Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Κοίτα ποιός μιλάει


Ξεμωράματα
    Μισή σελίδα αφιερώνει η «Αυγή» της Παρασκευής 30/11 για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, όπου μετά από πολλές μπούρδες, καταλήγει στο συμπέρασμα - μομφή στο Κόμμα, ότι «η πολιτική απέναντι στο φασισμό απαιτεί και ενηλικίωση» (!) Εξηγούμε: Ο αρθρογράφος θεωρεί «ανήλικο» το ΚΚΕ επειδή δεν συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ακροδεξιά.

Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές

    Οι ναζιστές της Χ.Α. και όλοι οι όμοιοί τους εθνικιστές, σ’ όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις και την ψυχή των μαθητών απευθύνοντάς τους κάλεσμα να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που εκείνοι οργανώνουν με εθνικιστικό περιεχόμενο και αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
    Ο φασισμός, ο εθνικισμός, με τον αλυτρωτισμό και την μισαλλοδοξία που καλλιεργούν, πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο του κεφαλαίου, των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.

Η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΑΙ ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με την μαζική συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και από όλη την Ελλάδα, παρά το κρύο, τιμήθηκε η 76η επετείος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Πλήθος κόσμου, παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, από όλη την χώρα, αλλά και μαζικοί φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έδωσαν το «παρών» στην

«Φουσκωτοί», παρακολουθούσαν τον πρόεδρο Μάρκο Μπεκρή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΔΕΠ

 Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει στους εργαζόμενους στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά και σε όλη την εργατική τάξη το γεγονός ότι αμέσως μετά τη λήξη της επιτυχημένης 24ωρης απεργίας στις 28/11/18 στο ΣΕΜΠΟ στις προβλήτες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ της "COSCO" διαπιστώθηκε ότι μηχανές μεγάλου κυβισμού, με “φουσκωτούς”, χωρίς πινακίδες,

Το βιβλίο ξεχωριστό δώρο


Το βιβλίο είναι σύντροφος παντός καιρού, κι όχι απλά μια καλή λύση για τις γιορτές και στις διακοπές.

Έτσι κι εμείς προτείνουμε σήμερα μερικά βιβλία που ξεχωρίσαμε μες στη χρονιά που πέρασε κι αφορούν είτε καινούριους τίτλους, είτε παλιότερους που διαβάσαμε τώρα και συνιστούμε στους αναγνώστες μας, εξηγώντας παράλληλα το σκεπτικό της επιλογής.
 

Καλή ανάγνωση

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα

Χάρτης από έκδοση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού,
 που απεικονίζει τα 28 κατειλημμένα από το μαχόμενο λαό
 αστυνομικά τμήματα (σημειωμένα σε κόκκινο κύκλο)
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944
    Την Κυριακή στις 3 του Δεκέμβρη 1944, ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο του λαού της Αθήνας και του Πειραιά στην πλατεία Συντάγματος χτυπήθηκε με τα όπλα από τον τότε αστικό πολιτικό κόσμο και τους Αγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.
    Την ίδια μέρα, ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα του είχε το σύνθημα: «Ολοι σήμερα στις 11 στο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο Σύνταγμα - Κάτω η κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου». Ενώ στη δεύτερη σελίδα του είχε τίτλο: «Ο παγκόσμιος Τύπος διαπιστώνει: Αποθρασυμένη η αντίδραση θέλει να επιβάλει με τη βία την εξουσία της».

Υπάρχει επιλογή για το λαό


 Ισχυρό ΚΚΕ παντού!
«Ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί μόνο αν ο ίδιος ο λαός αποτρέψει με την ψήφο του την παλινόρθωση του καθεστώτος που μας έριξε στα βράχια...». Στη φράση αυτή του πρωθυπουργού, την περασμένη Πέμπτη από το βήμα της Βουλής, συμπυκνώνεται όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης να κυριαρχήσουν τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ώστε να συντηρεί μαζί με τη ΝΔ ένα δίπολο κάλπικο για το λαό. Ενα δίπολο που και οι δυο όψεις του είναι εξίσου καταστροφικές για τους εργαζόμενους και ευεργετικές για το κεφάλαιο.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Το κείμενο που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος
  
Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το αστικό Σύνταγμα, όπως κάθε Σύνταγμα, κατοχυρώνει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης, εν προκειμένω της αστικής τάξης. Διασφαλίζει τα συμφέροντά της και τις διεθνείς της συμμαχίες. Προωθεί νέους στόχους κι επιδιώξεις αυτής της εξουσίας. Οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος γίνονται για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της αστικής εξουσίας και για να αποτυπωθούν σε νομική - συνταγματική μορφή οι νέες ανάγκες του συστήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται στην πορεία των εξελίξεων.