Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2018


 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2018

Κι αν δίπλα μου έρθει  ο σκουπιδιάρης

 κάποιος να του πει μη με μαζέψει

 άνθρωπος είμαι όχι σκουπίδι.

Κάποτε και γω γεννήθηκα σαν όλους ,

Η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, σαρώνει τα δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών

Κυρίες και κύριοι,

Γνωρίζετε καλά ότι βρισκόμαστε ένα μήνα σχεδόν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οφείλατε, αυτή την περίοδο, να παίρνατε όλα τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Να παρουσιάζατε συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, τη στελέχωση των σχολείων, με όλους τους εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, με μόνιμη και σταθερή

Παρεμβάσεις ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία


Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στις απολύσεις, στο πετσόκομμα δικαιωμάτων και στην εργοδοτική αυθαιρεσία αναλαμβάνουν συνδικάτα σε όλη τη χώρα. 

Το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, το οποίο «εμπλουτίστηκε» από τα δήθεν «έκτακτα» μέτρα της περιόδου της πανδημίας που ήρθαν για να μείνουν, έχει αποθρασύνει τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα μέλη της ΚΝΕ που καθάριζαν το μνημείο της Σ.Βασιλακοπούλου!


Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε η αστυνομία σε βάρος μελών της ΚΝΕ πριν από λίγη ώρα.

Πιο συγκεκριμένα μέλη της Οργάνωσης προσήχθησαν στο ΑΤ Αιγάλεω τη στιγμή που καθάριζαν το μνημείο της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, στο σημείο που δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1980, έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης).

Δυο μάχες ένας σκοπός

Δυο μάχες, τον Ιούλη, για ένα καινούργιο κόσμο, τον κόσμο της λευτεριάς και της προόδου, του αληθινού πατριωτισμού και της αδελφοσύνης των λαών, του σοσιαλισμού,

Η μια από τον ΕΛΑΣ στην Καλαμιά Κοζάνης και η άλλη από τον ΔΣΕ στην Σπανούρα Κοτύλης της Καστοριάς.

Το Κόμμα εκπληρώνει το χρέος του

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ


Φάρος στο μέλλον του ΚΚΕ, φόρος τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Το Μνημείο στη Μακρόνησο εντάσσεται σε ένα δίκτυο ιστορικών χώρων και μνημείων που φιλοτέχνησε το ΚΚΕ τιμώντας την 100χρονη Ιστορία του, τις κορυφαίες στιγμές και τους αλύγιστους της ταξικής πάλης.

Ετοιμάζει κοινή άσκηση με την Τουρκία

Έκφραση της αυξανόμενης τουρκικής εμπλοκής και στην αντιπαράθεση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν είναι η στρατιωτική άσκηση που ξεκινούν αύριο, Τετάρτη, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, σε ευρεία κλίμακα και με τη συμμετοχή χερσαίων αλλά και εναέριων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεών τους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, αύριο ξεκινά άσκηση της Πολεμικής

Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς περικοπές και προαπαιτούμενα

Να αποδοθούν τώρα όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς περικοπές και προαπαιτούμενα, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε εκπομπή της ΕΡΤ-1.

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο Δ. Κουμπούρης, με τους αγώνες μας διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από τις διαχρονικά εφαρμοζόμενες αντισυνταξιουχικές πολιτικές, γιατί είναι χρήματα για τα οποία έχουμε δουλέψει όλη μας τη ζωή.

Να γυρίσουν πίσω όλοι οι ναυτεργάτες

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την επικίνδυνη κατάσταση που έχουν διαμορφώσει εφοπλιστές και κυβέρνηση για χιλιάδες ναυτεργάτες που εγκλωβίστηκαν στα καράβια σε όλο τον κόσμο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, κατήγγειλαν επανειλημμένα στο Υπουργείο Ναυτιλίας το οξυμμένο αυτό πρόβλημα.

Σωτηρία Βασιλακοπούλου


Αστυνομία και εργοδοσία δίνουν εντολή, 28/7/1980, να βγουν τα πούλμαν με ταχύτητα έξω, πολλοί από τους εργάτες ανοίγουν τα παράθυρα και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πετάνε τις προκηρύξεις μέσα, προσπαθώντας την ίδια ώρα να γλιτώσουν από την τρελή τους πορεία.

 Ο οδηγός, παρά τις φωνές της ίδιας και των συντρόφων της, δεν φρενάρει, οι πίσω τροχοί περνούν πάνω της.

  Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι νεκρή.

Το Κίνημα των Χανίων κατά της Μεταξικής Δικτατορίας

Αντιδικτατορική εξέγερση εκδηλώνεται, 28/7/1938, στα Χανιά της Κρήτης, στην οποία ενεργό μέρος παίρνει και η Κ.Ο. Κρήτης του ΚΚΕ. Οι μεταξικές αρχές καταλύθηκαν, ενώ η Γενική Διοίκηση, η Μεραρχία, το τηλεγραφείο κ.α. υπηρεσίες κατελήφθησαν από τους εξεγερμένους.

Ωστόσο, η επαναστατική επιτροπή (Μητσοτάκης, Βολουδάκης, Μουντάκης, Παΐζης, Μάντακας) δεν τράβηξε αποφασιστικά οδηγώντας με την παθητική στάση της την εξέγερση σε εκφυλισμό. Η κινητοποίηση της κυβέρνησης Μεταξά κατέστειλε τελικά την εξέγερση.

Εμμανουήλ Ροΐδης

Γεννιέται, 28/7/1836, στη Σύρο ο κορυφαίος λογοτέχνης Εμμανουήλ Ροΐδης πέθανε στην Αθήνα στις 9/1/1904. 

Οι γονείς του άνηκαν σε πλούσιες και αριστοκρατικές οικογένειες. Το 1841 η οικογένεια του Ροΐδη εγκαταστάθηκε στη Γένοβα. Το 1849 επέστρεψε στην Ερμούπολη για σπουδές.

Το 1862 εγκαθίσταται οριστικά στην Αθήνα, αποφασισμένος να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα γράμματα.