Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Προτεινόμενη "εκδρομή" για φασιστοειδή και όχι μόνο


Επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις μας και ζήστε τη μοναδική εμπειρία επαφής με την ανέγγιχτη εδώ και εκατομμύρια χρόνια παρθένα φύση.

«Τι και εάν ανησυχούν τα πουλιά…!» - Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Ανησυχούν τα πουλιά!
 

Αυτά τα σύννεφα, δεν είναι της βροχής.

Ο αέρας τους, έχει τη μυρουδιά της καμένης σάρκας.

Τα σύρματα στους σκουριασμένους πασσάλους,

μήτε δένδρα, ούτε κλαδάκια είναι. 

Χωρίς Λόγια

 

76 χρόνια από την Νίκη 

Ειδική έκδοση του Ριζοσπάστη για τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ


Μια ειδική έκδοση του Ριζοσπάστη για τον ηρωικό αγώνα στη ΛΑΡΚΟ βρίσκεται από σήμερα στα χέρια των εργατών και των κατοίκων της περιοχής.

Συνεχίζονται οι μάχες στη Ουκρανία


Σε ετοιμότητα οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας

Ο κίνδυνος παραπέρα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης που μαίνεται στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, με θύματα του λαούς, παραμένει υπαρκτός, καθώς οι στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίζονται, ενώ το τελεσίγραφο της Μόσχας προς το Κίεβο να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη στρατιωτική επέμβαση, εκπνέει, χωρίς να υπάρχει σαφής απάντηση.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!


 Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας! 

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις!

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε συμμετοχή κι εμπλοκή


 Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις και με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

Σύντομο «οδοιπορικό» στην ιστορία και τα ματωμένα χώματα της Μακρονήσου


 Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μακρονήσου: Εκεί που οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν, εκεί που η κρατική βία συστηματοποιήθηκε, που οι πολιτικά διωκόμενοι γνώρισαν τη μεγαλύτερη αναμέτρησή τους με τον ταξικό αντίπαλο, δοκίμασαν απίστευτα βασανιστήρια, αλλά στάθηκαν όρθιοι! Στο ξερονήσι στα ανοιχτά του Λαυρίου, εκεί που χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ, χιλιάδες αγωνιστές κράτησαν ψηλά τη σημαία της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης.

Οταν ο αντικομμουνισμός «ζευγαρώνει» με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ...και κρύβεται πίσω από τον «αντιφασισμό»


Η ομιλία του Ρώσου Προέδρου, Βλ. Πούτιν, στις 21/2/22, με την οποία αναγνωρίστηκε από τη Ρωσία η «ανεξαρτησία» των δύο περιοχών της Ουκρανίας, και η οποία προηγήθηκε της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, που διεξάγεται με το πρόσχημα του «αντιφασισμού», συνδυάστηκε με ένα ντελίριο αντικομμουνισμού.

Δυο εικόνες χίλιες λέξεις


Με αφορμή τα δύο χρόνια πανδημίας

Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια μαθαίνουμε ότι έμβρυα υποβάλλονται σε πρωτοποριακές ενδομήτριες επεμβάσεις για την αποκατάσταση σοβαρών ασθενειών σε όργανα που βρίσκονται στη διαδικασία διαμόρφωσης και αναρρώνουν με επιτυχία, καθώς οι μητέρες τους συνεχίζουν την κυοφορία.

Θήραμα


Οι εξελίξεις στην Ουκρανία προσφέρονται για πολλά διδάγματα, ανάμεσά τους και το εξής: Η χώρα φιλοξενεί στο έδαφός της ένα τεράστιο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και παίζει ρόλο - «κλειδί» στη μεταφορά του από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Αντίστροφα, αποτελεί κόμβο για τα εμπορεύματα της Δύσης που προορίζονται για τη ρωσική αγορά.

ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση


Ρόλο «μπροστάρη» στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση και στην κρίση στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή.

Κοινή Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ένταξη Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ


 Πριν από 7 δεκαετίες η Ελλάδα και η Τουρκία εντάχθηκαν από κοινού στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, που είχαν συγκροτήσει οι ΗΠΑ και οι Δυτικοευρωπαίοι σύμμαχοί τους.

Το ΝΑΤΟ, ως πολιτικοστρατιωτικός βραχίονας του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, είχε ως στόχο του τη Σοβιετική Ενωση, τις άλλες χώρες, που επιχειρούσαν την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Ευρώπη, καθώς και την ενίσχυση και θωράκιση της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα - μέλος του.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/02/1902

Γεννιέται ο αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ. Έργα του: τα «Σταφύλια της Οργής», «Άνθρωποι και Ποντίκια», κ.α.

  Τζον Στάινμπεκ