Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Δεν τα χρειάζεται


Διαμαρτύρεται ο γνωστός «Ραν Ταν Πλαν» των «ΝΕΩΝ» επειδή στη χώρα μας δεν γίνονται διαμαρτυρίες για τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, πιάνοντας στο στόμα του και το ΚΚΕ. Αφήνει μάλιστα και διάφορα βρώμικα υπονοούμενα, του τύπου «ας μας πει η Ρωσία ποια κόμματα χρηματοδοτεί στην Ευρώπη για να δούμε αν η στάση του κινήματος έναντι της ρωσικής εισβολής είναι δουλειά ή διασκέδαση».

Σόου υποκρισίας και για το «λευκό μπαστούνι»


Ακόμη ένα σόου υποκρισίας έστησε η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν τη χρησιμότητα του λευκού μπαστουνιού για τους τυφλούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με πρόβλημα όρασης στην καθημερινή και ανεξάρτητη διαβίωση και μετακίνησή τους.

Ντροπή και αίσχος!


Αλγεινή εντύπωση, τουλάχιστον, προκαλεί το πρόσχημα του Facebook για να λογοκρίνει το δημοσίευμα του 902.gr και την φωτογραφία με τους δεκάδες ξεγυμνωμένους μετανάστες στον Εβρο. 

Πρώτη φορά αριστερά


Σαν σήμερα,  18 Οκτώβρη 1981, πρώτη φορά αριστερά. 18-Οκτ-1981 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με 48,07% (172 έδρες), η ΝΔ έπεσε στο 35,87% (115 έδρες), ενώ το ΚΚΕ (με σύνθημα «ΚΚΕ αλλαγή 2η κατανομή» ‑το σκαλοπάτι ήταν 17%) εξασφαλίζει το μεγαλύτερο % ψήφων μετά την μεταπολίτευση, 10,93% (12 έδρες).

Τα νοικοκυριά πλήρωσαν 40 δισ. ευρώ φόρους μέσα σε 9 μήνες!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΓΕΝΑΡΗ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Απογειώνεται μήνα με τον μήνα η φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών από το κύμα ακρίβειας που σαρώνει αλλά και την είσπραξη δεκάδων φόρων που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στα λαϊκά στρώματα. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Οικονομικών για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 9μηνο Γενάρη - Σεπτέμβρη 2022.

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση


 Στρατιωτική στήριξη-μαμούθ από την ΕΕ προς την Ουκρανία και... ο λογαριασμούς στους λαούς

Περισσότερο «λάδι στη φωτιά» ρίχνει η ΕΕ η οποία αυξάνει θεαματικά από σήμερα τη στρατιωτική υποστήριξή της στην Ουκρανία, με την έναρξη αποστολής για την εκπαίδευση στην επικράτεια των κρατών--μελών της 15.000 Ουκρανών στρατιωτικών και τη χορήγηση νέου πακέτου στρατιωτικών εξοπλισμών, αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις και μέτρα προστασίας από την ακρίβεια


 Δελτίο τύπου της ΣΕΑ

Για την συνάντηση  συνταξιουχικών οργανώσεων με τον  Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου  

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Πρωθυπουργό και την διευρυμένη αντιπροσωπεία Υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 14/10/22, ανέδειξαν την ανάγκη και την απαίτηση των συνταξιούχων για  ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αναλυτικά αναφέρονταν στο Υπόμνημά τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 18/10/1777

Γεννιέται ο Γερμανός ποιητής και δραματουργός Χάινριχ φον Κλάιστ.