Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

“Ναι, αλλά για τα γκούλαγκ δε λέτε τίποτε”


Οι μισοί Αμερικανοί έχουν στενό συγγενή που φυλακίστηκε

    Αν και είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων στον κόσμο, η έκταση του φαινομένου αναδύεται με σοκαριστικό τρόπο από έρευνα του πανεπιστημίου Κορνέλ και το FWD. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 50% περίπου όλων των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν κάποιο στενό συγγενή που πέρασε τουλάχιστον μια νύχτα σε φυλακή, δηλαδή 113 εκ., ενώ 30% των ενηλίκων έχουν συγγενή που φυλακίστηκε για τουλάχιστον ένα χρόνο.

5 Δεκέμβρη 1942 : Η άγνωστη μάχη της Χρύσως στην Ευρυτανία και τα φασιστικά ιταλικά αντίποινα στο χωριό

Χρύσω μ', τιμή σου οι πληγές σου! 

 Ανηφορίζοντας από την παλιά Βίνιανη, την ξακουστή «πρωτεύουσα της Ελεύθερης Ελλάδας» (βλ.εδώ) με κατεύθυνση το πανέμορφο ορεινό χωριουδάκι της Χρύσως, νιώθεις να σε διαπερνά μια αίσθηση ξεχωριστή! Δεν είναι μόνο το δέος που εκπέμπει το τραχύ φυσικό τοπίο με αυτή την πανταχού παρούσα ανόθευτη ομορφιά των πανύψηλων Ευρυτανικών βουνών, αλλά πιότερο είναι εκείνη η μαγική περπατησιά της Ιστορίας που δρασκελίζει τούτο τον πολυθρύλητο τόπο και που αισθάνεσαι να σε ακολουθεί, βήμα-βήμα, σαν σκιά αόρατη!

Όλοι στη συγκέντρωση 18 Δεκέμβρη

Την Τρίτη 18 Δεκέμβρη είναι μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών και το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα και τα συνδικάτα να δώσουν μαχητική απάντηση με μαζικά συλλαλητήρια.
 Παρά την υπονομευτική τακτική του εργατοπατερισμού, αλλά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί "τέλους των μνημονίων",

«κοινωνικό μέρισμα»

 «Μερίσματα» και «αντίμετρα»...
Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα της διαδικασίας αιτήσεων για το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα», τα κυβερνητικά επιτελεία λανσάρουν ξανά την κάλπικη προπαγάνδα περί... «ταξικής μεροληψίας υπέρ των πολλών», επαναφέροντας και τα περί «πρώτου κρατικού προϋπολογισμού χωρίς μέτρα λιτότητας», περί «αντίμετρων για την άρση αδικιών» κ.ο.κ.

Να αποδοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους όλα τα κλεμμένα

Με την τροπολογία που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή απαιτεί να αποδοθούν αναδρομικά στους συνταξιούχους όλα τα κλεμμένα, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Όπως τόνισε ο Γ. Πρωτουλης, η τροπολογία προβλέπει την κατάργηση όλων των διατάξεων, των τροπολογιών, των νόμων και των σχετικών αποφάσεων που οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων μέχρι σήμερα, τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τη σημερινή.

Στο απυρόβλητο οι πραγματικές αιτίες των σκανδάλων στην Υγεία και το Φάρμακο

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 Το ΚΚΕ καταψήφισε το κυβερνητικό πόρισμα και κατέθεσε το δικό του

     Με την ψήφιση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική πλειοψηφία, έπεσε χτες η αυλαία για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που αφορούσε τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014 και συγκεκριμένα τις υποθέσεις του «Ντυνάν», των αρθροσκοπήσεων, του Φάρμακου, με αφορμή τα σκάνδαλα «Novartis» και ΚΕΕΛΠΝΟ.