Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Στις 9 Γενάρη επαναλαμβάνεται η παράσταση «Εργατα και δουλείας»


 Επαναλαμβάνεται η παράσταση "Εργατα και δουλείας" την Κυριακή 9 Γενάρη στο «Από Κοινού Θέατρο», στις 8 το βράδυ, λόγω μεγάλης ζήτησης. 

Υπουργός φτύνει στο πέτο του και προβλέπει πως «σε 1-1,5 μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει»


 Ο υπουργός Γεωργιάδης,μεταξύ όλων των άλλων δραστηριοτήτων του, θέλει να κάνει και προβλέψεις. Αν και την τελευταία φορά δεν έπεσε και πολύ μέσα («θα έχουμε καταπληκτικές εορτές των Χριστουγέννων» είχε πει και τα κρούσματα έφταναν 30 και 40 χιλιάδες τη μέρα) τόλμησε μια ακόμα πρόβλεψη. «Σε 1-1,5 μήνα, η πανδημία θα έχει τελειώσει», δήλωσε ο υπουργός Αναπτύξεως, σκορπίζοντας χαρά στο πανελλήνιο.

Κράτος και παρακράτος, η ισχύς εν τη ενώσει


Έστειλαν αστυνομία στην παράσταση του Ζαραλίκου στη Θεσσαλονίκη!

Πρώτα ήρθε το παρακράτος (και το πρώτο συνθετικό μπορεί να είναι καταχρηστικό), με τη Σάσα Σταμάτη και τους μπράβους της, που τάχα δεν μπορούσαν να ακούνε αστεία για τη Μάνδρα και αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο δεν υπάρχουν αστεία για τον Μελισσανίδη στην παράσταση του Ζαραλίκου…

Κάτω τα βρώμικα χέρια σας από την Ιστορία του λαού μας


Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός αφού «έλυσε» όλα τα θέματα της σαπίλας ενός κράτους που αφήνει τους ανθρώπους στο έλεος της πανδημίας, να πεθαίνουν κατά χιλιάδες στα νοσοκομεία που κατέρρευσαν, της απέμεινε μόνο «να αποκαταστήσει την ιστορία».

Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλου


Την ώρα που τα ρεκόρ κρουσμάτων σπάνε το ένα μετά το άλλο, η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει το λαό στις ατέλειωτες ουρές των ελάχιστων μονάδων του ΕΟΔΥ και των διαγνωστικών κέντρων, να πληρώνει απ’ το τσακισμένο του εισόδημα για μοριακά και rapid τεστ και στη συνέχεια να εγκαταλείπεται στο έλεος της “ατομικής ευθύνης” και στα πρωτόκολλα - λάστιχο, που προβλέπονται ειδικά για τους εργαζόμενους με το αίσχος της 5ήμερης καραντίνας, προκειμένου να μη διαταραχθεί η “λειτουργία της οικονομίας”. 

Όταν ο Πάπας Ιωάννης ο 13ος αφόριζε τον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο!


Μία σχετική άγνωστη ιστορία, για τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο είναι και αυτή του …αφορισμού του (!) από τον Πάπα Ιωάννη τον 13ο. (3/1/1962)

Να θυμίσουμε απλά ότι είχε προηγηθεί τo 1961, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στην σοσιαλιστική Κούβα που έμεινε γνωστή ως «εισβολή στον κόλπο των χοίρων».

«Μπούσουλας» για επέκταση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και στην Παιδεία


«ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2022»

 Με μία χρονιά να κλείνει μετρώντας νέα αντιδραστικά μέτρα, με βαριές συνέπειες από την εφαρμογή νόμων που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας, με τα αποτελέσματα της διαχείρισης της πανδημίας να έχουν αφήσει αρνητικό αποτύπωμα σε όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης, με εικόνες από σχολεία κυριολεκτικά να καταρρέουν, η κυβέρνηση σχεδιάζει προσηλωμένα συνέχιση των αναδιαρθρώσεων στην Εκπαίδευση.

Κι όμως υπάρχει ελπίδα


Βρισκόμαστε ήδη στον δεύτερο χρόνο της πανδημίας με τα ήδη τραγικά αποτελέσματα και με τις προβλέψεις δυσοίωνες. Τα όρια του δημόσιου συστήματος υγείας το οποίο υπονομεύτηκε διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με την αποψίλωση του προσωπικού, το “λουκέτο” σε νοσοκομεία - ανάμεσα τους κι αυτά για λοιμώδη νοσήματα - έχουν ήδη αποκαλυφθεί.

«Θέλετε να γίνουμε Κούβα;»…


Συμπληρώθηκαν 63 χρόνια από την επικράτηση της Επανάστασης στην Κούβα. Ήταν Πρωτοχρονιά του 1959
 όταν οι δυνάμεις των επαναστατών μπαίνουν θριαμβευτικά στην Αβάνα με επικεφαλής τον Τσε Γκεβάρα.

Ο αγγελικός κόσμος της «Pfizer» και του κ. Άλμπερτ Μπουρλά

 


Να λοιπόν που είναι ψέμα πως κανένας δεν αγιάζει στον τόπο του!

Του Ορέστη Μουσούρη

Τέτοιαν αγιοποίηση στην Ελλάδα ούτε στον ύπνο του δεν θα μπορούσε ίσως να τη φανταστεί ο συμπατριώτης μας εκείνος που ανεβαίνοντας πέντε-πέντε και δέκα-δέκα τα σκαλιά του κορυφαίου διεθνώς αμερικανικού φαρμακευτικού ομίλου «Pfizer» έφτασε στα διοικητικά Ιμαλάιά του στο μέγαρό του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Αναφερόμαστε φυσικά, χωρίς να υπεισερχόμαστε σε προσωπικές αξιολογήσεις, παρά μοναχά σε επιχειρηματικές και στην ατμόσφαιρα περί αυτόν στην οποία συνεισφέρει, στον κ. Άλμπερτ Μπουρλά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


03/01/1850

Ο βρετανικός στόλος, με πρόσχημα τη διαφορά μεταξύ του βρετανικής υπηκοότητας προξένου της Πορτογαλίας Δ. Πατσίφικο και του ελληνικού κράτους, προχωρά στον ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδας και την κατάσχεση ελληνικών πλοίων στο Αιγαίο.