Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Η κυβερνητική «κοσμογονία» που έγινε πανωλεθρία!


 Την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο με το οποίο αίρονται όλες οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές, ζήσαμε ένα ρεσιτάλ προκλητικών και ανιστόρητων διαστρεβλώσεων και παραχαράξεων, που βαφτίστηκαν επιχειρήματα.

Επιχειρήθηκε μικροκομματική παραπληροφόρηση, ενώ ακούστηκαν μέσα στο Κοινοβούλιο απαράδεκτες εθνικιστικές κορόνες και πρωτοφανείς κολακείες των κυβερνητικών «σωτήρων», από τους «λαγούς» τους.

Σταθμοί του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα


Το Φεστιβάλ στα τέλη Αυγούστου και όλο τον Σεπτέμβρη θα περάσει από όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, απλώνοντας το σύνθημά του και δημιουργώντας σε πάρκα και πλατείες «κόκκινες πολιτείες» - σημεία αγωνιστικής συνάντησης της νεολαίας. Είναι τα σημεία εκείνα που θα συναντηθούμε ξανά με τους νέους και τις νέες που δίνουμε μαζί μικρές και μεγαλύτερες μάχες, που συναντηθήκαμε και συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα για το σχολείο, για τις σπουδές και τα πτυχία, για τη δουλειά με δικαιώματα, για τα σπίτια του λαού που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, που φωνάξαμε μαζί «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη, που παλέψαμε ενάντια στις φλόγες άλλο ένα καλοκαίρι στα δάση, στα χωριά και τις πόλεις μας, εκφράζοντας έμπρακτα ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό...

Και τώρα… φοιτητές! Καλή αρχή με το κεφάλι ψηλά


Μετά από τόσους μήνες κούρασης και άγχους τα καταφέρατε και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή αρχή. Τώρα ξεκινάει ένα νέο ταξίδι, θα αποκτήσετε νέες εμπειρίες!

Για αυτό το στόχο, χρειάστηκε να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια και να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προετοιμασία σας. Ειδικά φέτος είχατε επιπλέον δυσκολίες, με τα ευτράπελα της τράπεζας θεμάτων αλλά και το έξτρα άγχος που προκαλεί η απαράδεκτη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που ακόμα μια φορά απέκλεισε χιλιάδες συνυποψηφίους σας.

Κυκλοφόρησε το τεύχος Ιούνη - Ιούλη


Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί το τρίτο τεύχος της ΚΟΜΕΠ Ιούνης-Ιούλης 2023.

Τα περιεχόμενα του νέου τεύχους:

-- ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ναζισμός και φασισμός είναι γέννημα θρέμμα της αστικής τάξης


Ο ναζισμός και ο φασισμός είναι άλλη μια ρεζέρβα του καπιταλιστικού συστήματος που την χρησιμοποιεί εναλλάξ το μεγάλο κεφάλαιο με τα “φιλελεύθερα” οικογενειοκρατούμενα και “σοσιαλδημοκρατικά” κόμματα, που έχει πλειάδα στη διάθεσή του, για να βρίσκεται παντός καιρού στην οικονομική εξουσία.

Υπό συνθήκες πολιτικής ομαλότητας μας παρουσιάζουν τους Μιχαλολιάκους και τους Κασιδιάρηδες ως σκιάχτρα για να μας τρομοκρατούν και να μας θυμίζουν παλιότερες εποχές με τους Παπαδόπουλους, τους Πατακούς και όλο το χουντικό συναπάντημα, για να καθόμαστε «φρόνιμα».

Η χούντα του Παπαδόπουλου οργανώνει"δημοψήφισμα"-παρωδία


29 Ιουλίου 1973, η χούντα του Παπαδόπουλου οργανώνει"δημοψήφισμα"-παρωδία για δήθεν "προεδρική κοινοβουλευτική δημοκρατία" που είχε ανακηρύξει-με συντακτική πράξη-1η Ιουνίου 1973, αντιδρώντας στο "κίνημα του ναυτικού".

Τότε, ο πραξικοπηματίας Παπαδόπουλος ορκίστηκε ορκίστηκε "πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας"( η οποία μάλιστα αυτοαποκαλούνταν "Νέα Δημοκρατία") και προχώρησε στη οργάνωση δήθεν "δημοψηφίσματος" για να διαφημίζει την..συναίνεση του λαού.

