Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ν. Μπογιόπουλος καταρρίπτει τα ψεύδη κυβέρνησης – αστυνομίας


Ακούστε την χθεσινή εκπομπή (Real fm 19/12/2019), όπου μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ, Θεόδωρος Μαντάς, και ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος παρουσίασε στοιχεία για τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης και της αστυνομίας για όσα συνέβησαν στο Κουκάκι. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής σχολιάστηκε η αστυνομοκρατία και οι απίστευτες

Γιώργος Ζήκας.


«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 70 ετών ο θεσσαλονικιός συνθέτης και στιχουργός Γιώργος Ζήκας.

Στη διάρκεια της μουσικής του καριέρας κυκλοφόρησε σειρά δίσκων και συνεργάστηκε με δεκάδες μεγάλους καλλιτέχνες (Γ.Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α) ενώ τραγουδούσε και ο ίδιος τα τραγούδια του.

Για να μην ξεχνάνε και τον κύριο εχθρό τους


Παρουσία της αστυνομίας οι εκλογές του σωματείου ιδιωτικών-εμπορουπαλλήλων Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στο Praktiker

Με τρομοκρατία, με την προκλητική παρουσία της αστυνομίας, με ασφαλίτες και με απειλές για μηνύσεις, ξεκίνησαν σήμερα οι εκλογές του σωματείου ιδιωτικών-εμπορουπαλλήλων Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στο Praktiker.

«Με εξαίρεση το ΚΚΕ»...


Ο διάλογος από την προχτεσινή συνεδρίαση της Βουλής είναι χαρακτηριστικός. Στο βήμα ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνει, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το γεγονός ότι κάνατε μια θεαματική στροφή ως προς την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με αυτά τα οποία πιστεύατε. Αφήσατε στην άκρη τις ωραίες δηλώσεις περί του ΝΑΤΟ, περί των ιμπεριαλιστών Αμερικάνων και πολύ καλά κάνατε...».

Για τις πορείες και τις διαδηλώσεις


Οι αξιώσεις του ΣΕΒ που η κυβέρνηση θέλει γρήγορα να υλοποιήσει για συνέχιση στο χτύπημα των συνδικάτων, των διαδηλώσεων, της συλλογικής οργάνωσης και πάλης,  των πορειών, των εργαζομένων, δεν πρέπει να περάσουν.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους να προετοιμαστούμε χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του Μετρό χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του λαού, με προστασία της ιστορικής κληρονομιάς

Η τελευταία απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) απλά επιβεβαιώνει τις γνωστές προθέσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναθεώρηση της μεθόδου κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου. Δεν λαμβάνει υπόψη τεκμηριωμένες τοποθετήσεις και ανησυχίες επιστημονικών φορέων, αλλά και το γεγονός ότι είναι δυνατή η βέλτιστη λύση για ολοκλήρωση του σταθμού με διατήρηση των αρχαιοτήτων στο χώρο (in situ).

Σε κάθε περίπτωση, η αιτία για τις τραγικές καθυστερήσεις και τη διόγκωση - αναθεώρηση του κόστους κατασκευής του Μετρό δεν είναι η παρουσία αυτών των πολύ σημαντικών αρχαιοτήτων, αλλά ο

Ο.Π.Λ.Α

Η "Οργάνωση Προστασίας Λαϊκού Αγώνα"

ήταν ότι πιο αγνό έβγαλε το επαναστατικό κίνημα

 «Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας, και την παράδοση των όλων απ’ τον ΕΛΑΣ, οι συνεργάτες των Γερμανών, οι ταγματασφαλίτες υπό την κάλυψη του κράτους, και ουσιαστικά των αγγλικών κατοχικών στρατευμάτων εξαπέλυσαν έναν απηνή διωγμό, σε κάθε αντιστασιακό, σε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

Σκανδαλώδης στήριξη των χρυσαυγιτών από την εισαγγελέα όλα αυτά τα χρόνια


 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»


Είχε φτάσει στο σημείο να πει «Τουλάχιστον δίνουν ένα πιάτο φαΐ στους Ελληνες», όταν ένας μάρτυρας περιέγραφε τα ρατσιστικά τους κηρύγματα σε τέτοιες εκδηλώσεις...

Όπως αναφέρθηκε και στο χτεσινό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», η πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου δεν έπεσε ως κεραυνός

«Οι κυβερνήσεις αλλάζουν – οι συγκοινωνίες μας πεθαίνουν»


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Tριήμερο δράσης για αστικές συγκοινωνίες, Σάββατο 21 Δεκέμβρη και την Κυριακή 22 Δεκέμβρη προχωρούν σε ενημερωτικές παρεμβάσεις από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., με συμπλήρωση ερωτηματολογίων και υπογραφών στο κέντρο της πόλης (Πεζόδρομος Αγ. Σοφίας, στάση ΟΑΣΘ πλ. Αριστοτέλους και στους τερματικούς σταθμούς Αριστοτέλους με Εγνατία, ΙΚΕΑ και ΟΣΕ.

