Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Φασίστα, το ξέρουμε, πονάς…

 
H επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του αδερφού του Θανάση δεν είναι και δεν θα γίνει η “βιτρίνα” που θα μπορούσε να κρύψει, να σκεπάσει, να αποσιωπήσει τον χαμό, την δυστυχία, τον πόνο, την εκμετάλλευση, την απόρριψη χιλιάδων και χιλιάδων μεταναστών και προσφυγόπουλων. Ισα – ίσα. Είναι τόσο καθάριο και τόσο σεμνό το βλέμμα των δυο αυτών παιδιών που δεν επιτρέπει τέτοια βρωμιά από τους επίδοξους μακιγιέρ. 

Η ίδια η κυβέρνηση υπονόμευσε τους εμβολιασμούς και τώρα ανοίγει το δρόμο για απλήρωτη δουλειά, περικοπές μισθών και απολύσεις


Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Φέρνει την υποχρεωτικότητα λέγοντας χοντροκομμένα, ανερυθρίαστα ψέματα, ότι δήθεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία καθώς και στις μονάδες Υγείας.

Ότι πιο βολικό για την κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της...

 

«Νερό στο μύλο» της άθλιας προπαγάνδας της κυβέρνησης που φορτώνει στο λαό τις δικές της ευθύνες για το γεγονός πως οι εμβολιασμοί σέρνονται εφτά μήνες από το ξεκίνημα τους, ρίχνει το «κίνημα»  -όπως έσπευσαν να το αναγορεύσουν τα κυβερνητικά ΜΜΕ και τα άλλα «παπαγαλάκια»- των «αντιεμβολιαστών», με τα σκοταδιστικά συνθήματα που προβάλει.

Βαθύτερη ταξική διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων


 Τη βασική στόχευση του αντιδραστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Παιδεία, που χτυπάει ριζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και υλοποιεί τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, του ΟΟΣΑ, της ΕΕ για σχολεία ταξικά διαφοροποιημένα και κατηγοριοποιημένα, ανέδειξαν στη χτεσινή συζήτηση κατ' άρθρο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Δελής και Μ. Συντυχάκης. Αποδομώντας το επιχείρημα των αστικών κομμάτων περί «αυτονομίας», τόνισαν ότι αυτονομία σημαίνει ταξική διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, αναζήτηση πόρων, προσαρμογή του προγράμματος ανάλογα με τις επιθυμίες των χορηγών ή και της «τοπικής κοινωνίας», ένταση των μορφωτικών ανισοτήτων.

Ο εκβιασμός σαμποτάρει τον εμβολιασμό


Σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο οι κυβερνώντες διέλυσαν τα δημόσια συστήματα Υγείας.

«Επαιξαν» με την πανδημία, άλλοι αρνούμενοι την ίδια την ύπαρξή της, άλλοι αξιοποιώντας την ύπαρξή της σαν «ευκαιρία» για να τσακίσουν ελευθερίες και δικαιώματα.

Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργη Φαρσακίδη

 


Συμπληρώνεται κιόλας ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργης Φαρσακίδης, ο κομμουνιστής εικαστικός και λογοτέχνης, ο ανταρτοΕΠΟΝίτης μαχητής του ΕΛΑΣ, ο αλύγιστος αγωνιστής που πέρασε 16,5 χρόνια από τη ζωή του σε φυλακές και εξορίες.

Πολλαπλή πρόκληση

 


Η προσπάθεια να διανθιστεί το παλιό, το πλήρως αναντίστοιχο με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες που φέρνει το νομοσχέδιο για τα σχολεία, με κορόνες για «βελτίωση της Εκπαίδευσης», χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης των αντιδραστικών μέτρων και συνεχίζεται στη συζήτηση στη Βουλή.

Στον χρηματιστηριακό τζόγο οι εισφορές των εργαζομένων, «καύσιμο» για επενδύσεις των ομίλων


 Στην τελική ευθεία προς τη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, μετά και την ολοκλήρωση της λεγόμενης «διαβούλευσης».

Οπως ανέφερε χτες σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Τσακλόγλου, το σχέδιο νόμου θα προωθηθεί στην αρμόδια Επιτροπή και «μετά θα πάρει τον δρόμο και στη Βουλή κανονικά», δίνοντας καθαρό μήνυμα για την αντιασφαλιστική στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης.

Προκλητικοί ισχυρισμοί του υπ. Υγείας για «αναβάθμιση» και «εκσυγχρονισμό» του νοσοκομείου


Η διοίκηση του υπουργείου για άλλη μια φορά έτρεξε να παρουσιάσει την εικόνα των καλώς καμωμένων στο νοσοκομείο μας, να μιλήσει για εκσυγχρονισμό. Πέρα από το γεγονός πως για άλλη μια φορά πανηγυρίζουν για έργα που έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την πραγματική ενίσχυση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

Ένας ακόμα κρίκος στην απαράδεκτη και επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης»


Το ΚΚΕ απορρίπτει την τροπολογία της κυβέρνησης -ψηφίζει «κατά»- διότι αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της «ατομικής ευθύνης» στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η τροπολογία της κυβέρνησης αποτελεί ένα συνονθύλευμα αντιεπιστημονικών διατάξεων, αυταρχικών προβλέψεων, με δωράκια στους επιχειρηματίες και ψεμάτων.

Προσφέρει τα εμβόλια που παράγει χωρίς πατέντες για όλο τον κόσμο


H Κούβα δρομολογεί πλέον την αδειοδότηση δύο εμβολίων, προτείνοντας την παραγωγή τους χωρίς δικαιώματα για τις φτωχές χώρες και δίνοντας ένα ράπισμα στις πολυεθνικές του φαρμάκου και τις μεγάλες κυβερνήσεις του πλανήτη, που στοχεύουν στην αποκόμιση κερδών σε βάρος της δημόσιας υγείας, και μάλιστα τη στιγμή που η το νησί της Επανάστασης βρίσκεται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/07/1887

Γεννιέται ο Γερμανός φυσικός Γκούσταβ Χερτζ, που το 1925 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής.

22/07/1895

Γεννιέται ο μεγάλος Σοβιετικός (Λευκορώσος) αεροναυπηγός Πάβελ Σουχόϊ, βραβευμένος –μεταξύ άλλων- δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο της ΕΣΣΔ και τρεις φορές με το μετάλλιο Λένιν. Διετέλεσε βουλευτής του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ την περίοδο 1958-1974.