Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία



Μαζικό “παρών” στο δρόμο στη μνήμη του Αλέξη και ενάντια στην καταστολή
 
Πόνταραν στα εκβιαστικά τελεσίγραφα και την τρομολαγνεία.
Κινητοποίησαν δυνάμεις που παρέπεμπαν σε… Δεκεμβριανά άλλων εποχών. Έστειλαν πολλά σχολεία της πρωτεύουσας για εκδρομές, για να μην κατέβουν πολλά παιδιά στο δρόμο. Αλλά μαθητές και φοιτητές χάλασαν τα

Τι πρέπει να ξέρουν, οι οδηγοί, για το χειμώνα


Οι συνθήκες οδήγησης τον χειμώνα για όλους τους οδηγούς δυσκολεύουν, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Βροχή, χιόνι, παγετός είναι μερικά φαινόμενα που προβληματίζουν και πολλές φορές αγχώνουν.

Χαϊδολογήματα σε κοινή θέα

Σε πολιτικά χαϊδολογήματα επιδόθηκαν σήμερα το απόγευμα σε κοινή θέα, κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου, η διοίκηση της Περιφέρειας του Γ. Πατούλη, το φασιστοειδές Τζήμερος και η παράταξη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Οι μάσκες έπεσαν για άλλη μια φορά, όταν οι τρεις τους, έμειναν μόνοι στην αίθουσα και ψήφισαν την πρόταση του Τζήμερου να

Ερώτηση, του KKE, για την κατάργηση των «ευέλικτων» μορφών εργασίας


Με απαρχή τη Λευκή Βίβλο, που εγκρίθηκε από την ΕΕ το 1993, και στη συνέχεια με τη Σύνοδο Κορυφής στο Λουξεμβούργο το 1997 -και με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας- ανάμεσα σε άλλα, δόθηκε η κατεύθυνση για τη δημιουργία και την επέκταση ενός "δουλεμπορικού κυκλώματος", που στηρίζεται σε ιδιωτικά γραφεία (επιχειρήσεις) "εξεύρεσης εργασίας", γραφεία ενοικίασης εργαζομένων.

«Κι’ απέ Δεκέμβρη στην Αθήνα και Φωτιά…»

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Στη Μέλπω Αξιώτη
Στο παιδικό μας βλέμμα πνίγονται οι στεριές.
Πρώτη σου αγάπη τα λιμάνια σβυούν κι’ εκείνα.
Θάλασσα τρώει τό βράχο απ’ όλες τίς μεριές.
Μάτια λοξά καί τ’αγαπάς: Κόκκινη Κίνα.

Γιομάτα παν τα Ιταλικά στην Ερυθρά.
Πουλιά σε αντικατοπτρισμό – Μαύρη Μανία.
Δόρατα μέσα στη νυχτιά παίζουν νωθρά.
Λάμπει αρραβώνα στο δεξί σου: Αβησσυνία.

Φορολογικό δώρο Μητσοτάκη στους πρόεδρους ΠΑΕ και ΚΑΕ


Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε «ψίχουλα» – μόλις 175 εκατ. ευρώ – για το κοινωνικό μέρισμα κατέθεσε τροπολογία με την οποία προσφέρει ένα τεράστιο φορολογικό δώρο στους επιχειρηματίες και εφοπλιστές ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και των ΚΑΕ της χώρας.

Κατέπεσε και η τελευταία σκευωρία εις βάρος των αγωνιστών του μποϊκοτάζ της Κόκα Κόλα.


Κατέπεσε σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και η τελευταία σκευωρία εις βάρος των αγωνιστών του μποϊκοτάζ της Κόκα Κόλα. 

Αθωώθηκε πανηγυρικά από το εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρωταγωνιστής του  Απεργιακού Αγώνα.  Με την αθωωτική απόφαση ανοίγει ένας κύκλος κινητοποιήσεων  για  την  τελική  δικαίωση  και  την  επαναλειτουργία  του  εργοστασίου  της  ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ  Θεσσαλονίκης.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) συγχαίρει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για την

«Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της Γαλλίας»


Το ΠΑΜΕ, μέλος της ΠΣΟ, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας, στον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα επιχειρηματικών ομίλων - κυβέρνησης Μακρόν - ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας με την τεράστια συμμετοχή τους στην απεργία της 5ης Δεκέμβρη και τις απεργιακές κινητοποιήσεις δίνουν το μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Οι απεργιακές συνελεύσεις σε πολλές περιοχές ήδη αποφασίζουν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Δεκέμβρη


Το Σάββατο 7 Δεκέμβρη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή» μαζί με ένα πολύ ενδιαφέρον και καλαίσθητο ένθετο, μια συλλογή σκίτσων και γκράφιτι με θέμα το Προσφυγικό.
Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σχεδιάζουν ήδη τη διακίνησή του σε χιλιάδες νέους και νέες, με αυξημένα πλάνα ώστε να κλείσει και το 2019 με αύξηση στην κυκλοφορία του «Οδηγητή»!
Το εξώφυλλο του «Οδηγητή» παίρνει αφορμή από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ και καλεί σε αντεπίθεση κόντρα σε ιμπεριαλιστικά σχέδια, αντιλαϊκή πολιτική και καταστολή!

Παύλος Σιδηρόπουλος


Πέθανε σε ηλικία μόλις 42 χρόνων, στις 6 Δεκέμβρη 1990, o Παύλος Σιδηρόπουλος.
O Παύλος Σιδηρόπουλος, γεννήθηκε στις 27/7/1948, ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ όπως τον αποκάλεσαν. 
Δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου.
Ο ίδιος σ’ αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης του ρόκερ και του σκεπτικιστή.
Ποίημα του Παύλου Σιδηρόπουλου για την Ιστορία του ΚΚΕ!

Bρετανικές δυνάμεις ξεκίνησαν στοχευμένες αντεπιθέσεις


Τα ξημερώματα, 6/12/1944, οι εγχώριες αστικές και βρετανικές δυνάμεις (4 και 8 τάγματα αντίστοιχα) ξεκίνησαν στοχευμένες αντεπιθέσεις. Ωστόσο, παρά την κινητοποίηση ισχυρής δύναμης αρμάτων μάχης και αλεξιπτωτιστών, τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά και περιορίστηκαν στην κατάληψη των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και των γραφείων της ΚΕ του ΕΑΜ στην οδό Κοραή. Στον Πειραιά, οι Βρετανοί σταθεροποίησαν τις θέσεις τους στην Πειραϊκή και κατέλαβαν ένα τμήμα της ακτής του Νέου Φαλήρου, εξασφαλίζοντας απαραίτητα προγεφυρώματα για αποβάσεις. Οι επιθετικές τους πρωτοβουλίες πάντως δεν κράτησαν πολύ. Η αποφασιστική αντίσταση του ΕΛΑΣ και των