Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

"Χωρίς μανούλα και αδερφή"...

"Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα" επιστρέφει

"Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα"
 του 

Παναγιώτη Μέντη
με την 

Ελένη Γερασιμίδου

επιστρέφει στο Από Κοινού Θέατρο για 3η σεζόν από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Κράτα, Μεμέτ, σύντροφέ μου


Εδώ είμαι, Μεμέτ, αδελφέ μου. Χαράματα με φώναξες, μόλις ένιωσες τη γη να τρέμει. Από το γείτονα ζητάει βοήθεια ο άνθρωπος την ώρα του κακού. Σ’ άκουσα, σαν σε όνειρο, μέσα στον ύπνο μου. Πετάχτηκα. Ο γείτονάς μου κινδυνεύει. Πάγωσα, σαν σε είδα θαμμένο στα ερείπια να παλεύεις για να σωθείς. Θα σε βοηθήσω. Η θάλασσα, που βρίσκεται ανάμεσά μας, μας ενώνει, δε μας χωρίζει. Τίποτα δε μας χωρίζει. Το ξέρεις, όπως κι εγώ.

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις


 Νέα επιδείνωση του καιρού φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Δελτίο, οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν σήμερα στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

“Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”


Είδαμε πάλι σήμερα μια επανάληψη της γνωστής και κουραστικής για τον λαό, παράστασης με πρωταγωνιστές τον Μητσοτάκη, με τον Τσίπρα, πάνω σε ζητήματα στα οποία ουσιαστικά συμφωνούν και οι δύο.

Αλληλεγγύη στους λαούς Τουρκίας-Συρίας - ΣΤΟΠ στα δολοφονικά εμπάργκο


 Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών σεισμών ανέλαβε πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλεγγύης των δοκιμαζόμενων λαών της Συρίας και της Τουρκίας.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τα συνδικάτα της Τουρκίας και της Συρίας για την στήριξη των θυμάτων και την έκφραση της αλληλεγγύης.

Η αλήθεια για το «τέλος των ράντζων» στον «Ευαγγελισμό»

Πληρωμένη απάντηση στις αναγγελίες κυβερνητικών στελεχών και της διοίκησης του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για το «τέλος των ράντζων» δίνει η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού» χαρακτηρίζοντάς τες «υποκριτικές και ύποπτες».

Ο λαός της Αϊτής γκρεμίζει τη δικτατορία

 
Τα χαράματα της 7ης Φλεβάρη του 1986 εγκαταλείπει την Αϊτή ο δικτάτορας Ζαν - Κλοντ Ντιβαλιέ. Ο διεφθαρμένος δικτάτορας και η αυλή του θα μεταβούν στη Γαλλία, με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος, που έχει παραχωρηθεί από τις ΗΠΑ.

Κολλημένοι


Εχουν ...κόλλημα στον ΣΥΡΙΖΑ (και όχι μόνο) να αναμασούν συκοφαντίες περί «κολλημένου» ΚΚΕ, νομίζοντας ότι με τέτοιες πονηριές θα «ξεκολλήσουν» την προσοχή του λαού από το πόσο ...σιαμαία είναι η αντιλαϊκή πολιτική τους με εκείνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τι θεωρούν όμως «κόλλημα» όλοι αυτοί;

«Άδειασμα» του ακροδεξιού Τσιάρτα από την ίδια του την οικογένεια


Δήλωση της μητέρας και της αδελφής του Βασίλη Τσιάρτα:

Αναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου

Η Μόσχα «υποδέχεται» με νέες απειλές τους δυτικούς πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς


Ενώ «ψήνονται» νέες εστίες γεωπολιτικής αντιπαράθεσης σε Μολδαβία και Λευκορωσία

Με νέες απειλές «υποδέχεται» η Ρωσία τη στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο Κίεβο, με περισσότερα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς που μπορούν να φτάνουν στα μετόπισθεν των ρωσικών δυνάμεων.

Το ... χαστούκι

Το θέμα δεν είναι προσωπικό, παρά μόνο για τον εχθρό. Ηταν, είναι και θα είναι βαθιά πολιτικό, όπως το δήλωσα από την πρώτη στιγμή. Αναφέρομαι στο χαστούκι του Κασιδιάρη, το καθόλου μακρινό 2012. Εντεκα χρόνια μετά, στη Βουλή έρχεται νομοθετική ρύθμιση τόσο έντεχνα προσωποποιημένη, ώστε το Κασιδιάρης να περιβάλλεται την «αίγλη» του κόμματος, του επικίνδυνου ψηφοσυλλέκτη, του δωρεάν διαφημιζόμενου, του ψευδόμαγκα, ψευδοήρωα των ανά την επικράτεια ρεταλιών του φασισμού.

Σπίτι χωρίς βιβλιοθήκη είναι ένα σπίτι «γυμνό», «αδειανό»


-Υπάρχει το περιθώριο του χρόνου ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, στους σύνθετους καιρούς που ζούμε, να δραπετεύει στον κόσμο του βιβλίου;

Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρόνο ή ότι δεν βρίσκει κάποιο χρόνο για διάβασμα, πιστεύω ότι δεν είναι ειλικρινής. Το σωστό είναι ότι δε φτάνει ο χρόνος, λόγω των σύνθετων και συνεχών εξελίξεων που επιβάλλουν πολύ τρέξιμο και πρακτική δράση, να περνάς περισσότερο χρόνο με το βιβλίο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/02/1478

Γεννιέται ο Τόμας Μορ Άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου «Ουτοπία», που πρωτακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του.