Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Ιράν


Τεράστιες ανησυχίες στους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής δημιουργεί η πρόσφατη αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ιράν, αντιπαράθεση που παίρνει επικίνδυνη τροπή μετά την πρόσφατη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από δυνάμεις των ΗΠΑ και τις πυραυλικές επιθέσεις των Ιρανικών δυνάμεων κατά στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Η ομάδα ΔΙΑΣ επιτίθεται στο 18ανω


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

***

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ

Τη Βιβλιοθήκη Καρλ Μαρξ επισκέφθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στις γειτονιές, τους δρόμους και τα μέρη του Λονδίνου που περπάτησαν ο Μαρξ και ο Λένιν ξεκίνησε σήμερα η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το πρωί ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη Καρλ Μαρξ όπου εκτίθενται δεκάδες χιλιάδες βιβλία, εφημερίδες, ανακοινώσεις, αφίσες και υλικό και μια μοναδική συλλογή αρχειακών πηγών για το μαρξισμό, την ιστορία του σοσιαλισμού και του κινήματος της εργατικής τάξης.

Ο Μητσοτάκης από Αμερική ( Ελληνοφρένεια )


Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (Τσολιάς/ Μπαλούρδος) για την ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια της Παρασκευής. 

Στην τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή της εβδομάδας, 10/1/2020, βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συναντήσεις που πραγματοποίησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη


Η διορισμένη από τα δικαστήρια πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη για μία ακόμα φορά και χωρίς ως τώρα να έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση, χωρίς να έχει συγκαλέσει οποιαδήποτε μορφή των οργάνων της, συμφώνησε ξανά στην επέκταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα μέτρα και τα σταθμά της εφαρμογής του άθλιου νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτερο μισθό με νόμο και υπουργική απόφαση.

Μοναδική λύση είναι η ακύρωση της Συμφωνίας


Η επίσπευση της κύρωσης της Στρατηγικής Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ, από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αποδεικνύει πως και αυτή η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην υλοποίηση των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή μας.

Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Γενάρη!

Αύριο Σάββατο, 11 Γενάρη, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή»!

Μαζί με τον «Οδηγητή» θα κυκλοφορήσει ένα πολύ ενδιαφέρον ένθετο με υλικά από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με θέματα «Ζωή χωρίς εκμετάλλευση στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας» και «Τα "Τσέρνομπιλ" του καπιταλισμού, πίσω από τον μύθο της "πράσινης ανάπτυξης"».

Ο «Οδηγητής» φιλοξενεί τρισέλιδη συνέντευξη με τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που «μυρίζουν» μπαρούτι, την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας,

Το «ταμείο»

Το «ταμείο», που κάνουν από προχτές τα αστικά επιτελεία από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, δεν έχει καμία σχέση με το «ταμείο» που πρέπει να κάνει ο λαός από την επίσκεψη αυτή, που σηματοδότησε την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και γι' αυτό πρέπει να σημάνουν συναγερμός, επαγρύπνηση και κινητοποίηση απέναντι στα όσα δρομολογούνται.

Επικίνδυνες πρωτοβουλίες των ΗΠΑ για διευθετήσεις των ΑΟΖ


Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το βάθος των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις του στις ΗΠΑ, αρχίζει να ξεδιπλώνεται η επικίνδυνη πρωτοβουλία των ΗΠΑ  για τη «μείωση της έντασης» στα Ελληνοτουρκικά, στο φόντο της επιδίωξης για συνδιαχείριση του ενεργειακού πλούτου.

Ιστορίες ... κηφήνων

Το ότι ο θεσμός της βασιλείας στοιχίζει τεράστια ποσά στον βρετανικό λαό είναι κάτι ευρέως γνωστό. Οι του παλατιού απομυζούν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια με διάφορα τερτίπια από την κοινωνία (φορολογία, κέρδη από εκμετάλλευση εδαφών, επιχειρήσεις κ.ά.). 

2020: Πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 63χρονη γυναίκα από το κρύο μέσα στο σπίτι της στην Κέρκυρα. 

Το συμβάν έγινε γνωστό, όταν γείτονές της την αναζήτησαν και την εντόπισαν νεκρή μέσα στο σπίτι της.

Το θάνατό της από το κρύο επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης, που δήλωσε πως «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από κρυοπληξία».

Η κινητοποίηση των συνταξιούχων στο ΣτΕ

Κινητοποίηση συνταξιούχων ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Με συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» και «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα
διεκδικούμε» πορεύτηκαν από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) όπου θα γίνει συγκέντρωση. Μετέπειτα θα πορευτούν στο υπουργείο

«Έχετε στα χέρια σας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης»

Την πεποίθησή της ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί μία εγκληματική οργάνωση, εξέφρασε η συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου, ζητώντας σήμερα, στο δικαστήριο, την καταδίκη των χρυσαυγιτών.

«Με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιόν σας τα τελευταία 4,5 χρόνια έχετε στα χέρια σας ό,τι χρειάζεστε και πολλά περισσότερα

Ευρωλαγνεία και ευρωσκεπτικισμός είναι όψεις του ίδιου νομίσματος

«Για το ΚΚΕ τόσο η λογική της ευρωλαγνείας όσο και ο ευρωσκεπτικισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπου θέλουν τους λαούς να μάχονται κάτω από ξένη σημαία», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Η τοποθέτησή του έγινε στις Επιτροπές Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου το οποίο αφορά τις «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Νίκος Γιούτσος


Ο 24χρονος Νίκος Γιούτσος, που έχει μεταγραφεί από την ουγγρική Τσέπελ στον Ολυμπιακό, 10/1/1965, κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού. Ως παιδί πολιτικών προσφύγων με το όνομα Γιούτσοφ, θα χρειαστεί ειδική διαδικασία από το Υπουργείο Εξωτερικών για να αγωνισθεί.

Ο Νίκος Γιούτσος γεννήθηκε στις 16/4/1942, μεγάλωσε στην Ουγγαρία.

Δημήτρης Τατάκης


Δολοφονείται στη Μακρόνησο, 10/1/1950, έπειτα από άγρια βασανιστήρια που κράτησαν 33 ολόκληρες μέρες, ο κομμουνιστής Δημήτρης Τατάκης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων, της θρυλικής ΟΕΝΟ.

Οι δήμιοί του έκαναν ό,τι μπορούσαν για να λυγίσουν τον Τατάκη, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους Μακρονησιώτες. Δεν τα κατάφεραν όμως. Όταν τον ρώτησαν γιατί δεν υπέγραφε τη περιβόητη «δήλωση μετανοίας», ώστε να θέσει τέρμα στο μαρτύριό του, εκείνος απάντησε: