Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ωπα-λάκια

                                                                  ΩΠΑ ΛΑΚΙΑ

Το soundtrack του αγώνα

                                                                ΚΝΕ: Το soundtrack του αγώνα...

Σήμερα στη Ρουμανία τα πρώτα στρατεύματα της «Δύναμης Απόκρισης» του ΝΑΤΟ


Ξεκίνησε σήμερα η ανάπτυξη της «Δύναμης Απόκρισης του ΝΑΤΟ» (NATO Response Force - NRF), που αποφασίστηκε πριν λίγες μέρες από τη λυκοσυμμαχία.

Με επιπλέον εξοπλισμό και σχέδια για αποστολή μαχητικών αεροσκαφών κλιμακώνεται η εμπλοκή στον πόλεμο


ΒΑΡΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ» ΜΕ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

 Ηδη χτες έστειλε άλλα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη «C-130» με πολεμικό υλικό στην Πολωνία

Στους θιασώτες της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο το ΚΙΝΑΛ


Τη θέση του στους θιασώτες της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πήρε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, δίπλα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μιλώντας στην Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, χαρακτήρισε θετική στην ουσία την απόφαση για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, κάνοντας κριτική για τον τρόπο λήψης της απόφασης, καθώς -όπως είπε- δεν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σταματήστε την οποιαδήποτε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν οι βάσεις, κανένα στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία ή σε χώρα που συνορεύει μαζί της, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση. 

Μίμης Βρονταμίτης, ο καπετάνιος που έσωζε ανθρώπινες ζωές στη Μακρόνησο και βοηθούσε τους εξόριστους φαντάρους με κίνδυνο της ζωής του


Το διήμερο 29 Φλεβάρη – 1 Μάρτη του 1948 γράφεται στη Μακρόνησο μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας που συναγωνίζεται στη φρίκη τις θηριωδίες των ναζί καταχτητών.

Η ΕΕ ... που επανέρχεται!


«Η Ευρώπη επανέρχεται», «η ΕΕ πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες», «να αποκτήσει δική της φωνή», να γίνει «πόλος εξισορρόπησης»... Κάτι τέτοιες τοποθετήσεις δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τον ρόλο που τάχα πρέπει να έχει η ΕΕ στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Πολεμικοί προϋπολογισμοί και «ανοιχτές κάνουλες» στο κεφάλαιο...


...«σοκ και δέος» για τον λαό με ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια

Το ζήτημα εξαίρεσης των πολεμικών και άλλων κρατικών δαπανών από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς που εφαρμόζονται στην ΕΕ έθεσε και η κυβέρνηση της ΝΔ, με φόντο τα γιγαντιαία εξοπλιστικά προγράμματα που ανακοινώνουν άλλες κυβερνήσεις, όπως η γερμανική, αλλά και τις προτάσεις για το υπό διαμόρφωση Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η αλήθεια για τους νεοναζί στην Ουκρανία...

Τα φασισταριά του «Τάγματος Αζόφ» με τις σημαίες - σύμβολά τους, του ΝΑΤΟ και των ναζί

Ενα από τα επιχειρήματα της ρωσικής πλευράς για την εισβολή στην Ουκρανία είναι η ύπαρξη και δράση «ναζιστικών ακροδεξιών» ομάδων που συνδέονται με το ουκρανικό κράτος και την κυβέρνηση της χώρας.

Ανταγωνισμός ΝΑΤΟφροσύνης με φόντο την Ουκρανία

 


Με φόντο τη σύγκρουση που κλιμακώνεται στην Ουκρανία, σε ανταγωνισμό ΝΑΤΟφροσύνης επιδίδονται οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς κονταροχτυπιούνται να δείξουν ποιος παλεύει με περισσότερη «πίστη» και προσήλωση για τη διασφάλιση της «ευρωατλαντικής συνοχής» στη νοτιοανατολική πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας.

Ημερίδα για τις «Λογοτεχνικές Φωνές της Θεσσαλονίκης


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του λογοτεχνικού κόσμου της πόλης βρέθηκε η ημερίδα με θέμα «Οι Λογοτεχνικές Φωνές της Θεσσαλονίκης» που διοργάνωσε η KO Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Κυριακή  στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Παλιάς Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/03/1842

Γεννιέται ο ζωγράφος Νικόλαος Γύζης, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του «ακαδημαϊκού ρεαλισμού» του ύστερου 19ου αιώνα, του συντηρητικού εικαστικού κινήματος γνωστού και ως «Σχολή του Μονάχου». Έργα του: «Γιάντες», «Τα αρραβωνιάσματα», «Το κρυφό σχολειό», κ.α.

Το κρυφό σχολειό και ο ρόλος της Εκκλησίας στην Παιδεία