Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Κάντο όπως οι παπούδες μας


Αzovstal ....κάντο όπως στο Ραιχσταχ ...οι παππούδες μας

Ανάγκες ωριμάζουν

                                                              Ανάγκες ωριμάζουν

Στίχοι: Κοσμάς Λεοντιάδης

Μουσική: Γιώργος Κοφινάς

Το σωτήριον 33 μ.Χ.


Όλα αρχίζουν με την Σταύρωση!

Ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Δύση, ξεκίνησε όταν ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου και υπό το βάρος του ικριώματος που κουβαλούσε ως το Γολγοθά, κατέρχεται, αργοπεθαίνοντας, με ή χωρίς την βοήθεια του Χάρωντα πορθμέα του Άδη, στο βασίλειο του θανάτου…Και ο θάνατος στους Χριστιανούς βιώνεται ως χαρά, γιατί οδηγεί στη δόξα της αιωνιότητας και στην Ανάσταση, εφόσον έχουν ζήσει μια ζωή με νηστεία, προσευχή, φόβο, τιμωρίες…

Άμεσα μέτρα ανακούφισης και αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας


Η κυβέρνηση, με αφορμή και τις κυρώσεις στη Ρωσία, προωθεί το πανάκριβο αμερικανικό LNG, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, τη στιγμή που οι Έλληνες εφοπλιστές θα θησαυρίσουν από τη μεταφορά του.

Με την ίδια ευκολία που τσακώνονται μπορούν να συμπράξουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ


 Ο "σκυλοκαβγάς" των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ δεν αφορά στο ελάχιστο την αλλαγή της στρατηγικής που ματώνει τον λαό, αλλά την εναλλαγή του κυβερνητικού διαχειριστή για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της.

Απαιτούμε να φύγει τώρα η αστυνομία από το ΑΠΘ


Από την αρχή της εβδομάδας και με το Πανεπιστήμιο σχεδόν άδειο από φοιτητές, διαμορφώθηκε και τροφοδοτείται ένα σκηνικό έντασης στο ΑΠΘ με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ και Ασφάλεια) να έχει πλημμυρίσει τους χώρους του.

ΝΑΤΟικός χάρτινος πύργος


Εδώ και χρόνια ακούμε τα ίδια και τα ίδια, για την ανάγκη η Ελλάδα να μπλέκει όλο και πιο βαθιά στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Μπορεί να αλλάζουν αυτοί που τα λένε, μπορεί να αλλάζουνε κυβερνήσεις, μπορεί να αλλάζουν οι καταστάσεις, να κλιμακώνεται ή να αποκλιμακώνεται η ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης, ωστόσο πάντα παίζει η ίδια κασέτα: «Πάλι καλά που είμαστε στο ΝΑΤΟ και δεν μας έχει επιτεθεί η Τουρκία». 

Κόβουν από παντού, όμως και πάλι δεν βγαίνουν...


 ΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

  • Οι 5 στους 10 καταναλωτές έχουν μειώσει αρκετά τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ
  • Πάνω από 5.000 καταναλωτές τους πρώτους μήνες του έτους αιτήθηκαν κάποιο πρόγραμμα δόσεων από τους παρόχους
  • Το 80% δηλώνουν αδυναμία πληρωμής λογαριασμών

Πέθανε η ντροπή


Μες στη βία, την ασχήμια, τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία κι όλων των άλλων ξεχασμένων πολέμων λίγο μακρύτερα, ήρθε μια «είδηση» - σφραγίδα της απανθρωπιάς, που συνεπάγεται η αναδιανομή του κόσμου του χρήματος, εξόδοις λαών, πληρωμένη με ποταμούς αίματος και καταστροφής.

Τώρα υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις και εφαρμογή των Βαρέων


 Συνάδελφοι,

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόταση που κατέθεσε η εργοδοσία και απορρίφθηκε ομόφωνα μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση εκατοντάδων εργαζομένων, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί με αντιπροσωπεία του Σωματείου μας το μόνο που έκανε ήταν να φέρει ξανά την ίδια ακριβώς πρόταση με άλλη γραμματοσειρά.

Τέτοιο κόμμα... τέτοια και δημοκρατία!

Δεύτερη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
"Άδεια η πόλη...που πήγαν όλοι...";!

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το πώς λειτουργεί ένα κόμμα, με ποιες αρχές λειτουργίας, με τι διαδικασίες κλπ. είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τα μέλη του συγκεκριμένου κόμματος.

Εκκωφαντική η σιωπή του ευρωΝΑΤΟικού μπλοκ για τη νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Ιράκ


 Η νέα στρατιωτική επιχείρηση και οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ, αν και συνιστούν μία επικίνδυνη εξέλιξη και κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ανεξάρτητου κράτους, δεν φαίνεται να "συγκινούν" ιδιαίτερα το στρατόπεδο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που, με αφορμή την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιχείρησαν να φορέσουν το "φωτοστέφανο" της "ειρήνης" και του "διεθνούς δικαίου".

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/04/1587

Ο πρώην πειρατής Βρετανός ναύαρχος σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της ελισαβετιανής βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες.