν, ανακοινώθηκαν οι νέες αυξήσεις των παρόχων στο ρεύμα με αυξήσεις ως και 29% για τον Γενάρη. Το πραγματικό πλαφόν μπαίνει μόνο στις λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων που παλεύουν άνισα με την ενεργειακή φτώχεια και τα κύματα ακρίβειας με «όπλα»  την κοροϊδία των ψίχουλων από τα διάφορα pass και των «λελογισμένων» αυξήσεων σε μισθούς που νομοθετεί κάθε χρόνο η κυβέρνηση.

Λίνος Πολίτης

 
Στις 21 Δεκεμβρίου 1982 πεθαίνει ο Λίνος Πολίτης σε ηλικία 76 χρονών. Μια μεγάλη φυσιογνωμία των Ελληνικών Γραμμάτων, που διακρινόταν για την υψηλή ποιότητα, το δημοκρατικό ήθος, τη γενναιοδωρία, τη φυσική ευγένεια, αλλά και το θερμό ενδιαφέρον του για τους μαθητές του.

Τρίβουν τα χέρια τους τράπεζες και μεγαλοκατασκευαστές


Με τους μεγαλοκατασκευαστές και τις τράπεζες να τρίβουν ήδη τα χέρια τους, αναμενόταν να ψηφιστεί χτες αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Σπίτι μου - στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία, στεγαστική αποκατάσταση πυρόπληκτων στην περιοχή Μάτι και άλλες διατάξεις».

Μόσχα και Μινσκ προωθούν τον «Κοινό Αμυντικό Χώρο» του «Ενωσιακού Κράτους»

 
Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκπαιδεύει Λευκορώσους πιλότους για μαχητικά ικανά να φέρουν πυρηνικά

 Μπορεί κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου των Προέδρων της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν, και της Λευκορωσίας, Αλ. Λουκασένκο, στο Μινσκ, να μην αναφέρθηκε καθόλου η Ουκρανία, ωστόσο όλα όσα προωθούνται στον στρατιωτικό και οικονομικό τομέα των δύο χωρών «κοιτάζουν» προς την ένταση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία και στην Ανατολική Ευρώπη.

Μυστικές συνομιλίες για «διαύλους» διευθετήσεων με ευρωατλαντική «ομπρέλα»


«Εν κρυπτώ» συνάντηση των δύο κυβερνήσεων την περασμένη Παρασκευή με μεσολάβηση Βερολίνου, που δηλώνει ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές»
 
Την όξυνση των ιμπεριαλιστικών παζαριών στα Ελληνοτουρκικά για «διευθετήσεις» σε Αιγαίο και Μεσόγειο, με οδηγό τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και υπό την επίβλεψη των Ευρωατλαντικών, επιβεβαίωσε η συνάντηση που είχαν «εν κρυπτώ» στις Βρυξέλλες απεσταλμένοι των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Γερμανού καγκελάριου.

Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική βία και την σαπίλα του συστήματος


Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, η ΚΝΕ, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, μετά τον εν ψυχρό πυροβολισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 21/12/1824

Πεθαίνει ο Βρετανός γιατρός Τζέιμς Πάρκινσον, από τον οποίο έλαβε το όνομά της η γνωστή νόσος των νεύρων.

21/12/1917

Γεννιέται ο Γερμανός συγγραφέας Χάινριχ Μπελ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1972).