Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Συνθήματα στο μεγάλο συλλαλητήριο Συνδικάτων στη ΔΕΘ


 «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές»
και «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» η νεολαία δίνει μαχητικό τόνο.

Η απάτη της «καλής» ΕΕ και των οδηγιών της πνίγηκε στα λασπόνερα της Θεσσαλίας

 
Στο γνωστό τους ρόλο τα αστικά κόμματα της συμπολιτευόμενης-αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένουν την πολιτική της ΕΕ και της ΝΔ περιορίζοντας με σκοπιμότητα τις ευθύνες στα περί ανικανότητας, ολιγωρίας της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη ενώ  γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι η ίδια η πολιτική κι η εφαρμογή της που οδηγεί στις μεγάλες τραγωδίες. Γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και της ΝΔ, συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν αυτή τη στρατηγική με όλο και πιο τραγικές, καταστροφικές συνέπειες κι εξαιτίας της ο λαός μας αυτές τις ώρες μετρά νεκρούς, αγνοούμενους, ξεσπιτωμένους και χιλιάδες άλλους πληγέντες και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.

Διαμαρτυρία εργατικών Σωματείων και μαζικών φορέων αύριο με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού


Παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στον Φάρο στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνουν τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη εργατικά Σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

Βήμα κλιμάκωσης της πάλης


 Βήμα κλιμάκωσης της πάλης - «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, όχι στον εργασιακό μεσαίωνα»

Αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές και τα δικαιώματα του λαού για τα κέρδη των λίγων, στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και στην πορεία προς τη νέα μεγάλη απεργιακή μάχη που οργανώνεται ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν κυβέρνηση εργοδοσία αποτέλεσε το μεγάλο συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων και των άλλων φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος στη ΔΕΘ. 

Πολύ μέλλον


«Η πολιτεία λειτούργησε. Εστειλε το 112. Από εκεί και πέρα εάν κάποιος δεν ακολουθεί τις οδηγίες, υπάρχει και η προσωπική ευθύνη». 

Με τέτοιο κυνισμό προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τις ζωές που χάθηκαν, τις περιουσίες που καταστράφηκαν, τα εκατομμύρια στρέμματα που έγιναν στάχτη από τη φωτιά ή λίμνη από την καταιγίδα όλες τις προηγούμενες μέρες. 

Η Συνθήκη του Σεν Ζερμέν

Η Συνθήκη του Αγίου Γερμανού, όπως είναι γνωστή στην Ελλάδα, ή Συνθήκη του Σαιν-Ζερμάν-αν-Λαι (γαλλικά: Saint-Germain-en-Laye) ήταν συνθήκη η οποία υπογράφτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1919 μεταξύ των νικητών Συμμάχων Δυνάμεων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της νεοδημιουργηθείσας Δημοκρατίας της Αυστρίας.

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», για τις ανάγκες του λαού και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Το ΚΚΕ σάς καλεί να συμπορευτούμε και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που συγκρότησε το ΚΚΕ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών και σε εκατοντάδες δήμους σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας εμπόδια που θέτει ο αντιδραστικός εκλογικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ.

Με αφορμή τις νέες ταυτότητες: Αποπροσανατολισμός και κλιμάκωση της καταστολής

Το θέμα με τις νέες ταυτότητες, και κυρίως οι διάφορες ανορθολογικές απόψεις που αναπαράγονται από ακροδεξιές ομάδες, οι ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα, η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη και τα καλέσματα για νέες κινητοποιήσεις, προσφέρουν άφθονο πεδίο για αποπροσανατολισμό και βολική αντιπαράθεση από πλευράς της κυβέρνησης, που βρήκε ευκαιρία να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της λογικής, της προόδου και του εκσυγχρονισμού. Το γεγονός όμως ότι στο ίδιο βολικό πεδίο αντιπαρατίθενται με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος καταδεικνύει ότι τελικά, με αφορμή τις νέες ταυτότητες, υπηρετούνται πολλαπλοί στόχοι.

Τήβεννος


 Βγήκε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σε τηλεοπτικό σταθμό και συνέστησε στους κατοίκους των πλημμυρισμένων χωριών της Καρδίτσας να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών! Ούτε κουβέντα φυσικά για το γεγονός ότι οι κάτοικοι είναι αβοήθητοι από το κράτος για δεκάδες ώρες, χωρίς ρεύμα, φαΐ και νερό... 

Τι σημαίνει να μην έχεις τσίπα

H “κλιματική αλλαγή», τα «ακραία φαινόμενα», ο «στρατηγός άνεμος”, τα “ασύμμετρα φαινόμενα”, η “αναποδιά” (!), η “φύση”…

Η ευθύνη να γίνεται πινγκ – πονγκ ανάμεσα σε δημάρχους και περιφερειάρχες που κρύβονται, κι όταν δεν κρύβονται τσακώνονται με άλλους ανευθυνουπεύθυνους, κι όταν δεν τσακώνονται γυρίζουν βίντεο την ώρα της πλημμύρας για να παραστήσουν τους… ναυαγοσώστες στις γειτονιές που πριν θα έπρεπε να έχουν κάνει έργα για την προστασία τους…

Με τους αγώνες μας κάνουμε πράξη το σύνθημα: «Μόνο ο λαός, σώζει τον λαό»


Απάντηση ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές του λαού για τα κέρδη των λίγων έδωσαν χιλιάδες λαού με το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά», «Νέα,νέε σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», «Πνιγμένοι στις βροχές, καμμένοι στις φωτιές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές» οι διαδηλωτές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας - Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

10/09/1829

Αρχίζει η μάχη της Πέτρας στη Βοιωτία. Ήταν η τελευταία της Ελληνικής Επανάστασης και οδήγησε στην απελευθέρωση ολόκληρης της Ανατολικής Στερεάς, με εξαίρεση την Ακρόπολη των Αθηνών.