Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Προτάσεις από τον ιταλικό κινηματογράφο που αξίζει να δείτε

«Ρώμη ανοχύρωτη πόλη»

Μια ταινία - σταθμός στην ιστορία του σινεμά, χρονικό της ιταλικής αντίστασης κατά του γερμανικού φασισμού, που, ενώ έγινε με μηδαμινά οικονομικά και τεχνικά μέσα, χάρη στη ρεαλιστική αμεσότητα και τη θαυμάσια ερμηνεία της Άννας Μανιάνι, συνάντησε ενθουσιώδη υποδοχή από την παγκόσμια κριτική. Ρώμη, 1944. Η πόλη είναι κάτω από γερμανική κατοχή και οι πολίτες της βιώνουν τη βάρβαρη συμπεριφορά των Γερμανών...

Ρομπέρτο Ροσελίνι (1906-1977)

Συνέντευξη με τον Amar Lagha, γγ Ομοσπονδίας Εμπορίου Υπηρεσιών Γαλλίας

Παρακολουθήστε συνέντευξη με τον Amar Lagha, γενικό γραμματέα Ομοσπονδίας Εμπορίου Υπηρεσιών Γαλλίας - CGT Commerce et Service, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του εξαιτίας της πανδημίας.

Spot για την αυριανή μέρα δράσης για την υγεία

Σε «καραντίνα» και η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων


Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, στο Εμπόριο, στις Υπηρεσίες, στις Κατασκευές, στις βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία κ.α. είναι καθημερινά εκτεθειμένοι στους κινδύνους από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού λόγω της έλλειψης μέσων πρόληψης και προστασίας από την εργοδοτική ασυδοσία που ενθαρρύνεται περαιτέρω από τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ στην Ελλάδα.

Οι συμπληγάδες της «εθνικής ομοψυχίας»

Το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, επιταχύνονται μια σειρά από εξελίξεις, με την καπιταλιστική οικονομία να μπαίνει με γοργούς ρυθμούς σε περίοδο βαθιάς ύφεσης τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Αυτές οι εξελίξεις μεταφράζονται άμεσα σε υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης του λαού

Πειθαρχικές ποινές, για την μάσκα προσώπου "παραποιεί την στολή"


Κι αν για τον κορονοϊό η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, έχει επιδοθεί σ’ ένα αγώνα για την παρασκευή εμβολίου και θεραπευτικών σκευασμάτων, που θα θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό απ’ τον ιό, υπάρχει και μια ασθένεια που κανένα εμβόλιο, κανένα φάρμακο δεν υπάρχει ικανό να την αντιμετωπίσει.

Προστασία της υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων


Δείτε το νέο spot του ΚΚΕ για την προστασία της υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων.

Προστασία της υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε


Η «επόμενη» μέρα ξεκίνησε. Και θα κουβαλάει τα βαρίδια του χτες:
  • Την θεωρία «ο καθένας για την πάρτη του» εκείνων που θυμούνται το «όλοι μαζί» σαν μετάθεση των ευθυνών τους.
  • Την πολιτική εμπορευματοποίησης δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Δυναμώνουμε τη φωνή για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, όλου του Ελληνικού λαού!


Τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα σε κάθε κλάδο σε κάθε χώρο δουλειάς χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν γιατροί και υγειονομικοί, για την 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Διεκδικούμε μαζί τους ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των σημερινών τραγικών ελλείψεων,

Αλληλεγγύη «τυπωμένη» σε αφίσες


 «Σπάμε τη σιωπή. Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή. Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα», είναι το σύνθημα στις αφίσες που έχει ήδη ετοιμάσει το ΠΑΜΕ για τη μέρα πανελλαδικής δράσης.

Το ίδιο μήνυμα έχει τυπωθεί σε αφίσες και σε άλλες γλώσσες (Ισπανικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά), με την υπογραφή του

7 Απρίλη πανελλαδικής δράσης για την Υγεία



«Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού»

Σε πολύμορφες παρεμβάσεις προχωρούν στις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, Σωματεία Υγειονομικών και Εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Σοβαρές οι «παρενέργειες» της επιχειρηματικής δράσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και την υγεία του λαού


Με «ευκαιρία» για ακόμα πιο αυξημένη κερδοφορία και παράλληλα για ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου ισοδυναμεί η πανδημία του κορονοϊού για τις επιχειρήσεις στον κλάδο του Φαρμάκου.

Την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και τις «παρενέργειες» της επιχειρηματικής δράσης στο Φάρμακο στην υγεία του λαού μεταφέρει στον «Ριζοσπάστη» η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Να υποχρεωθούν οι εργοδότες να εφαρμόσουν τα μέτρα που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ



Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εργασίας

Σε εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας στην Άρτα πριν λίγες μέρες, επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενη, κάτοικο χωριού του νομού. Οι υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας για σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών της στο χώρο της δουλειάς και της κοινότητας, δεν τηρήθηκαν.

Στη μάχη για την υγεία του λαού και οι υγειονομικοί από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Διανύουμε μια περίοδο παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19, όπου τα συστήματα υγείας των χωρών καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, ως απότοκο μιας διαχρονικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης της υγείας.

Στη χώρα μας, το δημόσιο σύστημα υγείας συνεχίζει να λειτουργεί στο «κόκκινο».

«Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές μας, πάρτε μέτρα τώρα πριν να είναι αργά»


Δελτίο Τύπου 

Τις προηγούμενες μέρες ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξέδωσε οδηγίες για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον όμιλο σε ότι αφορά τις ενέργειες για την πρόληψη και αποφυγή κρουσμάτων του κορονοϊού.

Σ' αυτές τις οδηγίες αναφέρεται:

«Απόρρητες Οδηγίες»


Ο Ν. Ζαχαριάδης περνά, στις 6/4/1947, κρυφά τα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα και φτάνει στο Βελιγράδι. Από κει στέλνει μαζί με τον Γ. Ιωαννίδη «Απόρρητες Οδηγίες» προς το Μ. Βαφειάδη (17 Απρίλη) εκθέτοντας τα νέα καθήκοντα του ΔΣΕ.

Μεταξύ αυτών: η μετατροπή του από αντάρτικο σε τακτικό στρατό και η δημιουργία ελεύθερης περιοχής με λαϊκή δημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία.

Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας


Εκδηλώνεται, 6/4/1941, ταυτοχρόνως Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας. Η επίθεση στα μακεδονικά οχυρά άρχισε τα ξημερώματα, πριν το τέλος του τελεσιγράφου προς την ελληνική κυβέρνηση.

Η αντίσταση της Γιουγκοσλαβίας εξουδετερώθηκε ταχύτατα, όμως τα Γερμανικά στρατεύματα συνάντησαν σθεναρή αντίσταση στα οχυρά Ρούπελ από τον ελληνικό στρατό.

Ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Σοβιετική Ρωσία


Ο Κόκκινος Στρατός μπαίνει, 6/4/1919, νικηφόρος στην Οδησσό.

Καταλυτικό ρόλο στη νίκη της επανάστασης έπαιξε τόσο η πολύπλευρη στήριξη των εργατών και αγροτών διαφόρων εθνικοτήτων, όσο και η ανάπτυξη του επαναστατικού κινήματος στα ίδια τα στρατεύματα των ιμπεριαλιστών επεμβασιών (κυρίως των Γάλλων, αλλά και των Ελλήνων).