Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

«Πως να σωπάσω»


Με επιπλέον παραστάσεις και τα Σάββατα των εορτών, συνεχίζει με επιτυχία η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση «Πως να σωπάσω», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» Παράσταση που έχει ήδη συγκεντρώσει το δυνατό χειροκρότημα και τις ενθουσιώδεις κριτικές του κοινού και αφηγείται -μέσα από τα πρωτότυπα κείμενα της Τζένης Κόλλια που γράφει και σκηνοθετεί- τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο.

«Αποφασίζομεν και… υποχρεώνομεν»!


– «Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό» (Μητσοτάκης, 30/9/2021, Athens Democracy Forum)

– «Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να εμβολιαστεί και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έφτασαν στα όριά τους στις δύο κατηγορίες που τους επιβάλαμε. Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς» (Μητσοτάκης, 18/10/2021, Βουλή, https://www.youtube.com/watch?v=EtRomeVtfHM – βίντεο από 9,46′)

Παρεμβάσεις σε υπουργεία για τις άθλιες συνθήκες διαμονής και δουλειάς στη Μανωλάδα


Παρέμβαση για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαμονής των μεταναστών εργατών γης σε Βόρεια Ηλεία και Δυτ. Αχαΐα (Μανωλάδα, Λάππα, Τραγανό κ.α.) πραγματοποίησε την Τρίτη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Επιτροπής που συγκρότησαν οι μετανάστες το περασμένο Σαββατοκύριακο, της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Να τι φοβούνταν!


Παρά τις προσπάθειες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να γίνει στα «βουβά» και να μην το πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έγινε τελικά «διά ζώσης» το περασμένο Σαββατοκύριακο, με καθοριστική συμβολή των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για καθιέρωση χαρατσιών στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας


Η ποινή των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που ονομάστηκε “αντίτιμο υγείας”, πέρα από εργαλείο αποθέωσης της “ατομικής ευθύνης”, κοινωνικού αυτοματισμού και συγκάλυψης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, ουσιαστικά αποτελεί ένα “κορονοσήλειο”, ανοίγοντας πολύ επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών και για άλλες παθήσεις με προκάλυμμα την ευθύνη των ασθενών, στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας. 

1/12/1979: Σπίτι του Κόμματος και της εργατιάς


Αρχίζει σήμερα σ' ολόκληρη τη χώρα η δίμηνη οικονομική εξόρμηση για το χτίσιμο των γραφείων του ΚΚΕ. Η προκήρυξη της εξόρμησης έγινε δεκτή με αισθήματα χαράς και βαθιάς ικανοποίησης από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, καθώς και από τις πλατιές μάζες των εργαζόμενων της χώρας μας.

Ο σατανικός ρόλος του Τσώρτσιλ στην προετοιμασία της βρετανικής απόβασης στην Ελλάδα


Ο αγγλικός ιμπεριαλισμός και η Εθνική Αντίσταση

Η ένοπλη αγγλική επέμβαση στην Ελλάδα το Δεκέμβρη του 1944 αποτελεί ένα σοβαρό επεισόδιο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Η επέμβαση εκείνη βρισκόταν σε κατάφωρη αντίθεση με τα ιδανικά για τα όποια έχυσαν το αίμα τους πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι. Ερχόταν επίσης σε αντίθεση με τις διακηρύξεις της τριπλής αντιχιτλερικής συμμαχίας που ήταν επικεφαλής των ελεύθερων εθνών.

Στο «κέντρο»


Μόνο αυτήν τη βδομάδα, από το αμερικανικό πλοίο που έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μετακινηθούν πάνω από 70 επιθετικά ελικόπτερα και σχεδόν 1.000 κομμάτια εξοπλισμού των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Για πού; Για την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, όπου ξεδιπλώνονται τα ΝΑΤΟικά σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών που καίει στην περιοχή και απειλεί τους λαούς.

Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα για εργαζόμενους και συνταξιούχους

ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αιτιολογική έκθεση

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επανακαταθέτει τροπολογία για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου στο ποσό των 751 ευρώ του νεοπροσλαμβανόμενου άγαμου εργατοτεχνίτη και του ημερομισθίου στο ποσό των 33,57 ευρώ μεικτά ανεξαρτήτως ηλικίας.

«Στα σκαριά» η αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ


Σχεδόν βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο της αποστολής Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις, στο πλαίσιο του ολοένα και αυξανόμενου ανταγωνισμού ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνας) για τον έλεγχο αυτής της, στρατηγικής εμπορικής σημασίας και πλούσιας σε φυσικούς πόρους, περιοχής της υποσαχάριας Αφρικής.

Κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις στα Μεταλλεία Κασσάνδρας


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ

Τα εργατικά σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας (Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χαλκιδικής, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας) εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Ράντζα παντού...


Ράντζα παντού...

Στους διαδρόμους, στα σαλόνια, στην τραπεζαρία, στα γραφεία...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/12/1664

Η Πορτογαλία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

01/12/1792

Γεννιέται ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, αρχηγός της επαναστατικής αστικής-εθνικοαπελευθερωτικής οργάνωσης της Φιλικής Εταιρίας. 

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αναγορεύεται αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας