Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

«…δεν παραδέχτηκα την ήττα…»

Με την πτώση του υψώματος Κάμενικ λήγει στις 29 με 30 Αυγούστου η τελική φάσης της μάχης στο Γράμμο ανάμεσα στο Δημοκρατικό Στρατό και τις κυβερνητικές δυνάμεις. Ο Δημοκρατικός Στρατός υποχωρεί συντεταγμένα προς τη Λ. Δ. της Αλβανίας, ακυρώνοντας τη βασική επιδίωξη της αστικής τάξης να τον εκμηδενίσει.

Επιλεκτική «ευαισθησία» για τις υπαίθριες συναυλίες


Επιλεκτική «ευαισθησία» φαίνεται ότι δείχνει η κυβέρνηση, οι δήμοι και η αστυνομία για τις υπαίθριες συναυλίες σήμερα.

Προκειμένου να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της φοιτητικής συναυλίας αλληλεγγύης και διεκδίκησης, που διοργανώνουν σήμερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας, η αστυνομία επικαλέστηκε ότι είναι επικίνδυνη(!), ότι υπάρχει ΚΥΑ που την απαγορεύει, ότι υπάρχει ο φόβος πυρκαγιάς κ.ά. Και αυτό παρά την παρουσία της ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής στο χώρο! Από την άλλη όμως, δεν δείχνουν την ίδια ανησυχία για άλλες διοργανώσεις… όπως για παράδειγμα συναυλία που διοργανώνει σήμερα η Περιφέρεια Αττικής στο Πάρκο Τρίτση.

Χρόνια πολλά καπετάνισσα


Χρόνια πολλά καπετάνισσα της καρδιάς μας.

Αναντικατάστατη η αστυνομοκρατία κι ας είναι… ανεμβολίαστη!


Αδιανόητες δηλώσεις Γεραπετρίτη για τον εμβολιασμό των σωμάτων ασφαλείας σε αντίθεση με τους ...πρώην ήρωες υγειονομικούς

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης διαποτισμένος από το κατασταλτικό δόγμα «νόμος και τάξη», βγήκε να μας ανακοινώσει ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι μόνοι που είναι αναντικατάστατοι από τον κρατικό μηχανισμό τους είναι τα σώματα ασφαλείας!

Συνέχιση του αγώνα για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων


Η συνέχιση του αγώνα για γρήγορη αποκατάσταση των πυρόπληκτων ήταν το στίγμα της περιοδείας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Ηλείας. Είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις με δημάρχους της περιοχής όπως και με την επιτροπή πυρόπληκτων, φορείς και συλλόγους από τις πληγείσες περιοχές. Επισκέφθηκε πυρόπληκτα χωριά και συζήτησε με τους κατοίκους για τις πληγές που άφησαν πίσω οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Ελλάς Ελλήνων "Αντιεμβολιαστών"

29/8/21 Αθήνα
     
29/8/21 Θεσσαλονίκη
    

Υποκρισία και όρκοι πίστης στην εργοδοσία από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ


Οι δηλώσεις των ημερών από τον πρόεδρο του ΕΚΘ Χάρη Κυπριανίδη είναι αυτές που θα περίμενε κανείς από εκπρόσωπο συμβιβασμένων δυνάμεων. Εκφράζοντας την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΘ δίνει όρκους πίστης στην εργοδοσία και στο κράτος.

Ο Κόκκινος Στρατός μπαίνει στο Βουκουρέστι


Με την είσοδο του σοβιετικού στρατού στο Βουκουρέστι, στις 30 Αυγούστου 1944, ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της Ρουμανίας από το ναζιστικό ζυγό και το φασιστικό καθεστώς Αντονέσκου. Η νέα νίκη του Κόκκινου Στρατού σήμανε την κατάρρευση της γερμανικής στρατιωτικής μηχανής στα Βαλκάνια. Η ναζιστική Γερμανία έχανε έναν πολύτιμο σύμμαχό της στον πόλεμο, ενώ η κατάληψη των πετρελαιοπηγών στο Πλοέστι από το σοβιετικό στρατό στέρησε τη Βέρμαχτ από καύσιμα.

Ωρολογιακή βόμβα για εισφορές και συντάξεις παλιών και νέων ασφαλισμένων


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Τζόγος των εισφορών χωρίς καμιά εγγύηση για την καταβολή των «συντάξεων»  

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση για τη δημιουργία του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), ολοκληρώνοντας αυτό που ξεκίνησε με νόμο του 2012 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.), συνέχισε και επικαιροποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο του 2016.

Νοσούν βαριά από τον «ιό» της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας


ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μια ενδεικτική καταγραφή των τεράστιων προβλημάτων, όπως προκύπτει από τις περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται αλματωδώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να αναμασά την καραμέλα της ατομικής ευθύνης και επιχειρεί να κρύψει την τραγική κατάσταση που με ευθύνη της επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ξεπουλήθηκε και η Εγνατία οδός


Αν και το κόστος κατασκευής του έργου έφτασε ή και ξεπέρασε τα 6 δις ο αυτοκινητόδρομος πουλήθηκε λιγότερο από 1,5 δις ευρώ!

Συνεχίζεται με επιτυχία από την κυβέρνηση της ΝΔ, η πολιτική εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, που άρχισε να εφαρμόζεται από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν επικράτησε και στην Ελλάδα το μοντέλο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων- αποκρατικοποιήσεων.

Κάλεσμα Συνδικάτων για Συγκέντρωση 1 Σεπτέμβρη


Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Κοιτάζουν τους εργοδότες στα μάτια και τους εργαζόμενους ... στην τσέπη


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Αντί για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και την αύξηση των εμβολιασμών, στήνουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του λαού

Διανύοντας ήδη το 4ο και ιδιαίτερα επιθετικό κύμα της πανδημίας, η σταθερή αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων τις τελευταίες μέρες δείχνει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει με την επιστροφή των ταξιδιωτών στα αστικά κέντρα από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/08/1871

Γεννιέται ο Νεοζηλανδικής καταγωγής Βρετανός φυσικός και χημικός Έρνεστ Ράδερφορντ, που το 1908 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Χημείας.