Πανελλαδικό Αντιφασιστικό Αντιπολεμικό Συνέδριο των Νέων

 
Το αντιφασιστικό συνέδριο του 1934

Στις 6 Απρίλη του 1934 δημοσιεύτηκε στο «Ριζοσπάστη» μια διακήρυξη που απευθυνόταν «προς όλους τους εχθρούς του φασισμού, προς τους εργάτες, τις εργαζόμενες γυναίκες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους υπαλλήλους, τους φοιτητές, προς κάθε διανοούμενο, προς κάθε ελεύθερο άνθρωπο», και τους καλούσε να συνενώσουν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση ενός Πανελλαδικού Αντιφασιστικού Συνεδρίου.

Είμαστε μια ... ωραία - αντιλαϊκή - ατμόσφαιρα


ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» - ΝΙΚΗ - ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Στα τρία πρώτα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, έδειξαν τη διάθεσή τους για συναίνεση

Με το «καλημέρα», ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα έδειξαν τη συναίνεσή τους στο αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, το οποίο έχει ξεκινήσει και μάλιστα με φόρα από την περασμένη Δευτέρα με τη συζήτηση και ψήφιση δύο νομοσχεδίων και πολλών τροπολογιών.

Καμία εμπιστοσύνη του λαού στο αστικό κράτος που είναι διαχρονικά εχθρικό απέναντί του


Ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος που διαχρονικά δείχνει ότι είναι εχθρικό απέναντί του. Το ΚΚΕ λέει ότι ο λαός σώζει τον λαό και αυτό φάνηκε στις τελευταίες πυρκαγιές που τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν στην οργάνωση και στην υποστήριξη της προσπάθειας να σβήσουν οι πυρκαγιές και να σωθεί ο κόσμος, τόνισε η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου για τις καταστροφικές πυρκαγιές, σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Καυτά μέτωπα» σε όλο το εύρος


 ΑΣΙΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ

 Με φόντο αμυντικές συμφωνίες, ενίσχυση διμερών σχέσεων και συμμαχιών εξελίσσεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός σε Ασία - Ειρηνικό, όπου μετατίθενται σταδιακά το «κέντρο βάρους» του παγκόσμιου ανταγωνισμού και η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας.

Ενδεικτική είναι η εικόνα Κινέζων και Ρώσων αξιωματούχων να κάθονται δίπλα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την Πέμπτη, παρακολουθώντας τη στρατιωτική παρέλαση για την 70ή επέτειο τερματισμού του κορεατικού πολέμου.

Ο Κλέων και ο κλαίων...


Τώρα που ο λαός «ησύχασε», γιατί έχει όχι απλώς μια σταθερή κυβέρνηση των 158 βουλευτών, αλλά και μια σταθερή σύμπλευση ελευθερίας να τη βοηθάει στα πλαίσια της καινοτομίας της κυβερνώσας έσχατης αντιπολίτευσης, πλην Λακεδαιμονίων ΚΚΕ, αρχίζει η συμπίεση μυαλών και συνειδήσεων, ώστε να ενσωματωθούν μεγάλες μάζες πολιτών στη λογική των ακατανόητων συμφερόντων. Ηδη έχουμε τα πρώτα δείγματα που περνάνε υποχρεωτικά στα ψιλά, για να αναδυθούν σε άθλια και χονδροειδή αντιλαϊκή επίθεση που θα έρθει από φθινόπωρο, όταν τελειώσουν τα θερινά ψέματα.

Το μέτωπο της αντιπολίτευσης στον δήμο δεν ψήφισε την προμήθεια τροφίμων για τις δομές του Κοινωνικού Οργανισμού


«Το μέτωπο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και των δήθεν ανεξάρτητων στον Δήμο Πατρέων συνεχίζει την τυχοδιωκτική τακτική του και την προσπάθειά του να σαμποτάρει το έργο της Δημοτικής Αρχής», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή Πάτρας, καθώς, όπως αναφέρει, «τα μέλη αυτών των παρατάξεων ΔΕΝ ψήφισαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου τη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια τροφίμων στον Κοινωνικό Οργανισμό, για τις δομές του Οργανισμού (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομή Συσσιτίων, ΚΔΑΠ ΑμεΑ, Παιδικοί Σταθμοί, Υπνωτήριο).

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/07/1890

Πεθαίνει ο Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ, πρωτοπόρος της σύγχρονης ζωγραφικής. 

Βίνσεντ Βαν Γκογκ