Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Πάμε Φεστιβάλ!!!

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... 
"θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..."
 τον Σοσιαλισμό». 

 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
  
Στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν οι: Αγάθωνας, Ανθή Τασιούλη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Πρατσινάκης,

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ


Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα


Φίλες και Φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο νέος πρωθυπουργός επανέλαβε το γνωστό αστικό μύθο ότι έρχεται πλέον η ανάπτυξη για όλους. Δεν πρωτοτύπησε φυσικά. Πέρυσι, ο κ. Τσίπρας έδωσε την ίδια κάλπικη υπόσχεση, για ένα δίκαιο δρόμο ανάπτυξης που θα ωφελεί ταυτόχρονα τους θύτες και τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Φοβούνται την πάλη των εργαζομένων και θέλουν να βάλουν εμπόδια


Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει χτυπημένα εργασιακά δικαιώματα για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και για αυτό φοβούνται την πάλη των εργαζομένων και προσπαθούν να βάλουν στο γύψο τα συνδικάτα, τόνισε ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Κontra».

Υπογράμμισε ότι η πάλη των εργαζομένων «δεν καταργείται με χαρτούρα» και πρόσθεσε ότι ο κόσμος αξίζει να ζει καλύτερα και πρέπει να το πετύχει με τον αγώνα του.

Ανακοίνωση για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο


Η κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με τις δυνατότητες που δίνονται στους εργοδότες να μην τις εφαρμόζουν και το παραπέρα χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με τα νέα προκλητικά προνόμια στο κεφάλαιο, που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, καταρρίπτουν το μύθο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι για όλους.

Ντμίτρι Σοστακόβιτς


Γνήσιο τέκνο της Οκτωβριανής Επανάστασης και της ΕΣΣΔ

Ο Σοστακόβιτς γεννήθηκε στις 12/9/1906 στην Πετρούπολη. 

 Έφυγε από τη ζωή 9 Αυγούστου 1975. 


 Εζησε και μεγαλούργησε ως μουσικοσυνθέτης στην ΕΣΣΔ. Εχει γράψει 15 συμφωνίες, όπερες, μουσική για μπαλέτο, κινηματογράφο, θέατρο.

Ξεκινάει, πότε ξεκινάει;


Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», για να ακουστεί ηχηρά το κεντρικό του σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό», δανεισμένο από τους στίχους του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει τρεις μέρες, γεμάτες με έναν πλούτο εκδηλώσεων και δράσεων στις Σκηνές και σε όλους τους χώρους του.

Εκδήλωση για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ


ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, με θέμα «Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Η πρώτη αεροπειρατεία στην Ελλάδα


Αεροπειρατεία εκδηλώνεται, 12/9/1948, σε αεροσκάφος της ΤΑΕ, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. 

Οι έξι νεαροί αεροπειρατές, μέλη της ΕΠΟΝ, αναγκάζουν τον πιλότο να οδηγήσει το σκάφος στη Γιουγκοσλαβία. Είναι μία από τις πρώτες αεροπειρατίες στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Παρέμβαση στη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ για τους δύο απολυμένους συμβασιούχους τραυματιοφορείς του ΑΧΕΠΑ


Παρέμβαση στη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, για το θέμα των δύο απολυμένων συμβασιούχων τραυματιοφορέων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στις ταξικές δυνάμεις των υγειονομικών.

Δολοφονική επίθεση, της Χρυσή Αυγή στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.


Δολοφονική επίθεση, 12/9/2013, της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η επίθεση της 12ης Σεπτέμβρη 2013, πέντε μέρες πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, στο Πέραμα, από το οργανωμένο τάγμα εφόδου σε βάρος των κομμουνιστών ανέδειξε και πάλι τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.

Η μεγάλη νίκη του ΔΣΕ στο Μάλι - Μάδι


Τα τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αποτρέπουν, 12/9/1948, τις επιθέσεις του κυβερνητικού στρατού στο Μάλι - Μάδι και ματαιώνουν τις προθέσεις του κυβερνητικού επιτελείου να καταλάβει το Βίτσι.

Η μεγάλη νίκη του ΔΣΕ στο Μάλι - Μάδι