Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Η «αριστερή» «Αυγή»…

Τα πράγματα είναι «απλά», «αγωνιστικά» και κυρίως …«αριστερά»!
Ας δούμε το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» (9 Οκτωβρίου 2012) όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας η καγκελάριος, Άνγκ. Μέρκελ επί κυβέρνησης Σαμαρά.
Δείτε και τη σημερινή «Αυγή», για την επίσκεψη της καγκελαρίου Mέρκελ που βρίσκεται ήδη στη χώρα μας. Να σημειώσουμε πως η «Αυγή» στο πρωτοσέλιδο της (αριστερά) επέλεξε μια μικρή και «σεμνή» είδηση, η οποία συνοδεύεται από μια συμπαθητική φωτογραφία της Άνγκ. Μέρκελ.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Περιφέρειες και δημους


  • Για τον Δήμο Αθηναίων υποψήφιος θα είναι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.
  • Για τον Δήμο Πειραιά η βουλευτής Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος του Κεντρικής Επιτροπής.
  • Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης υποψήφιος ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

"Σκοτώσανε τον καπετάνιο"

                     Αδούλωτος απ' την αρχή έως το τέλος
«Όλα τα πλάνα της ανθρώπινης αντοχής, οι αγωνιστές τα ξεπερνάνε, όταν πιστεύουν και θέλουν. Δεν υπάρχουν άπαρτα φρούρια για τους κομμουνιστές!».
Μ' αυτή τη φράση πέρασε στην Ιστορία ένας από τους ξεχωριστούς αγωνιστές του επαναστατικού κινήματος, ο καπετάνιος Δημήτρης (Μήτσος) Τατάκης.
Δολοφονήθηκε τη νύχτα 9 προς 10 Γενάρη του 1949, στη Μακρόνησο, πριν καν συμπληρώσει τα 36 χρόνια του, έχοντας, όμως, διανύσει ιστορικά μια εξαιρετικά μεγάλη διαδρομή.