Οι επιχειρήσεις τύπου «Κουκάκι» χρησιμοποιούνται ως εργαστήρια δοκιμής εξελιγμένων μηχανισμών καταστολής

Απ’ ό,τι φαίνεται οι επιχειρήσεις τύπου "Κουκάκι" δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τον εκφοβισμό του λαού και την εμπέδωση του δόγματος "νόμος και τάξη", αλλά και ως εργαστήρια δοκιμής και νομιμοποίησης πιο εξελιγμένων μηχανισμών και όπλων καταστολής, που προμηθεύθηκαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και που τελικό στόχο έχουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Αντεργατική «συνέχεια» με αλλαγή προσώπου στην προεδρία

Από απεργιακή 
συγκέντρωση του ΕΚΘ
 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε αλλαγή προσώπου στη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού στην ηγεσία του ΕΚΘ, επιλέγοντας τον Χ. Κυπριανίδη, ο οποίος έχει τα εχέγγυα να συνεχίσει με συνέπεια το... «έργο» του προκατόχου του, καθώς, όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, χρόνια τώρα δίνει διαπιστευτήρια, υπηρετώντας τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Ο επί 9 χρόνια πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης παραιτήθηκε, επικαλούμενος την επικείμενη συνταξιοδότησή του.

Πέφτει στα χέρια της Ασφάλειας ο Νίκος Μπελογιάννης

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Μπελογιάννης φτάνει,7/6/1950,  παράνομα στην Ελλάδα από τη Ρουμανία όπου βρισκόταν ως πολιτικός πρόσφυγας. Καθήκον του, σύμφωνα με τις αποφάσεις της 7ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, ήταν η αναδιοργάνωση των Παράνομων Κομματικών Οργανώσεων.
Εξίμισι μήνες μετά από την άφιξή του στην Ελλάδα ο Μπελογιάννης θα πέσει στα χέρια της Ασφάλειας (20/12/1950), θα δικαστεί (δύο φορές) και θα εκτελεστεί στις 30/3/1952.

«ΤΣΕΚΑ»: Μύθοι και πραγματικότητα


Το ζήτημα της υπεράσπισης της σοσιαλιστικής επανάστασης, του δικαιώματος που έχει για κάτι τέτοιο και των μέσων-μεθόδων για το σκοπό αυτό, χρόνια τώρα τροφοδοτεί συζητήσεις, αλλά και προκαλεί το μένος κάθε είδους εκπροσώπων της αστικής τάξης. Ξεχωριστό κομμάτι στο κεφάλαιο αυτό της σοσιαλιστής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ αποτελεί η δημιουργία και λειτουργία μηχανισμών από το νεαρό σοβιετικό κράτος υπεράσπισης της επανάστασης.

Αζίζ Νεσίν


Ο Αζίζ Νεσίν (Νουσμέτ Νεσίν το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε στην Πόλη στις 20 Δεκεμβρίου 1915 από φτωχή μικροαστική οικογένεια. «Οι δύσκολες μες στην παιδική μου ηλικία ήταν πολλές. Ούτε μια στιγμή στα παιδικά μου χρόνια δεν ήμουν παιδί».
Οι γονείς του ήθελαν να μορφωθεί ο γιος τους, να γίνει σπουδαίος. Η μόρφωση συνδυάστηκε με ένα θρησκευτικό σχολείο όπου οι μαθητές μαθαίναν να διαβάζουν το Κοράνι και στη συνέχεια να το αποστηθίζουν. Έτσι ο Ισλαμισμός κάλυψε τη βασική του εκπαίδευση.

Α΄ Εθνοσνέλυευση (της Επιδαύρου)


Συνέρχεται 20/12/1821, σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων η Α΄ Εθνοσνέλυευση (της Επιδαύρου). 
Στη διάρκεια των εργασιών της συντάχθηκε ενιαίος πολιτικός οργανισμός, με την καταλυτική συνδρομή του V. Gallina (Ιταλού δημοκράτη επαναστάτη και πολιτικού εξόριστου), αλλά και των Μαυροκορδάτου και Νέγρη. Το Προσωρινόν Πολίτευμα (Σύνταγμα) της Επιδαύρου, που ψηφίστηκε την 1η Γενάρη,