Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Όσο περισσότερο συμφωνούν, τόσο περισσότερο «τσακώνονται»

Τα εργασιακά και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής απασχόλησαν την εκλογική εκπομπή του ANT1 στις 17 Ιουνίου 2019.

Ακολουθούν δύο βίντεο από την συζήτηση μεταξύ του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου με την εκπρόσωπο του Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

Το «χρήσιμο» κόμμα του κ. Βαρουφάκη...

Μέρα με τη μέρα, όσο ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης ξεδιπλώνει τις πολιτικές του φιλοδοξίες να μπει στη Βουλή, τόσο πιο έντονα αποκαλύπτεται το πόσο φανατικά στηρίζει αυτό που εμφανίζεται να καταγγέλλει, τόσο πιο εκκωφαντικά ξεδιπλώνεται η επιχείρηση απάτης που έχει στηθεί...


Εργοδοτικό έγκλημα στο Πλατύ Ημαθίας


Εργάτης δεν άντεξε την πίεση και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» και αυτοκτόνησε


Ενας 38χρονος εργάτης έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή, μην μπορώντας να αντέξει τις εργοδοτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος του ίδιου και των συναδέλφων του στο εργοστάσιο της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας.

Ισχυρό ΚΚΕ, εγγύηση για τους αγώνες και την προοπτική


Μέσα στην προεκλογική περίοδο εντείνεται η κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος τους είναι να παρουσιαστεί στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία μια εντελώς διαφορετική εικόνα της κατάστασης, που δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα και έρχεται εξολοκλήρου σε σύγκρουση με την πείρα που υπάρχει από «τα έργα και τις ημέρες τους»,

Να δυναμώσει το ΚΚΕ, να δυναμώσει η φωνή των νέων εργαζομένων

Στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής, θέτοντας στο επίκεντρο το εργασιακό μέλλον της νεολαίας, πήραν μέρος δεκάδες νέοι και νέες: Εργαζόμενοι που δουλεύουν με τις εργασιακές σχέσεις του σύγχρονου μεσαίωνα που διαμορφώνει η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Άνεργοι στους οποίους ο ΟΑΕΔ «παρέχει» μόνο κακοπληρωμένα προγράμματα με ημερομηνία λήξης. Φοιτητές και σπουδαστές που δίνουν τη μάχη για τη μόρφωση, κόντρα στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της Παιδείας.

Οι εξελίξεις στην περιοχή, οι θέσεις του ΚΚΕ και η στάση των άλλων κομμάτων


Αποσπάσματα από την παρέμβαση του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, σε εκδήλωση του Κόμματος στη Λάρισα

Βλέπουμε πως οι εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι επικίνδυνες. Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τους σχεδιασμούς της τουρκικής άρχουσας τάξης και στο Αιγαίο διαμορφώνουν όρους ακόμα και για θερμό επεισόδιο.

Με ισχυρό ΚΚΕ ενάντια σε ό,τι ναρκώνει το μυαλό και τη συνείδηση


Οι ξεκάθαρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά πηγάζουν από την αντίληψη ότι στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά ματαιώσεις στις λαϊκές ανάγκες, πολλαπλασιάζονται οι παράγοντες υψηλής συνάφειας που ωθούν στη χρήση ναρκωτικών, ως φυγή από μια ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο άνθρωπος.

Η χρήση, η διάδοση και η εμπορία ναρκωτικών είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ίδια την οικονομική βάση της καπιταλιστικής κοινωνίας, και τα ναρκωτικά είναι εμπόρευμα - νόμιμο και παράνομο - που αποφέρει τη δεύτερη μεγαλύτερη κερδοφορία παγκοσμίως, μετά το εμπόριο όπλων.

Η ψήφος που μετράει απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου την επόμενη μέρα


Οσο θα πλησιάζουμε στις κρίσιμες εκλογές στις 7 Ιούλη, τόσο θα δυναμώνει η προσπάθεια της αστικής προπαγάνδας να εγκλωβίσει μεγάλο μέρος του λαού στην παγίδα του νέου διπολισμού. Πλήθος σχετικών αναλύσεων και συζητήσεων προωθεί επίμονα, μονότονα το μήνυμα ότι το μόνο που τάχα έχει σημασία σ' αυτές τις εκλογές είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και το αν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΝΔ την επόμενη μέρα.

«Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα»

Οι δυνάμεις του «Αξονα» αρχίζουν την επίθεσή τους, 22/6/1941, κατά της Σοβιετικής Ενωσης («Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα»). Οι επιτιθέμενοι (συνολικά 7 χώρες: Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Κροατία και Φινλανδία) παρατάσσουν 3,8 εκατομμύρια στρατιώτες στη μάχη, απέναντι σε μόλις 2,7 εκατομμύρια Σοβιετικούς. 

3ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς


Αρχίζει στη Μόσχα το 3ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς (22/6/-12/7/1921). Σε αυτό πήραν μέρος 605 αντιπρόσωποι από 52 χώρες. Μεταξύ άλλων, το Συνέδριο συζήτησε για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τα νέα καθήκοντα της Διεθνούς, την τακτική, την οργανωτική οικοδόμηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, τις μεθόδους και το περιεχόμενο της δουλειάς τους, την εμπειρία από την ταξική πάλη σε Γερμανία και Ιταλία, κ.α.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 22-23 Ιούνη:
  • Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις εκλογές στις 7 Ιούλη σε όλη τη χώρα
  • Δηλώσεις και άρθρα στήριξης του ΚΚΕ
  • Το 15ήμερο δισέλιδο για τους ένστολους