Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Το άγνωστο τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη για τον Στάλιν

Το άγνωστο τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη για τον Στάλιν

ΠΩΛ ΡΟΜΠΣΟΝ: «Μη με κλαίτε - οργανωθείτε»


Η μεγάλη καρδιά δεν χτυπάει πια. Αλλά η κληρονομιά του ζει. Ο Πωλ Ρόμπσον που πέθανε στις 23 Γενάρη στο Ιατρικό κέντρο της Πεσυλβάνιας ήταν μια παγκόσμια φυσιογνωμία. Ενας αλύγιστος πρωταθλητής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το καλύτερο παιδί του «Μαύρου λαού». Ενας αγωνιστής της εργατικής τάξης. Ενας υπέροχος καλλιτέχνης. Ο Πωλ Ρόμπσον δεν έμεινε ποτέ στο περιθώριο.

Λέγεται Βελόπουλος και...

Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ....''ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ'' !!!


Λέγεται Βελόπουλος και
τα «πολύ ναζιστικά» δεν του αρέσουν αλλά θέλει τους πρόσφυγες «στα ξερονήσια». Είναι ο «καλός χριστιανός» που έλεγε πως κράταγε στα χέρια τα χειρόγραφα του Ιησού. Είναι ο ίδιος τύπος που μετά την καταστροφή, με εκατοντάδες νεκρούς, σε Τουρκία και Συρία, από τον σεισμό έκανε ένα… γκάλοπ για τους «βαρβάρους»!

Εμπιστεύομαι τους κομμουνιστές στο κίνημα, αλλά η ψήφος στις εκλογές είναι άλλο. Εξάλλου, μια προοδευτική κυβέρνηση δεν θα είναι πιο «ευάλωτη» στις λαϊκές αντιδράσεις;

-- Εμπιστεύομαι τους κομμουνιστές στο κίνημα, αλλά η ψήφος στις εκλογές είναι άλλο. Εξάλλου, μια προοδευτική κυβέρνηση δεν θα είναι πιο «ευάλωτη» στις λαϊκές αντιδράσεις;

Κάθε εργαζόμενος που συμμετέχει στο σωματείο του, που διαπιστώνει στην πράξη την ανιδιοτέλεια και τη συνέπεια των κομμουνιστών, όπως στον αγώνα για το μεροκάματο, για μέτρα ενάντια στις ανατιμήσεις, στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ενάντια στα εργατικά «ατυχήματα», για να μπει φρένο στους πλειστηριασμούς κ.ο.κ., στις εκλογές έχει μία μόνο επιλογή, ώστε να πολλαπλασιάσει τη δυναμική αυτής της πάλης: Να ενισχύσει το ΚΚΕ και με την ψήφο του.

Αλληλο-τρολ


Χειροκροτήθηκε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ιβανώφειο - όπου μετά βίας γέμισε τα δημοσιογραφικά έδρανα του γηπέδου - στη συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, όταν φώναξε το σύνθημα «Παιδεία - Υγεία - ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό».

Νέο δικομματικό σόου για τη ρύθμιση αποκλεισμού κομμάτων από τις εκλογές


Νέο σόου «σκληρής» αντιπαράθεσης έστησαν το μεσημέρι στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αρχικά και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στη συνέχεια, διαγκωνίστηκαν για το ποιο κόμμα είναι πιο «αντιφασιστικό», την ώρα που αμφότεροι υιοθετούν την απαράδεκτη, επίσημη θέση της ΕΕ για τη θεωρία των δύο άκρων, την ταύτιση του φασισμού με τον κομμουνισμό, τις μέρες μνήμης «για τα θύματα του ναζισμού και του σταλινισμού».

Το Μπλόκο της Καλαμάτας


 Από τα τέλη του 1943 με την ισχυροποίηση του ΕΛΑΣ ήταν φανερό πως δεν θα αργούσαν τα πλήγματα κατά των γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Αλλωστε ο σκοπός της ένοπλης αντίστασης σε όλη την Ευρώπη ήταν ακριβώς τα στρατιωτικά πλήγματα στον κοινό εχθρό που είχαν σαν στόχο την αποδιοργάνωση της στρατιωτικής μηχανής του.

Τραγωδία


Ανείπωτη τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία. Πολλές χιλιάδες οι νεκροί. Οχι μόνο - και κυρίως - από τον σεισμό! Γιατί εν έτει 2023, οι επιστήμες και η τεχνολογία έχουν δώσει τα εργαλεία για να εντοπίζονται με ακρίβεια τα σεισμικά ρήγματα, ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο, πώς πρέπει να χτίζονται τα σπίτια, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, για να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Κι όμως... Μέχρι τώρα, πάνω από 5.000 είναι οι νεκροί και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 20.000! Ποιος είναι λοιπόν ο ένοχος γι' αυτά τα εγκλήματα;

Ο αντιλαϊκός «θίασος» της εξαπάτησης του λαού συνεχίζει την πορεία του

 
Είναι δύσκολο πλέον να παίξουν τους ρόλους των διαφωνούντων, αφού η στρατηγική τους σύμπλευση είναι εξόφθαλμη

Την πρωτοτυπία να παρακολουθούμε κακοπαιγμένη «επιθεώρηση» μέσα στο καταχείμωνο, και μάλιστα με χιόνι, μας χάρισαν χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Σμήνος σεισμών με μεγάλα μεγέθη στην Τουρκία - Η αντισεισμική θωράκιση το ζητούμενο στην Ελλάδα


- Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στη Συρία και Τουρκία;

Σε διάστημα 11 περίπου ωρών, από τις 4:17 π.μ. της 6ης Φεβρουαρίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και νοτιοανατολικής Τουρκίας έγιναν 4 σεισμοί με μεγέθη από 6 Ρίχτερ και πάνω (7.8, 6.7, 7.5, 6) και 9 σεισμοί με μεγέθη από 5 Ρίχτερ και πάνω, και πολλοί με μεγέθη από 4 Ρίχτερ και πάνω.

Δεμένα από σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, δεν γυρνά προπέλα!


Στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και όλης της χώρας βρίσκονται οι ναυτεργάτες, περιφρουρώντας την 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία τους που ξεκίνησε στις 6 το πρωί. Διεκδικούν ανανέωση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Σεισμός στην Τουρκία καιν την Συρία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
Δεν στέλνει καμία βοήθεια στον συριακό λαό

Στοιχισμένη απόλυτα με τα ευρωατλαντικά προτάγματα στη Μέση Ανατολή, η ελληνική κυβέρνηση δεν στέλνει καμία βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 08/02/1600

Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει σε θάνατο δια της πυράς τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο, γιατί υποστήριζε την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου.